zekasını gelistirmek için ne yapabilirim

h_a_k_h

tek gerçeğim oğullarım ve eşim ....
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2014
51
8
96
39
Slm benim 2.5 yasında bir oğlum var telefon TV ve bilgisarda bi şeyler izlemeye çok düşkün önde abisi olduğu için bunları kolay kolay kapatamıyoruz ama ben oyuncaklarla oynamasını istiyorum bir şeyler öğrensin istiyorum tam konuşamıyor onun zekasını geliştirecek neler yapabilirim adıyamanda yaşıyorum ve burada onu çıkarıp gezdirebileceğim çok çeşitli yerlerde yok kaliteli vakit geçirecek yerler yok evde neler yapabiliriz yardımcı olur musunuz özellikle bu konunun uzmanı olduklarını düşünerek okul öncesi öğretmeni yada anne çocuk eğitimi öğreticisi arkadaşlardan yardım istiyorum
 
Tübitakın dergisi var. Bide adımadım. Tübitak senelik 50 tl.adım adım 500tl. Adım adımdan memnunum tübütak üç yas üstü denemedim deniycem ücü geçince. Sürekli konusun sadece .. oynayın sarkılar söyleyin..
 
abi de izlemesin tv bilgisayar kaldırın evden mümkünse
ikisinin de iyiliği için...
 
haftada 2-3 gun yari zamanli krese gonderebilirsiniz.kreslerde cok guzel aktiviteler yapiliyor,oyun gruplari olusturuluyor.hem soguk memlekette cocugunuzu disari cikaramiyorsaniz,bu anlamda mekan degisikligi de yapmis olur,arkadaslar edinir.
Evde tv veya bilgisayar acik oldugu surece cocugunuz oyuna odanklanmak yerine sadece pasif izleyici olacaktir.bunun icin tv izleme saatlerini sinirlandirabilirsiniz.abisinin bu duruma tepki gosterecegi kesin ama biri izlerken digerini ayri odada tutamayacaginiza gore en mantiklisi saatleri sinirlamak ve bos kalan vakitlerinde oyuna yonlendirmek.
oyun hamurlariyla sekiller yapabilirsiniz.makarna boyayip renklerine gore siniflandirabilirsiniz.lavoba veya kuvet doldurup icinde renk renk plastik balik kaplumbaga gibi seyler yuzdurup hem renkleri hemde hayvan isimlerini ogretebilirsiniz.beraber resim yapabilrsiniz.
ama en guzel seceneklerden biri gercekten haftada 1-2 gun krese vermek..
 
Gelişim çağındaki çocukların dikkat, konsantrasyon, odaklanma, bellek, problem çözme, görsel zeka, organizayon becerisi gibi zihinsel fonksiyonlarını geliştirmek mümkündür.

Gelişim çağındaki çocuğunuza doğru uyaranları veren zihinsel aktiviteler yaptırarak gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.

12 Aylık bebeğimiz için adım adım setini biz de aldık. Açıkçası memnun değiliz. İçeriğini hem yeterli bulmadık
Gelişim çağındaki çocukların dikkat, konsantrasyon, odaklanma, bellek, problem çözme, görsel zeka, organizayon becerisi gibi
zihinsel fonksiyonlarını geliştirmek mümkündür.

Gelişim çağındaki çocuğunuza doğru uyaranları veren zihinsel aktiviteler yaptırarak gelişimine katkıda bulunabilirsiniz.
içeriğini hem yeterli bulmadık hem de uygun. Açıkçası 12 aylık bebek için üzerinde +2 uyarısı olan oyun hamuru çıktı kutunun içinden.
 
Back
X