Olabildiğinde işlenmiş gıdalardan uzak durmak lazım.Aslında marketlere giren tüm ürünler denetleniyor fakat hepsi kamuoyuyla paylaşılamıyormuş.sen nerden biliyosun derseniz ablam beslenme diyetetik okurken ankarada bu ürünlerin incelendiği kuruma gitmişler ve ordaki görevliler olabildiğinde işlenmiş şeylerden uzak durun demişler.Biz kamuoyuyla herşeyi paylaşamıyoruz ama yakınlarımıza söylüyoruz siz de yakınlarınıza söyleyin demişler.
Gdonun kaçışı yok diye düşünüyorum artık.Belki bi 10 yıl öncesi olsaydı birşeyler yapılabilirdi.Ama yine de bizim ülkemiz bu konuda daha şanslı.Çok verimli bereketli topraklarımız var.Hiç bir ürünü istesek dışardan almayabiliriz.Ben tarım ve köyişleri bakanı olsam salarım ziraat mühendisi öğrencilerini ovalara tarlalara.Her ihtiyacını da karşılayarak derimki araştırma yapın.
Nerde ne yetişir.Çiftçilerin tarım yapabilmesi için neye ihtiyacı var.Araştır bana rapor et.Hem sağlıklı ürün yeriz.Hem tarımla uğraşanlar emeğinin hakkını alır hem vatana millete hizmet edilmiş olur.Hem de köyünde tarım yapamayıp şehirlere akın eden ama şehirde de hayata tutunamayan insanlar köylerine döner bildikleri işi yaparlar.Çok mu zor bunu yapmak acaba :26:
Oy kullandım kardeşim inşaallah başarılı oluruz
GDO, dünyamız ve canlılar üzerinde yapılan tehlikeli bir deneydir.
GDO'nun Sağlığa Zararları
GDO'lar öldürücü alerjilere neden olabilir.
GDO'lu yemler, hayvanlarda antibiyotik direncini artırır, antibiyotiklerin etkisini azaltır.
Çoğu GDO'nun içerdiği böcek öldüren toksinlere hamile kadınların kanında ve fetusunda raslandı.
İtalya'da yapılan bir bilimsel araştırmada marketlerden alınan her 4 sütten 1'inde GDO geni parçalarına rastlandı.
GDOların salgıladığı böcek zehirinin tamamının insan sindirim sisteminde parçalanmadığı ortaya çıktı.
GDO ekim tarlalarında kullanılan yabani ot ilaçları, memeliler için toksik etki ve insanlarda hormonal dengeyi bozma riski taşıyor.
GDO'nun Çevreye Zararları
GDO üretimi, süper dayanıklı böcek ve yabani bitki türleri yaratır. Bu türlerin varlığı ekosisteme ve tarıma büyük tehdit oluşturur.
GDO'lar tozlaşma yoluyla doğal türlere bulaşarak biyoçeşitliliğe zarar verir.
Zehir salgılayan GDO'lar, kelebekler gibi zararsız canlıların ölümüne neden olur.
Zehir salgılayan GDO'lar zehirlerini köklerinden toprağa geçirirler. Zaman içerisinde bu zehirlerin birikimi çevre için tehlike içerir.
Onlar cebini dolduruyor, biz uzuldugumuzle kaliyoruz. Nasil is bu.
Bu işler böyle malesef ama susmazsak yemek istemediğimiz şeyi sanki mecburmuşuz gibi kabul etmezsek ancak BİRŞEYLER BAŞARABİLİRİZ......
Keşke herkes bilinçli olsa... Ama dünyanın kanunu bu galiba her daim kötüler var... Ama asıl kötü olan BİZİM DUYARSIZ OLMAMIZ...
Kotulerin sayisi fazla ne yazik ki. Yediklerimiz , ictiklerimiz hersey hormonlu. Insanlarin beyni de kaldiramiyor . Hasta bir toplum. Sanma ki Avrupa cok temiz. Burasi da b*kt*n. Sen haklisin ama bizim dememizle olmuyor malesef, ustun bir gucun dur demesi lazim artik.
Kotulerin sayisi fazla ne yazik ki. Yediklerimiz , ictiklerimiz hersey hormonlu. Insanlarin beyni de kaldiramiyor . Hasta bir toplum. Sanma ki Avrupa cok temiz. Burasi da b*kt*n. Sen haklisin ama bizim dememizle olmuyor malesef, ustun bir gucun dur demesi lazim artik.
Yalniz bu verdigin linkte gonderilen mektup bana geri geldi. Oyle bir email adresi yok diyor.
Allah allah neden acaba ben tekrar denedim başka bir adresten oldu anlamadım ben de... Markanıza GDO bulaştırmayın... Yemezler! | Greenpeace Akdeniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?