Kekler - Pastalar zebra keki ( harika =)

On41

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2009
4.152
12
116
40
Kocaeli
bi kaç saat önce nette gezinirken gördüm.. görüntüsü çok hoş.yapımı da kolay.. hemen yapmaya koyuldum. lezzetinden fotoğraf bile çekemedm.yarısı bitti kekin =) tarifi aldığım yerdeki resmleri ekliyorum canlar..

4 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 kaşık kakao

yumurtayla şekeri derin bi kapta iyice çırpın.. ben çırpıcı kullandım ama mikser de kullanılabilir..daha sonra süt,yağ,vanilya ve kabartma tozunu ilave ederek çırpmaya devam edin.. yavaş yavaş unu ekleyin ve iyi ce karıştırın..daha sonra karışımın yarısını başka bir kaba alın ve kakoları ekleyin. onu da iyice çırpın ki kakaolar pütür kalmasın.. süzgeçle eklenseler daha iyi olur..
yuvarlak tepsi olursa daha iyi olur arkadaşlar,yağladığını tepsinin tam ortasına beyaz olan karışımdan 2 kaşık dökün,sonra kakaolu karışımdan dökmüş olduğunuz beyazın ortassına 2 kaşık dökün...öyle öyle yayılıyor zaten .bu şekilde bütün karışımı bitirin..sonra 170 derece önceden ısıtılmış fırına atın..25-30 dakka sonra güzel sunumlu harika bir lezzet midenize inmeyi bekliyorrr =) afiyet olsun canlar

cimg2740.jpg

cimg2744.jpg

qrq1ebtmp.jpg

zebrakekgo45182805.jpg
istenilirse fırına koymadan bıçakla değişik şekiller verilebilir =)

zebrakek1.jpg

Son düzenleme:
afiyet şeker olsun canım..denemenizi tavsiye ederm kaydirigubbakcemile5

sağol canım benm..bende görünüşüne aldanıp yaptım ama lezzeti daha bi başka. pasta kek vb şeyleri hiç yemeyen babam bile 3 koca dilim yedi :dance:

gece gece nasıl canım istedi valla harika duruyo yarın yapmam lazım.....ellerine saglık şeker......

şahane yaa denemeliyim mutlaka.................zemuszemus

ayşe tüter yapmıştı bunu aldım tarifi yapıcam yapıcam bi kısmet olmadı
canım da nasıl kek istiyo yaff
zaten canım hep bişeyler istiypo ne olacak halim
ellerine sağlık hemşom getirde bi dilim yiyek valla

gece gece nasıl canım istedi valla harika duruyo yarın yapmam lazım.....ellerine saglık şeker......
afiyet olsun canm.. seninkileri de görelim ama zemuszemus

basit ve güzel bi tarif
denemeliyim
evet cnm , hem kolay hem şık en önemlisi de lezizzz cokacimcoook

harika görünüyo canimmmmmmmmmmmmm
ah bi yakın olsan,hemen getirirdim :kedi:

ne hamaratsınız beeee maşallah
bu k.k sayesinde çoook hamaratlaştım ben valla.. önceden elimi sürmezdimdelikafadulden

şahane yaa denemeliyim mutlaka.................zemuszemus
dene tabi canım kaydirigubbakcemile5 bekliyoruz resmlerini

ayşe tüter yapmıştı bunu aldım tarifi yapıcam yapıcam bi kısmet olmadı
canım da nasıl kek istiyo yaff
zaten canım hep bişeyler istiypo ne olacak halim
ellerine sağlık hemşom getirde bi dilim yiyek valla
ah hemşom gündüz vakti olsa inan hiç düşünmem,getirirm..opuyorumnanaktan..sözüm olsun

hım ellerıne sağlık guzle değişik bı tarıf sunum olark ayrı bı guzel olmuş.

bayanlar ben iki tip yaptım biri oldu gibi, biri olmadı. hani ikiye bölüp harcı yarısına kakao koyuyosunuz ya işte kakaosu benim fazla geldi ve göbeğine beyaz harcı dökünce içinde yayılamadı. ama ikinci yaptığımda kakaoyu oldukça azalttım daha iyi oldu. ilkinde işte hiç zebra olmadı, kakaolu kek oldu, boşa uğraştım yani :(

resme baktıkça zebrayı dişleyecek aslan gibi hissettim kendimi kaydirigubbakcemile3
annem yapardı eskiden, şimdi yapmıyoo :(
ben yapayım da görsünler :dilcikar:

offf çok güzel ama nerde bende bunu yapıcak beceri senağlama
denemeye bile kalkmıyım mirmirmirmir
ellerine sağlık harika görünüyor

Back
X