ZEYNEP KAMİL HASTANESİ (PGT) TÜP BEBEK

BY2015

🐣
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2018
1.063
700
123
Merhaba arkadaşlar bugün öğrendiğim kadarıyla ZEYNEP KAMİL HASTANESİ'NDE ÜCRETSİZ (PGT) TÜP BEBEK yapılıyormuş. Bu bilgi doğrumudur yaptıran var mı? Ben Hatay'da yaşıyorum iletişim numarası sürekli meşgul hastanede tanıdığı olan varsa Allah rızası için sorsun. 🙏🏻

Tamamen ücretsiz değil indirimli. Bunun içinde belli şartlar aranıyor. Değerlerine bakılıyor 3 yıl evlilik kuralı çocuğunun olmaması lazım vs vs bunlara uyuyorsan tüp bebek ücreti bin tl gibi bir şey ödüyorsun sadece hastaneye ilaçlarda tahmini 2-3 arası galiba

Tamamen ücretsiz değil indirimli. Bunun içinde belli şartlar aranıyor. Değerlerine bakılıyor 3 yıl evlilik kuralı çocuğunun olmaması lazım vs vs bunlara uyuyorsan tüp bebek ücreti bin tl gibi bir şey ödüyorsun sadece hastaneye ilaçlarda tahmini 2-3 arası galiba
Cevap için teşekkür ederim.🙏🏻 Bu bile çok güzel bir şey çünkü tüp bebek çok pahalı PGT daha da pahalı en son Mart ayında sormuştum özel bir hastanede 30.000 ile 40.000 arası denmişti. Tabi siz sadece tüp bebekten bahsediyorsunuz PGT'den haber yok maalesef (50 çeşit hastalık) taşıyıcısı olan hastalar için 11 Ağustos'ta ücretsiz PGT onaylandı fakat yaptıracak hastane ve doktor bulamıyoruz.

PREİMPLANTASYON GENETİK TANI (PGT) İLE İNVİTRO FERTİLİZASYON (IVF) YAPILACAK KALITSAL HASTALIKLAR LİSTESİ (EK-2/K)

TANI KODU

HASTALIK ADI

D56.1

Beta Talasemi (HBB, geni)

D66

Kalıtsal Faktör VIII Eksikliği (F8, geni)

D67

Kalıtsal Faktör IX Eksikliği (F9, geni)

D81.3

Adenozin Deaminaz [ADA] Eksikliği (ADA, geni)

E71

Dallı-Zincirli Amino Asit Metabolizması Ve Yağ asidi Metabolizması Bozujlukları (ACAT1, BCKDHA, BCKDHB, DBT, GCDH, HMGCL, IVD, MCCC1, MCCC2, MCEE, MMAA, MMAB, MMACHC, MMADHC, MMUT, PCCA, PCCB, PRDX1, geni)

E72.2

Üre Siklus Metabolizması Bozuklukları (ARG1, ASL, ASS1, CPS1, NAGA, OTR, geni)

E75

Sfingolipid Metabolizması Bozuklukları Ve Diğer Lipid Depo Bozuklukları (GLA, geni)

E76.0

Mukopolisakkaridozlar, Tip I (IDUA, geni)

E76.1

Mukopolisakkaridozlar, Tip II (IDS, geni)

E76.2

Mukopolisakkaridoz, Diğer

(GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS, NAGLU, SGSH, geni)

E76.3

Mukopolisakkaridoz, Tanımlanmış (GLB1, HYAL1, ARSB, GUSB, HGSNAT, GALNS,

NAGLU, SGSH, geni)

E84

Kistik Fibrozis (CFTR, geni)

G11.3

Ataksitelenjektazi (ATM, geni)

G12

Spinal Musküler Atrofi Ve İlgili Sendromlar (SMN1, geni)

G71.0

Musküler Distrofi (DMD, geni)

Cevap için teşekkür ederim.🙏🏻 Bu bile çok güzel bir şey çünkü tüp bebek çok pahalı PGT daha da pahalı en son Mart ayında sormuştum özel bir hastanede 30.000 ile 40.000 arası denmişti. Tabi siz sadece tüp bebekten bahsediyorsunuz PGT'den haber yok maalesef (50 çeşit hastalık) taşıyıcısı olan hastalar için 11 Ağustos'ta ücretsiz PGT onaylandı fakat yaptıracak hastane ve doktor bulamıyoruz.
Çok geçmiş olsun bilmediğimiz o kadar çok şey varki hergün bura sayesinde bir şey öğreniyoruz

Zeynep Kamil Hastanesi'ne böyle bı tedavi yok,bunu İstanbul'da yapan devlet Hastanesi yok

Zeynep Kamil Hastanesi'ne böyle bı tedavi yok,bunu İstanbul'da yapan devlet Hastanesi yok
Sanırım araştırmışsınız ama evet yok çünkü onaylanmasına rağmen uygulanmıyor hastanelerin bilgisi yokmuş maalesef.

Sanırım araştırmışsınız ama evet yok çünkü onaylanmasına rağmen uygulanmıyor hastanelerin bilgisi yokmuş maalesef

Sanırım araştırmışsınız ama evet yok çünkü onaylanmasına rağmen uygulanmıyor hastanelerin bilgisi yokmuş maalesef.
Hastanelerde durumlar çok kötü,kırtasiye malzemeleri bile alınamıyor, firmalar ihalelere girmiyor,kaldiki sizin dediginiz olay benim gözümde şu an hayal bile deil

Hastanelerde durumlar çok kötü,kırtasiye malzemeleri bile alınamıyor, firmalar ihalelere girmiyor,kaldiki sizin dediginiz olay benim gözümde şu an hayal bile deil
Aynen ben de öyle düşünüyorum. Hatta birkaç doktordan SGK'nın battığını duydum. Ve PGT dolarla yapılan bir işlem olduğu için bu yükselişte uygulamaya konulacağını zannetmiyorum. Ayrıca doktorumla araştırma yaptığımızda doktorum bir genetikçi ile konuşmuştu ve o genetikçi bize aynen bu şekilde söyledi ( " Dürüst olmak gerekirse böyle bir uygulamanın yapılmayacağını düşünüyorum " )

Back
X