Şimdi sizlere 13.10.25 tarihli olduğum histereskobi işlemiyle ilgili bir kaç bilgi vermek isterim çünkü bu işlem bana yapılmadan önce yakın zaman da detaylı bir bilgiye ulaşamamıştım.Öncelikle ben operasyonu Zeynep Kamilde oldum.Süreç jinekolog muanesi ile başlıyor.Sonrası klasik ameliyat aşamaları(akciğer filmi,anestezi muanesi,EKG vs.) şeklinde ilerliyor.Adetiniz ilk 2 günü içinde gidip servis katından gün almaya gidiyorsunuz. Bu işlem eğer kalabalık yoksa max 10 dk sürüyor. Adetiniz ilk günleri gitmenizin sebebi ise işlem gün alındıktan max 2 hafta içinde yapılması içindir.Sonra yatış işlemi için operasyondan 1 gün önce gidip belgelerinizi verip tüm gün beklemeniz gerekiyor sebebi de şöyle ki sabahtan evrakları teslim edip kan veriyorsunuz akşama doğru da o evraklar kontrol edilip doktorlar tarafından ameliyat onayınız veriliyor.Ben de işlemler şöyle gerçekleşti,cuma günü gidip yatış işlemlerini yaptım pazar günü gelmem gerektiğini geceden kan sulandırıcı yapmaları gerektiğini söylediler(herkes de aynı işlem olmuyor bazen operasyonla aynı gün de çağırıp yatış yapıyorlar) gece 12 den sonra hiç bir şey yemeden ertesi gün öğlen 1 gibi operasyona alındım bu arada sabah 6 da dilaltı hap veriliyor biraz ağrı,üşüme ve kanama yaptı hepsinin normal olduğunu söylediler.Toplam beklemesi odaya gelmesi 45 dk falan sürüyor işlem normal de 10 dk civarı olduğunu duydum.Operasyondan çıktıktan sonra karın ağrım oldu ama 15 dk içinde serum etkisiyle rahatladım.1 saat sonra da çıkışım verildi gayet rahat bir şekilde üsküdardan pendiğe seyehat edebildim. Eve geldiğimde ayakta dolaşacak enerjiye sahiptim çok da sarsıcı bir işlem olmadı en azından benim için diyebilirim.Neden bu hastaneye tercih ettiğim ise anadolu yakasında devlet hastanelerinde bu cihazın olmadığını en güvenilir bu hastane olduğunu duydum.Bana karşı yaklaşım ise hemşiresi,ameliyathane görevlileri, doktoru,yemekçi ablaları hepsi çok insancıldı. Kötü bir deneyim yaşamadım.Odalar 2 kişilik ve hergün temizleniyor en azından ben 1 gece kaldım ve 2 3 kere gelip tuvaletler yerler masalar temizlendi.Şuan ameliyat sonrası 1.gündeyiz çok hafif kalamam var onunda normal olduğunu abartı olduğunda beklemeden hemen gelmemi söylediler.Bu işlemi özel hastanede de yaptırabilirdim ama inanın 5 dk bir işlem için 40 45 bin TL para vermek istemedim