Zekamda problem olabilirmi

akasayalar

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2018
4.296
10.957
208
Hepinize iyi aksamlar dilerim.
Bugune kadar hep ustunu orttugum bastirdigim bir derdim var. Benim zekamda bir problem oldugunu dusunuyorum kizlar. Gulmeyin cunku geri zekali olabilirim. Bu ciddi bir sorun.ama nasil. Ilk okul ortaokul benim zamanimda gecmek kolaydi gectim.orta basarilarla.liseyi biraz kendi cabam biraz hocakar sayesinde gectim.ama zor gectim. Hadi o okul diyelim herkes zorlanabilir. Geleim asil meseleye. Namaz kilmayi bilmiyorum.30 lu yaslardayim.bugune jadar kilmadimmi cok sukur cok kildim ama illa yanimda onumde biri kilacak. Namazdaki dualari sureleri hak getire asla ezberleyemiyorum.hareketlerini bile tek basima kilmayi unutuyorum ikimciye.defalarca ezberlemeye pratige calistim.bir kek yapacagim en az uc defa tarifi okuyorum.doktor bir ilac verdi diyelim atiyorum ilk merhemi sur ikinciye sunla karistir aksamiina ş olcekte ver diyo en az uc defa doktoru ariuorum.bir yemek tarifini her defasinda tekrar okurum.gecenlerde burda bir konyda bir uye yetiskim otizminden bahsetmisti.kendimden suphelenmeye basladim.Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder. Gunluk magazain haber benden sorulur. Ordada biraz celiskide kaliyorum.insanlara akil veririm dert dinlerim cozum bulurum.ama diger konularda beynim neden getirmiyor. Kimseyede acamiyorum bu konuyu insan namaz kilamazmi her defasinda kibleyi sasiriyorum. Ne okur kizlar bir yol gosterin yarin oburgun cocugum olsa derslerine hayatta yardim edemem.fikirlerinizi bekliyorum

Dikkatiniz çok dağınık herhalde kıbleyi hep şaşırmanız normal değil yada hergün kılmıyorsunuz ondan ne tarafta olduğunu unutuyorsunuz üstünde durarak okuyun yemek tariflerini tabi unutup tekrar bakmak istemek normal , dualarıda ayet, ayet ezberlemeye çalışın Bnde namaz ilk kıldığımda şaşırıyordum bir süre tam olarak ezberleyene kadar önümde yazılı kagıtla kıldım sizde öyle Deneyin çünkü diğer şeyleri çokta güzel aklınızda tutabiliyormuşsunuz

Bugune kadar hep ustunu orttugum bastirdigim bir derdim var. Benim zekamda bir problem oldugunu dusunuyorum kizlar. Gulmeyin cunku geri zekali olabilirim. Bu ciddi bir sorun.ama nasil. Ilk okul ortaokul benim zamanimda gecmek kolaydi gectim.orta basarilarla.liseyi biraz kendi cabam biraz hocakar sayesinde gectim.ama zor gectim. Hadi o okul diyelim herkes zorlanabilir. Geleim asil meseleye. Namaz kilmayi bilmiyorum.30 lu yaslardayim.bugune jadar kilmadimmi cok sukur cok kildim ama illa yanimda onumde biri kilacak. Namazdaki dualari sureleri hak getire asla ezberleyemiyorum.hareketlerini bile tek basima kilmayi unutuyorum ikimciye.defalarca ezberlemeye pratige calistim.bir kek yapacagim en az uc defa tarifi okuyorum.doktor bir ilac verdi diyelim atiyorum ilk merhemi sur ikinciye sunla karistir aksamiina ş olcekte ver diyo en az uc defa doktoru ariuorum.bir yemek tarifini her defasinda tekrar okurum.gecenlerde burda bir konyda bir uye yetiskim otizminden bahsetmisti.kendimden suphelenmeye basladim.Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder. Gunluk magazain haber benden sorulur. Ordada biraz celiskide kaliyorum.insanlara akil veririm dert dinlerim cozum bulurum.ama diger konularda beynim neden getirmiyor. Kimseyede acamiyorum bu konuyu insan namaz kilamazmi her defasinda kibleyi sasiriyorum. Ne okur kizlar bir yol gosterin yarin oburgun cocugum olsa derslerine hayatta yardim edemem.fikirlerinizi bekliyorum
Beslenme tarzınız nasıl? Kırmızı et ve mantarla aranız nasıl? B12 oranınızda düşüklük olabilir mi? Bana hafızanızda sorun olduğu izlenimini verdiniz de

Bir yakınım da ıq olarak 70 idi. Kafa hinliğe, sinsiliğe iyi çalışırdı baksan. Hafızası kuvvetliydi mesela. O da okul konusunda başarısızdı, ehliyet alamadı, telefonu öğrenemedi. Gibi gibi.. Bir şeyler iyi bir şeyler kötü olabiliyor sanırım.

Ahh canm bu yazdıgın dikkat eksikliği bişi ezberleyemez unutursun sürekli netten arastr anlarsın dikkat eksikliğini

dikkat eksikliği olabilir kendimden biliyorum malesef, ben de aynı bu sekilde bazı konulara deli gibi odaklı istekliyken cogu konuda siz gibiyim; biraz daha düzeldim depresyon ve kilo da etkiliyor bence kilo verince baya azaldı bi de vitamin değerlerim dusukmus hepsinden takviye aldım

Her gün ya da her hafta aynı keki yapmıyorsanız tarifi unutmanız normal.
Arada sırada namaz kılıyorsanız o da normal. Yok beş vakit kılıyorsanız ve zorlanıyorsanız normal değil.

B12'nize baktırın yine de.
Doktora gittim sukredilesi sonuclarin var herseyin tam masallah diyor.adama direk gerizekalimiyim diye gitmedim. Hani rutin kontrollerde demisti

Beslenme tarzınız nasıl? Kırmızı et ve mantarla aranız nasıl? B12 oranınızda düşüklük olabilir mi? Bana hafızanızda sorun olduğu izlenimini verdiniz de
Haftada ikinkere kirmizi et bir defa balik mutlaka yerim
Hele mantara bayildigim icin surekli yerim. Ama cok zayifimdir

dikkat eksikliği olabilir kendimden biliyorum malesef, ben de aynı bu sekilde bazı konulara deli gibi odaklı istekliyken cogu konuda siz gibiyim; biraz daha düzeldim depresyon ve kilo da etkiliyor bence kilo verince baya azaldı bi de vitamin değerlerim dusukmus hepsinden takviye aldım
Canim dr hepsi gayet iyi masallah dedi

ınsan beynının sırrı hala tam cozulemedı oyle bırseykı bazı seylerın zekayla alakası yok
ben gerızekalıyım galıba deyısınız o kadar tatlı kı allahım ya :) okulda basarılı olanların hepsı zekı degıl bogazıcını dereceyle bıtırmıs ulkeyı yonetenın adını bılmeyen ekmegın fıyatını bılmeyenler var :)
algı meselesı secıcılıgınız ılgınız neye yatkınsa onda ıyısınızdır olabılır

Ben de ilk yillar oyleydim canim..simdi gecti.pratik yapa yapa alisiyorsun..
Gozunde buyutuyorsundur..
Emin ol psikologa gitsen ailenya da cevren sana empoze etmistir ..bu hissettigin duygulari..

Ben gerizekali bir insanın "ben gerizekali olabilirim" diyeceğine inanmıyorum.

Gerizekali bir insan zeki olduğunu iddia eder.
Çünkü aksi bir durumdan haberi dahi yoktur.

Siz gerizekalı değilsiniz.

Bence sizin sorununuz odaklanma ve ilgi.

Çok heves ettiğiniz şeyleri kolaylıkla anlıyorsunuz. Ve fakat pek ilginizi çekmeyen konularda zorluk yaşıyorsunuz.

Demek ki odaklanamıyorsunuz. Dikkatinizi veremiyorsunuz.

Bence sorun bu.

Kendinizi namaza vermiyorsunuz bence bu yüzden, okul derslerine de aynı sekilde. Dedikoduya vs kafanız çalışıyorsa ( sonuçta kimlerin ne yaptığını unutmuyorsunuz) namaza, bilgiye, bilime kisacasi faydalı olan herşeye hayli hayli çalışmalı, gayret edin. Başlarda zorlanabilirsiniz ama pes etmeyin, sabredin olur İnşâAllâh. Ayrıca alimler Kuran'in hafızayı güçlendirdiğini söyler buda aklınızda bulunsun. Birde hafızayı guclendiren zikirler var, bulursam size atarım. Bol bol okuyun faydasını göreceksiniz İnşâAllâh.

Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder
😂😂😂buna çok güldüm:)) bende sizin gibiyim çoğu şeyi unuturum tekrar bakarım falan dikkat eksikliği var birazda daha çok tekrar yapıyorum o yuzden. Sizde biraz beyin jimnastigi olacak şeyler yapın toparlanır bence .düzenli beslenme ve stresi azaltmak etkili .ben yapamadım ama inşallah siz yaparsınız

Back
X