Zekamda problem olabilirmi

bence sorunuzun cevabini kendiniz zaten vermişsiniz..
neticede beynimizin de bir kapasitesi var ve siz dedikodu,magazin gibi boş konularla kendinizi meşgul ediyorsunuz, size fayda saglayacak diger durumlara yer acmiyorsunuz..
bunu ben kendimde de fark ettim , su anda y.disindayim, dedikoduyla kafamı dolduracak herkes benden çok uzakta. kafam acayip rahat.. siz de kendinizi bir deneyin boş şeyleri biraktiginizda acilirsiniz insallah

Disleksi de olabilirsiniz. Zekalarında sorun olduğundan değil ama farklı şekilde öğrendiklerinden, akranlarından geri kalıyorlar. Bu yüzden çoğu kendinde zeka geriliği olduğunu düşünüyor. Çok zeki öğrencilerim vardı. 9 yaşında robot projesi tasarlıyordu ama hala okuma yazma öğrenememişti.
Disleksiyi bir araştırın

İnsülin direnciniz olabilir mi? Dediklerinizin bir çoğuda bende vardı unutkanlık,dikkat eksikliği,kitap okurken defalarca aynı yere dönmem.Namaz kılarken sürekli şaşırmam.Ki üniversiteyi iyi dereceyle bitirmiştim zamanında ...27 yaşından sonra bi haller oldu beynime😂 Fakat benim D vitaminim ve b12 çok düşük çıkmıştı.D vitamini 7...b12 ise 170lerde....Aylarca kullanmama rağmen düzelmedi.En sonunda başka bi doktora gittim insülin direncim olduğundan kullandığın ilaçları ve vitaminleri vücudun işlemiyor boşuna kullanıyorsun demişti.İlk önce insülin direncini kırmak lazım demişti.Bi kontrol ettirin isterseniz.

bende tarifleri ezberleyemiyorum bir de gittiğim yolları kesinlikle ezberleyemiyorum, telden Google haritalardan bakıyorum her zaman ki yaya olarak. araba kullansam heralde hepten şaşıracağım diyorum

Bende sizin gibiyim çoğu konuda ama benim sorunum dikkatimi vermiyorum bilerek mesela bir yere giderim ilk defa hiç etrafıma bakmam bir daha gelirsem diye kafamı fazla yormuyorum yani sorun etmeyin herkes aynı olacak diye birşey yok demek ki dikkatinizi daha az çekiyor bazı şeyler.

Dedikodu magazin haberi moda bunlar bı yetenek değilki bunlar iyi yonlerim bu konularda iyiyim deseniz. Bence aklınız çok fazla size bişey katmayan şeylerle dolu. O yüzden geri kalanı hafızanızda tutarken zorlanıyosunuz.

Anlattıklarınız bence Disleksi hastalığına benziyor. Bence araştırın bir. Disleksi toplumda nadir olarak görülebilecek hastalık türlerinden biridir ve halk arasında öğrenme güçlüğü olarak bilinir. Ancak disleksi hastalığı öğrenme güçlüğü değil, bilinenin aksine öğrenme bozukluğudur ve zeka geriliği ile ilgisi yoktur

Hepinize iyi aksamlar dilerim.
Bugune kadar hep ustunu orttugum bastirdigim bir derdim var. Benim zekamda bir problem oldugunu dusunuyorum kizlar. Gulmeyin cunku geri zekali olabilirim. Bu ciddi bir sorun.ama nasil. Ilk okul ortaokul benim zamanimda gecmek kolaydi gectim.orta basarilarla.liseyi biraz kendi cabam biraz hocakar sayesinde gectim.ama zor gectim. Hadi o okul diyelim herkes zorlanabilir. Geleim asil meseleye. Namaz kilmayi bilmiyorum.30 lu yaslardayim.bugune jadar kilmadimmi cok sukur cok kildim ama illa yanimda onumde biri kilacak. Namazdaki dualari sureleri hak getire asla ezberleyemiyorum.hareketlerini bile tek basima kilmayi unutuyorum ikimciye.defalarca ezberlemeye pratige calistim.bir kek yapacagim en az uc defa tarifi okuyorum.doktor bir ilac verdi diyelim atiyorum ilk merhemi sur ikinciye sunla karistir aksamiina ş olcekte ver diyo en az uc defa doktoru ariuorum.bir yemek tarifini her defasinda tekrar okurum.gecenlerde burda bir konyda bir uye yetiskim otizminden bahsetmisti.kendimden suphelenmeye basladim.Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder. Gunluk magazain haber benden sorulur. Ordada biraz celiskide kaliyorum.insanlara akil veririm dert dinlerim cozum bulurum.ama diger konularda beynim neden getirmiyor. Kimseyede acamiyorum bu konuyu insan namaz kilamazmi her defasinda kibleyi sasiriyorum. Ne okur kizlar bir yol gosterin yarin oburgun cocugum olsa derslerine hayatta yardim edemem.fikirlerinizi bekliyorum
Merhabalar
Ben de aynı sizin gibiyim günlük hayattaki şeyleri çok kolay kafamda tutarken dersler konusunda çok zorlaniyorum ıq um 137 ve dikkat dağınıklığım var sosyoloji okuyorum. Hatta buraya konu açmıştım ben de namaz kılan biriyim namazı ve sureleri çok zor ezberledim b12 mi arttırdım balık hapı kullandım ama kabullendim artık hafızam çok kötü derslerimden yüksek almak çok çalışmakta buldum çözümü ve günlük hayatta mesela dr örneğiniz gibi hemen yazıyorum kağıt olmasa telefona yazıyorum

Bugune kadar hep ustunu orttugum bastirdigim bir derdim var. Benim zekamda bir problem oldugunu dusunuyorum kizlar. Gulmeyin cunku geri zekali olabilirim. Bu ciddi bir sorun.ama nasil. Ilk okul ortaokul benim zamanimda gecmek kolaydi gectim.orta basarilarla.liseyi biraz kendi cabam biraz hocakar sayesinde gectim.ama zor gectim. Hadi o okul diyelim herkes zorlanabilir. Geleim asil meseleye. Namaz kilmayi bilmiyorum.30 lu yaslardayim.bugune jadar kilmadimmi cok sukur cok kildim ama illa yanimda onumde biri kilacak. Namazdaki dualari sureleri hak getire asla ezberleyemiyorum.hareketlerini bile tek basima kilmayi unutuyorum ikimciye.defalarca ezberlemeye pratige calistim.bir kek yapacagim en az uc defa tarifi okuyorum.doktor bir ilac verdi diyelim atiyorum ilk merhemi sur ikinciye sunla karistir aksamiina ş olcekte ver diyo en az uc defa doktoru ariuorum.bir yemek tarifini her defasinda tekrar okurum.gecenlerde burda bir konyda bir uye yetiskim otizminden bahsetmisti.kendimden suphelenmeye basladim.Ama bana dedikodu diyin alâsini yaparim.nbakim kozmetik kiyafet diyin modacilar yanimda halt eder. Gunluk magazain haber benden sorulur. Ordada biraz celiskide kaliyorum.insanlara akil veririm dert dinlerim cozum bulurum.ama diger konularda beynim neden getirmiyor. Kimseyede acamiyorum bu konuyu insan namaz kilamazmi her defasinda kibleyi sasiriyorum. Ne okur kizlar bir yol gosterin yarin oburgun cocugum olsa derslerine hayatta yardim edemem.fikirlerinizi bekliyorum
Ben hiç bir duayı ezberleyemiyorum. Çocukluğumda çok uğraştım ama olmadı. Bu dualar yüzünden namaz da kilamıyorum, bir ara çok çok uğraştım ama hep bir yerden okumam gerekti. Olay dil de değil çünkü 2 yabancı dil biliyorum.
Hiç bir tarifi aklımda tutamam, eşim hep şöyle der; eğer bir sürü yemeğin içinden eşinin yaptığını bul deseler asla bulamam çünkü hep farklı yapıyorsun. Her defasında tariflerden bakar yaparım eğer sote,kuru fasulye gibi çok rutin değilse.
Diğer yandan matematik de hep derece yaptım, lise de hep 100 alırdım. En son ki kpss de coğrafya yı bir kez bile çalışmadan full yaptım. Toplam 25 gün çalıştım sınava ve tüm zamanımı tarih ezberleyerek geçirdim ama toplam 5 net yapabildim.
Bu arada yazılım yapıyorum, algoritmam çok iyidir ama bahsettiğiniz konularda ben de çok akıl fukarasıyım. Sebebi nedir bilmiyorum ama iyi olduğunuz alanlar varsa geri zekalı olmanız söz konusu değil. Toplumun genelinden farklı bir zeka türüne sahipsinizdir.

Ben hiç bir duayı ezberleyemiyorum. Çocukluğumda çok uğraştım ama olmadı. Bu dualar yüzünden namaz da kilamıyorum, bir ara çok çok uğraştım ama hep bir yerden okumam gerekti. Olay dil de değil çünkü 2 yabancı dil biliyorum.
Hiç bir tarifi aklımda tutamam, eşim hep şöyle der; eğer bir sürü yemeğin içinden eşinin yaptığını bul deseler asla bulamam çünkü hep farklı yapıyorsun. Her defasında tariflerden bakar yaparım eğer sote,kuru fasulye gibi çok rutin değilse.
Diğer yandan matematik de hep derece yaptım, lise de hep 100 alırdım. En son ki kpss de coğrafya yı bir kez bile çalışmadan full yaptım. Toplam 25 gün çalıştım sınava ve tüm zamanımı tarih ezberleyerek geçirdim ama toplam 5 net yapabildim.
Bu arada yazılım yapıyorum, algoritmam çok iyidir ama bahsettiğiniz konularda ben de çok akıl fukarasıyım. Sebebi nedir bilmiyorum ama iyi olduğunuz alanlar varsa geri zekalı olmanız söz konusu değil. Toplumun genelinden farklı bir zeka türüne sahipsinizdir.
Bilemedim sizinle bircok ayni ozellige sahibim aslinda.gercekten enteresan bende bu yuzden namaz kilamiiyorum yillar oldu hala aklima yerlesmiyor

bence sorunuzun cevabini kendiniz zaten vermişsiniz..
neticede beynimizin de bir kapasitesi var ve siz dedikodu,magazin gibi boş konularla kendinizi meşgul ediyorsunuz, size fayda saglayacak diger durumlara yer acmiyorsunuz..
bunu ben kendimde de fark ettim , su anda y.disindayim, dedikoduyla kafamı dolduracak herkes benden çok uzakta. kafam acayip rahat.. siz de kendinizi bir deneyin boş şeyleri biraktiginizda acilirsiniz insallah
Onuda denedim.namaza adapte olmaya calisiyorum asla olmuyor.yillardir namazda kilinacak dualari bile unutuyorum

Disleksi de olabilirsiniz. Zekalarında sorun olduğundan değil ama farklı şekilde öğrendiklerinden, akranlarından geri kalıyorlar. Bu yüzden çoğu kendinde zeka geriliği olduğunu düşünüyor. Çok zeki öğrencilerim vardı. 9 yaşında robot projesi tasarlıyordu ama hala okuma yazma öğrenememişti.
Disleksiyi bir araştırın
Oy oy oy 30 yasina geldim iyi kotu duzen kurdum evlendim diplomalari aldim ama bugune kadar cevremden bu eksiklerimi gep gizledim birde dr. Gidip disleksi teshisi konulsa annem bu kez kalpten gider neyse ozmanda derimki bak bu yanlis evliligi o yuzden yapmsm bahanem olir😂

Niye hemen kendinize teşhis koyuyorsunuz, bir de bunu geri zekalı gibi tıpta karşılığı olmayan bir sıfatla dile getiriyorsunuz? Yeryüzünde herkesin kendine has özellikleri, yetenekleri ya da yatkın olmadığı konular vardır. Anlattıklarınızın tamamen bunlarla ilgili olduğunu düşünüyorum. Sizin tabirinizle "geri zekalı" olan insan tutup da "ben geri zekalı mıyım acaba" diye düşünmez zaten. Demek ki sizin yetenekleriniz farklıymış. Aslında o yüzden eğitim sistemimiz felaket, dünyanın bir çok yerinde de öyle gerçi. Çünkü aslında doğru olan kişiye göre özelleştirilmiş eğitim sistemi olması. Ha, fiziksel bir sıkıntınız varsa da, belki hafıza merkezinizle alakalı bir durumdur. Atıyorum tabi, aklıma geldi sadece. Belki bir nöroloji doktoruna danışılabilir, o da olmadı psikologa gidilir.

Bende bi cok kez gittigim ayni yerler olmasina ragmen kibleyi unuturum.
Hatta gecen yanlis yone kilmisim.
Oysa ki 5 vakit namaz kiliyorum.
Namazi ve kurallarini unutmuyorum sanirim, ama arabca soylenisni unutuyorum.

Yemek tarifini felan bende unuturum. Aslinda pek sorun gormem bunda. Cunku sanirim eistein demisti " kagida yazabilecegim bi bilgiye neden beynimde yer ayirip hafizami dolduruyum ki?".

Çok şekersin. ;)

Üstün zeka, düşük zeka diye bişey yok aslında. Tüm olay konsantrasyon yeteneğinde. Konsantre olma sorununuz olabilir. Aşılmayacak bişey değil.

Back
X