Zekat yardımcı olurmusunuz bir sorum var?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Benimhuzurkaynagim

Üye
Kayıtlı Üye
6 Ekim 2023
456
141
23
Merhabalar eşimle 1 bucuk senelik evliyiz. Bu sene bize zekat düşüyor fakat ben evlenirken bana takılan bilezikler mehirim olsun dedim 100 gram kadar bilezik var köşede duruyor ben ev hanımıyım çalışmıyorum eşimde devamlı altınların var onların zekatı ne olucak diyip duruyor ben çalışmıyorum sen ver diyince neden sanki banamı veriyorsun onlarıda ben vericem zekatını diyor evet zekat karı kocaya ayrı ayrı düşer ama çalışmayan biri zekat vermek için her sene birikendenmi bozmalı bilemedim

aslında eşiniz cuma namazına vs camiye gittiğinde hocaya danışabilir. benim bir fikrim yok açıkçası.
ya da şimdi ramazanda ünlü proflar tvde program yapıyor, onlara danışabilirsiniz.
ama mantıken çalışmadığınız için vermeniz gerekmez diye düşündüm.
Teşekkür ederim yorumunuz için

Merhabalar eşimle 1 bucuk senelik evliyiz. Bu sene bize zekat düşüyor fakat ben evlenirken bana takılan bilezikler mehirim olsun dedim 100 gram kadar bilezik var köşede duruyor ben ev hanımıyım çalışmıyorum eşimde devamlı altınların var onların zekatı ne olucak diyip duruyor ben çalışmıyorum sen ver diyince neden sanki banamı veriyorsun onlarıda ben vericem zekatını diyor evet zekat karı kocaya ayrı ayrı düşer ama çalışmayan biri zekat vermek için her sene birikendenmi bozmalı bilemedim
Mehirde olsa bi şekilde verilmesi gerekiyor.
Gerekirse altından bozdurup vermeniz lazım

80 gr üzerindeyse vermeniz gerekiyor

1- Her türlü dini ve siyasi konu ve yorum yasaktır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X