zekasinda bir sorun varmı nasıl anlarim

Ama bazen oynamadanda elinde birşey yokende oooo ooo diyo bende kizitlyorum hemen elinle ağzını kapatir
Oyun yapıyordur kendince niye kiziyorsunuz,yaptığı herşeyde mantık aramayın.Onlarin hayal güçleri çok farklı çalışıyor.Kendi kendilerine garip sesler de çıkarırlar,garip hareketlerde yaparlar,kızıp kisitlamayin çocuğu.

Çok abartiyorsunuz,söylediklerinize göre gayet normal,çok var geç konuşan.Kreşe de başlamış ,bir kaç aya fark eder baya konuşması.

İnsan etrafında bıcır bıcır konuşan çocuk görünce üzülüyor elimde değil sanki hic bir zaman konusamicakmis gibi geliyor insan ister istemez acaba zekasinda sorunu var diyorsun dun akşam hikâye kitabı ni aldım oğlum bulut nerde gösterdi güneş nerde gösterdi ben konuşamadığını için böyle şeyleri ogretmedim ya kereste gördü bilmiyorum

Oyun yapıyordur kendince niye kiziyorsunuz,yaptığı herşeyde mantık aramayın.Onlarin hayal güçleri çok farklı çalışıyor.Kendi kendilerine garip sesler de çıkarırlar,garip hareketlerde yaparlar,kızıp kisitlamayin çocuğu.

Çok abartiyorsunuz,söylediklerinize göre gayet normal,çok var geç konuşan.Kreşe de başlamış ,bir kaç aya fark eder baya konuşması.
Kendine kiziyorum ama elimde değil oğlum yapma böyle insan gibi konuş diyorum birde üstüne gidip konusturmalimiyim yoksa serbestmi birakayim kitap okuyorum zaten ona nasıl davranacağımi şaşırdım
Simdiki cocuklar genelde okula baslayinca aciliyorlar.cevremdekiler hep oyle enazindan.krese filan baslayinca susturamazsin bile emin okun:KK66:
Sabaha kadar dinlicem o konussun yeterki

Peki birşey daha sorsam mesala birşey vardır sunu deneyinde yapabileirse zekasinda sorun yoktur diye bilgisi olan varmı internete yazdım bulamadım eğer bilgisi olan varsa paykasabilirmi

Tabii ki doktorlara danışın ama hemen endişe etmeyin
Ben de 4.5 yaşında konuşmaya daha doğrusu anlamlı kelimeler kurmaya başlamisim üstelik çok şükür bi problemim de yok
Ve ailede tek geç konusanim

Benim kızımda 3 yaşında cümle kurmaya başladı, şu anda susturamıyorum inanın,
öğretmeni bile söylüyor çok konuşuyor diye..
Ben zekasında bi sorun olduğunu düşünmüyorum, fakat şunu farkettim..siz biraz çocuğunuzla işaretlerle anlaşıyorsunuz gibi..nasılsa anlıyor diye göstererek soruyorsunuz veya söylüyorsunuz.
Bunu yapmayın, göz teması kurarak ve heceleyerek ne olduğunu söyleyin, ayrıca çocuğun da söylemesini sağlayın.
Diyelim ki su istedi ve eliyle gösterdi, hemen suyu vermeyin, ne istediğini sorun ve tekrar edin su diye.
Çocuğunuz şöyle de düşünebilir annem nasılsa herşeyi anlıyor konuşmasam da olur.
Mutlaka kreşe yazdırın çok faydası oluyor.
Umarım anlatabilmişimdir.

Benim kızımda 3 yaşında cümle kurmaya başladı, şu anda susturamıyorum inanın,
öğretmeni bile söylüyor çok konuşuyor diye..
Ben zekasında bi sorun olduğunu düşünmüyorum, fakat şunu farkettim..siz biraz çocuğunuzla işaretlerle anlaşıyorsunuz gibi..nasılsa anlıyor diye göstererek soruyorsunuz veya söylüyorsunuz.
Bunu yapmayın, göz teması kurarak ve heceleyerek ne olduğunu söyleyin, ayrıca çocuğun da söylemesini sağlayın.
Diyelim ki su istedi ve eliyle gösterdi, hemen suyu vermeyin, ne istediğini sorun ve tekrar edin su diye.
Çocuğunuz şöyle de düşünebilir annem nasılsa herşeyi anlıyor konuşmasam da olur.
Mutlaka kreşe yazdırın çok faydası oluyor.
Umarım anlatabilmişimdir.
Yazınızı geç gördüm benim oğlum anne şu anne kek anne cisim diyor yada benim söylediğim herşeyi söylüyor sadece çok çümle kurmuyo mesela anne parka gidelim yerine anne anne parka diyor ama 2 oldu zamanla çözülür herhalde ben ona konuş diye baskı yapmalımiyim yoksa yapmalıyım konusturunca ağlıyor çökmüş üstüne gidiyorum ama bilmiyorum çok üzülüyorum

Yazınızı geç gördüm benim oğlum anne şu anne kek anne cisim diyor yada benim söylediğim herşeyi söylüyor sadece çok çümle kurmuyo mesela anne parka gidelim yerine anne anne parka diyor ama 2 oldu zamanla çözülür herhalde ben ona konuş diye baskı yapmalımiyim yoksa yapmalıyım konusturunca ağlıyor çökmüş üstüne gidiyorum ama bilmiyorum çok üzülüyorum
Kere 1 ay oldu baskayali

Çok da üstüne gitmeyin, biraz gözlemleyin kreşe daha yeni başlamış, zamanla açılacaktır inşallah.
Bol bol kitap okuyun, o an söylemese bile hafızasına kaydeder.
Şuan kaç yaşında tam olarak?

Back
X