Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Kaynanama dedim diyelm ki evlendi cocugu oldu huylarini birakmadi hastaligi hic duzelmedi kadin birakip gittj nolucak cocuk varsa ortada abisi (esim)bakar sen bakarsin dedi :KK43:

sende diyemedin mi,
herkes mümkünse kendine baksın. bana güvenmeyin diye.. dicle sen böyle yaparsan daha çok çekersin bak azıcık sesin çıksın.

Sizin aklınız gayet yerinde , neden evlenmeyesiniz ki?

Konudaki adama gelince, kendi isteğiyle para için gelen kız çıkarsa yapacak bir şey yok.

Allah vere de para için kızını satan tiplere denk gelmeseler. Yoksa kıza çok yazık olur.

Kv de ayrıca kafayı yemiş. Doğacak çocukların da engelli olma olasılığı var. Adamın kendinden haberi yok be torunu? Bu insanlar kafayı yemiş.

aklım yerinde şükür ama evlenemem

bedensel engelim var hem boy kısa hem yüryemiyor hemde evde oksijen kullanıyorum konu sahibinin ailesi oğlunu evledirmek yerine tedavi araştırsın derim

geçmiş olsun.. seçim sizin tabi.

onun engelli farklı. zihinsel engelli.

sizinle aynı kefeye koyulamaz. siz isterseniz evlenebilirsiniz.

tam olarak nasıl bir engel açıklar mısınız? yani mesela bazıları rehabilite edilecek düzeyde olabiliyor.
Yani 22 yasinda hem rehabilotasyon merkezinde okuma yazma ogrenemedi daha para sayamiyor her yasta kadina dokunuyor ben abisinin esiyim ama bana bile dokunuyor pipisini bile acti bi hafta aglamistim şok olmustum doktora gittim psikolojim bozulmustu esimj seviyorum dedim evlendim o zaman nisanliydim yani baya engelli sanirim

zihinsel engelli kuzenımın cocukları saglıklı dogdu
ama ne cocuklarına sahıp cıkabılıyor ne kendıne
evlendırmesınler

Haklisin ama veren olmus bunlar daha yasi kücuk die almamislar iki yıl once,insanlar cok tuhaf esimin ailesi aşirı zengin evler arabalar arsalar ona güveniyorlar heralde
Bunun saglık raporu var aile hekimi anlamayacak mı engelini evlilik sartına uygun degildir yazarsa evlenemez ki

sende diyemedin mi,
herkes mümkünse kendine baksın. bana güvenmeyin diye.. dicle sen böyle yaparsan daha çok çekersin bak azıcık sesin çıksın.
Bende esime söyledim ben bakamam ilerde bana güvenmesinler dedim aman aman oda bende istemiyorum evlenmesini dedi konuyu kapatti kendim bile en fazla iki cocuk düsünüyorum sorumluluk sonucta ..

Okb zihin engeli değildir ki? Engelli saydığınıza göre başka davranışsal problemleri olmalı. Psikiyatrik hastalıklar engel sayılmaz. Hele ki okb
Okb sizofren gibi rahatsizliklara psikiyatrik rahatsızlık sebebiyle engelli raporu verilebiliyor

zihinsel engelli kuzenımın cocukları saglıklı dogdu
ama ne cocuklarına sahıp cıkabılıyor ne kendıne
evlendırmesınler
ayrıca kımsesız dıye bı adamla evlendırdıler
adam sımdı aılesıne hurmet beklıyor
ayrıca fızıkselde engellı kuzenım
Zaten hayata -1 eksık baslamıs bence sakın onu bırda elın kızının vıcdanına bırakmayın

Bizim işyerinden - patronun tanıdıgı- evlendi ve boşanıyor bile adam.
Ama çok tehlikeli bir engeli yok obsesif kompulsif.ama pek işe yarar bi tip değil.
cocugu gayet normal. cocuk değil mesele. adam cocugu simdiden unuttu bile boşanma asamasında. o evlatlara yazık.
bence engeli olanlar evlenmemeli ama görüyorumki evlenebiliyorlar. saglık raporu filan hikaye. onda fizyolojik rahatsızlıklara ve bulaşıcı hastalık taşıyıcılığına bakılıyor. akıl meselesi es geçiliyor.
OKB engel değildir, psikolojik ve çoğu kişide de bulunan bir rahatsızlıktır

ayrıca kımsesız dıye bı adamla evlendırdıler
adam sımdı aılesıne hurmet beklıyor
ayrıca fızıkselde engellı kuzenım
Zaten hayata -1 eksık baslamıs bence sakın onu bırda elın kızının vıcdanına bırakmayın
Sizin kuzeniniz nasil engelli oldu esimin kardesi dogumda oksijensiz kalmis bide havale gecirmis bu durumda hem zihinsel hem bedensel engelli oldu

Sizin kuzeniniz nasil engelli oldu esimin kardesi dogumda oksijensiz kalmis bide havale gecirmis bu durumda hem zihinsel hem bedensel engelli oldu
2 yaşındayken havale gecırmıs
dız kapakları ters donmus uzun ugraslar sonucu dız kapakları dondurulmus dolayısıyla uzun seneler ben hatırlıyorum ayaklarıda arkadaydı
bu durumda zıhınsel olarak acıkcası cok yardım etmıyor ona gunluk yasantısında
gorsen kocasından hırpalanıyor cocukları buyuk orada burada gezıyorlar onlara soz gecıremıyor peslerınden gıtmeye calısıyor evını terptıplıyemıyor yemek ıste oyle havaya bı hayat yanı
rahmetlı yengem cok destekledı ama oda 5 sene önce vefat edince gelen vuruyor giden vuruyor

Okb zihin engeli değildir ki? Engelli saydığınıza göre başka davranışsal problemleri olmalı. Psikiyatrik hastalıklar engel sayılmaz. Hele ki okb

OKB engel değildir, psikolojik ve çoğu kişide de bulunan bir rahatsızlıktır

sadece okb yok hanımefendiler.
benim görebildiğim bu sadece. patron akrabası oldugundan tam rahatsızlıgını bilmiyorum saklıyorlar.
ama kesinlikle zihinsel bir engeli var bu şahsın. burada da bir arkadaşa prezervatif gösterip suratına sırıttıgını söyleyenler var. kadar basit bir şey değil yani. ben iyi açıklayamadım o yüzden siz de böyle algılamakta haklısınız.
bu adamın derdi sadece uzun dakikalar boyu elini yıkamaktan ibaret değil maalesef.
ayrıca ben şahsen kendisini çok severim. acayip saygılı ve terbiyeli biridir. ama evliliğe müsait değil ondan eminim..

benimde dayım rahatsız, zihinsel engelli değil ama psikolojik sorunları var diyelim.Zaman zaman çevreden evlendirin kızımızı verelim diyenler oldu her defasında annemler ve kardeşleri karşı çıktı el kızını yakamayız diye.Birde bahsettiğiniz cinsel dürtüler dayımda fazla onla ilgili belirli aralıklarla iğne vurduruluyor kendisine.allah akıl fikir versin kocanızın ailesine

Eski evde komsum olan bir kari koca vardi, adamin ailesiyle yaşıyorlardi. Adam baya bir zihinsel engelli, konustuklari anlasilmiyor, bedensel anormallikleri de vardi, tam bilmiyorum ama spastik gibiydi. Esi de nasil desem cocuk gibiydi... 5 yasinda bir kizlari vardi, sabahtan aksama kadar onunla ve arkadaslariyla sokakta oynar, 3 tekerlekli bisiklete biner gule oynaya gezerdi. Cok trajik bir durum, el kadar cocuklari anne babasindan olgundu...
Kesinlikle evlendirmesinler, dogacak cocuga da yazik ömür boyu onlarin yukunu cekecek kisilere de.

benimde dayım rahatsız, zihinsel engelli değil ama psikolojik sorunları var diyelim.Zaman zaman çevreden evlendirin kızımızı verelim diyenler oldu her defasında annemler ve kardeşleri karşı çıktı el kızını yakamayız diye.Birde bahsettiğiniz cinsel dürtüler dayımda fazla onla ilgili belirli aralıklarla iğne vurduruluyor kendisine.allah akıl fikir versin kocanızın ailesine
Bilincli aile ile bilincsiz aile arasindaki fark bu iste..

2 yaşındayken havale gecırmıs
dız kapakları ters donmus uzun ugraslar sonucu dız kapakları dondurulmus dolayısıyla uzun seneler ben hatırlıyorum ayaklarıda arkadaydı
bu durumda zıhınsel olarak acıkcası cok yardım etmıyor ona gunluk yasantısında
gorsen kocasından hırpalanıyor cocukları buyuk orada burada gezıyorlar onlara soz gecıremıyor peslerınden gıtmeye calısıyor evını terptıplıyemıyor yemek ıste oyle havaya bı hayat yanı
rahmetlı yengem cok destekledı ama oda 5 sene önce vefat edince gelen vuruyor giden vuruyor
ayrıca bır kız bır erkek kardesler
kardesının karısında destek olsada ondakı zıhınsel sorundan oturu kadında kaldıramıyor yanı onunla ugrasmayı
yapayalnız bence kesınlıkle evlendırmesınler

Back
X