Ne kadar tatlısınız, ne hoş bir yorum. Şöyle bi durum var, biraz utanıyorum bunu ifade etmekten. Ben öğretmenim ve bu kişi benim öğrencimin abisi. Ben görüşmeye başlarken bile çok çekindim herhangi olumsuzlukta böyle anılacak olmaktan. Temkinli davranmalıydım evet, ama karakterime ters taktik yapmak, olmadığım biri gibi davranmak. Ona karşı gereksiz şeffaf olduğumu düşünüyorum ve düşüncelerimde. Kendimi küçük düşmüş hissediyorum.geçen konunuzu okudum cevaplarınıza istinaden çok tatlı bir insan olduğunuz kanısına vardım
o "ıssız adam" sizin gibi tatlı birini hak etmiyor bence.
sizin olayda saygınlığı yitirmek gibi bir durum söz konusu değil, siz saygınlığınızı yitirmemişsiniz o size saygısızca davranmış arada fark var. İmajınızı düzeltmek için yapacağınız tek şey hiçbir şey yapmamak, gerçekten umurunuzda olmaması. İnanın gerçekten sadece bu.
Ne kadar tatlısınız, ne hoş bir yorum. Şöyle bi durum var, biraz utanıyorum bunu ifade etmekten. Ben öğretmenim ve bu kişi benim öğrencimin abisi. Ben görüşmeye başlarken bile çok çekindim herhangi olumsuzlukta böyle anılacak olmaktan. Temkinli davranmalıydım evet, ama karakterime ters taktik yapmak, olmadığım biri gibi davranmak. Ona karşı gereksiz şeffaf olduğumu düşünüyorum ve düşüncelerimde. Kendimi küçük düşmüş hissediyorum.
Kırılmakta çok çok haklısın, seni çok iyi anlıyorum. Bunun için zaman gerek, şimdi birden bire bitti demekle bitmez tabi ki, sadece zaman...Tek tek alıntılayamadım ama yorumlarınız o kadar kıymetli ki.. Bana çok iyi geliyor söyledikleriniz. Hayat dolu bi insanım ben, herhangi birinde sevdiğim, beğendiğim herhangi bir şeyi hemen söylerim. Kafa karıştırmam, yormam. İnsan ilişkilerinde de, ikili ilişkilerde de hep böyle davranabilmeyi prensip edindim. Ama bu durum, ya da sanırım daha çok bu tavrım karşısındaki tutum bana kendimi sorgulattı. Özdeğer algımı zedeledi. Mesele reddedilmek değil de daha çok kullanılan üslup ve takınılan tavır. Çok kayda değer bir olay değil aslında yaşadığım, çok haklısınız, ancak beni hayatının merkezine alıp birden yokmuşum gibi davranmasını, bana kendimi böyle kötü hissettirmiş olmasına rağmen haklılığına inanmasını hazmedemiyorum. Bunları yapabilmenin esas benim hakkım olduğunu düşüyorum.
Olmamış gibi davranırsınız olur biter hatta karşılaşma falan olursa tamamen görmemezlikten gelin yada ters taktik çok mutlu imajı çizin ortak tanıdık vasıtası ile.Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım. Birkaç aylık aşırı ilgili flörtümün benim hislerimden haberdar olmasıyla birlikte değişen tavırlarıyla ilgili. Yorum yapan arkadaşlar sağolsun, uyarılarıyla onu kazanmak için çabalamamın ne kadar yanlış olduğunu fark ettim. Bu kişinin yanlış insan olduğundan eminim artık, ama ben kendimi fazlasıyla açtığım için bütün saygınlığımı yitirdim. Bu imajı düzeltmek için tavrım ne olmalı? Kazanmak falan değil asla, bu kişinin tarafımdan şişirilen egosundan rahatsızım. Aynı ilçede görev yapıyoruz, ortak tanıdıklarımız var birbirimizin sosyal medyasında ekliyiz.
Şöyle, ben bu dengesiz tutuma ayak uyduramadım, süreci sağlıklı yönetemedim. Sessizliğimi korumak yerine zaman zaman tepkisel davranıp görüşmek istemedim. Sonra yok yok dedim ben üstüne geldim senin afedersin. O beni manipüle ettikçe ben asla yapmam dediğim davranışlar sergiledim. Tek kelimelik mesajlarına uzun cevaplar, sürekli ilgilenip hatır sormalar, bi bahaneyle görmeye çalışmalar. Öyle reddedildim hadi olgunlukla karşılıyorum, onu hayatımdan çıkarıp yoluma devam ediyorum davranışı sergileyemedim. O yüzden ortada zedelenen bi imaj var maalesef.ortada zedelenen bir imaj falan yok ki. karşı taraf ilgi göstermiş, sizde de karşılığı varmış insanlık edip belli etmişsiniz. hayır ne olacaktı ki? aman imajım zedelenmesin diye saklasanız belki de hayatınızın aşkını kaçıracaktınız. belli etmişsiniz ki adamın ne b.k olduğu ortaya çıkmış bence iyi de olmuş. zaman kaybı yani böyleleri. kendileri de bilmiyorlar ne yaptıklarını.
üstteki üyeye katılıyorum bence mutlu imajı çizebilirsiniz ama tavsiyem hiç umursamadan kendiniz olarak devam etmenizden yana.
nasıl manipüle etti mesela ne dedi ya da ne yaptı kiŞöyle, ben bu dengesiz tutuma ayak uyduramadım, süreci sağlıklı yönetemedim. Sessizliğimi korumak yerine zaman zaman tepkisel davranıp görüşmek istemedim. Sonra yok yok dedim ben üstüne geldim senin afedersin. O beni manipüle ettikçe ben asla yapmam dediğim davranışlar sergiledim. Tek kelimelik mesajlarına uzun cevaplar, sürekli ilgilenip hatır sormalar, bi bahaneyle görmeye çalışmalar. Öyle reddedildim hadi olgunlukla karşılıyorum, onu hayatımdan çıkarıp yoluma devam ediyorum davranışı sergileyemedim. O yüzden ortada zedelenen bi imaj var maalesef.
Mesela bana kırıcı şeyler söyledi, ben üzüldüğüm ve öfkesine öfkeyle karşılık vermek istemediğim için cevabı geciktirdiğimde “canın istediğinde cevap veriyorsun, sana yakışmıyor” dedi, ama kendisi tamamen cevapsız bıraktığında bunalıyorum bazen diye açıkladı. Söylediklerini yüzeysel ve hoyrat şekilde ifade etti, ben kırılıp demek böyle dediğimde “ben öyle mi dedim işte böyle yaptığın için olmaz” dedi. Haklılığımdan emin olmama rağmen bir süre sonra kendimi sorgular oldum ben mi yanlış davranıyorum acaba diye.nasıl manipüle etti mesela ne dedi ya da ne yaptı ki
Geçtiğimiz günlerde bir konu açmıştım. Birkaç aylık aşırı ilgili flörtümün benim hislerimden haberdar olmasıyla birlikte değişen tavırlarıyla ilgili. Yorum yapan arkadaşlar sağolsun, uyarılarıyla onu kazanmak için çabalamamın ne kadar yanlış olduğunu fark ettim. Bu kişinin yanlış insan olduğundan eminim artık, ama ben kendimi fazlasıyla açtığım için bütün saygınlığımı yitirdim. Bu imajı düzeltmek için tavrım ne olmalı? Kazanmak falan değil asla amacım, bu kişinin tarafımdan şişirilen egosundan rahatsızım. Aynı ilçede görev yapıyoruz, ortak tanıdıklarımız var birbirimizin sosyal medyasında ekliyiz. Nasıl davranmalıyım?
Çok teşekkür ediyorum, farklı bir açıdan bakmamı sağladınız. Benim de ilişki istemediğim insanlar oldu ama kimseye böyle belirsiz davranmadım, hep net ve kararlı oldum. O yüzden bu tavrı anlamlandıramadım. Bir de en başından beni bu durumun içine sokan, abartılı ilgisiyle hislerimi harekete geçiren o oldu. Böyle bişeye sebep olduğum için özür dilerim diyo ama bir taraftan da tüm bunları ben kendi kendime ortaya çıkarmışım gibi davranıyor. Bu çelişkili davranışlar, gelişler, gidişler benim de sağlıksız davranmama sebep oldu. Şundan eminim o çok kurnaz ve deneyimli bu konularda, ilgimden de memnun ama bir ilişki sorumluluğuna sahip değil, ya da benimle bir ilişki istemiyor, her neyse. Derdim bunlar değil artık. Derdim sadece kendi duruşumu düzeltebilmek. Kararlı olabilmek.Yaptıklarınızı anlıyorum ve benzer bir durumun içine ben de düşmüştüm. Ben ama siz değil, karşınızdaki insandım. Benim ilk ilişkim olduğundan biraz cahildim, sevgimi yanlış anladım, pek de sağlam olmayan sevgimi ona belli edince baktım ki olay sarpa saracak ve benim de sevgim karşımdaki insanla denk olabilecek bir sevgi değil kibarca ilişiğimi kestim. Çok uğraştım normal olalım diye, bana hep ayrılsak da yıllar boyu seni severim, en iyisi hep sen olursun derdi ama o da tek taraflı sevgisini benim bilmemin, onu ezik beni de güçlü biri yaptığını düşündü ve sonunda konuşmama kararı aldık. Kendini kötü hissetmesinden iyidir dedim ben de. Şimdi bana sorarsanız bu insanın bir sürü iddialı, öyle yıllar boyu seni seveceğim laflarından dolayı onu imajı zedelenmiş ve ezik biri görüyor musun diye asla derim. Çünkü biliyorum o sözler 3 aya unutulacak. Durumun şartıyla anlık yazdığı şeylerin ömür boyu acısını kimsenin çekeceğini, insanın ağzından çıkan her sözün mutlak doğru olmadığını biliyorum. Yakında herkes dediği şeylerin zamanının geçtiğini bilecek. En önemlisi o sözlerin kendine değil, onun sizi sevmiş halinize olduğunu da bilecek. Sizi sevmeyen birine değildi o sözler. O yüzden kimse sizi bu insana hala takık zannetmez, açıkça söyleyeyim ben sanmıyorum. Sadece bu insanla mümkünse bir daha asla ama asla konuşmayın. Yoksa en ufak hareketiniz ona hala daha bir şeyler hissediyormuşsunuz gibi gösterir, konuşmazsanız umursamadığınızı anlayacaktır. Kimse kimseyi o kadar düşünmüyor o da zaten içten içe sizin onu artık takmamanızı istiyordur, aksi olsa hala daha çevrenizde dolanır bir gelir bir gider dururdu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?