Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Burada arkadaşlar çeşitli örnekler vermişler Şirofzen,bipolar bozukluk hastası vs. ancak bu örnektekiler rapor varsa evlenebilir
Konu sahibi sizin durumunuz çok ağır bu durumda nikah yapılsa bile yok sayılır Bunun hiçbir surette oluru yok
Çocuk evlilik dışı çocuk olur Kimliğinde babası bile olamaz
Kv boşuna hayal kuruyor
Bence aklı başında birini bulun desin ki ben nikah dairesinde çalışyorum ya da işte bir avukata danışın bunların evliliği olmaz
ondan sonra da bir hoca bulun ona da dedirtin ki dini nikah olmaz
Belki kv bunları duyarsa saçma fikrinden vazgecer

Bence eşinizle konuşun. Ailesine desin ki size birşey olursa yani ölürseniz bakamam desin. Eşiniz düşünsün, kendi kızı olsa kardeşi gibi birine kızını verir miydi. Herkes önce kendi nefsine vursun. Yazık değil mi gelecek kadına. Yükü çok ağır olur. Hukuken olmaması gereken bir durum ama yaşadığı yerde belki göz yuman olur yada imam nikahı der evde oturturlar kızı. Eşinize açık açık söyleyin. Kendi kızı olsa verir miydi. Yazık çok yazık.

Kiz kardesine de dokunuyomus falan simdi ona dokunmuyor kardesim diyor seviyor kardes gibi davraniyor ama eskiden ona da dokunmaya calisiyirmus

ya yemegine cinsel gucu azaltici ilac filan koysunlar ciddi soyluyorum..o cocuk bu yaptigi hareketlerden sorumlu dahi tutulamaz,akli dengesi yerinde degil ki..
evlenmesi de neyi duzelticek ki..:KK43:
Allahim herkesin akil beden sagligini korusun cok uzucu.

Burada arkadaşlar çeşitli örnekler vermişler Şirofzen,bipolar bozukluk hastası vs. ancak bu örnektekiler rapor varsa evlenebilir
Konu sahibi sizin durumunuz çok ağır bu durumda nikah yapılsa bile yok sayılır Bunun hiçbir surette oluru yok
Çocuk evlilik dışı çocuk olur Kimliğinde babası bile olamaz
Kv boşuna hayal kuruyor
Bence aklı başında birini bulun desin ki ben nikah dairesinde çalışyorum ya da işte bir avukata danışın bunların evliliği olmaz
ondan sonra da bir hoca bulun ona da dedirtin ki dini nikah olmaz
Belki kv bunları duyarsa saçma fikrinden vazgecer
Cok mantikli bunu yapicam kesinlikle esime de anlatcam bugun boyle yapalim diye avukat evlilik olmicagini soyler zaten ama adaletli bi din alimi de bulmamiz lazim ki dini nikah olmicagini anlatabilsin bu durumda evlendirmezler sonucta

Umarım evlendiremezler, başta evleneceği kişilere ve doğacak çocuklara sonrasında ise sizlere yazık. Cinsel dürtüleri için doktor destekli bir şey yapabilirler evlendirmek yerine. Torun ise diğer iocuklarından olsa daha iyi olur. Bence onlar oğullarına bakacak birilerini arıyorlar. Babaannemin 3 kardeşi vardı zeka özürlü, üçünün de çocuklarının yarısı normal yarısı sorunlu. Risk almamak gerekir..

Umarım evlendiremezler, başta evleneceği kişilere ve doğacak çocuklara sonrasında ise sizlere yazık. Cinsel dürtüleri için doktor destekli bir şey yapabilirler evlendirmek yerine. Torun ise diğer iocuklarından olsa daha iyi olur. Bence onlar oğullarına bakacak birilerini arıyorlar. Babaannemin 3 kardeşi vardı zeka özürlü, üçünün de çocuklarının yarısı normal yarısı sorunlu. Risk almamak gerekir..
Haklısınız

Kanun zihinsel engelliler için evlenmeye kesin engel değildir.Zihinsel hastalıkların bir çok çeşidi vardır.
Toplum yararı gözetilerek, hastalığın doğacak çocuklara geçebilecek bir şey olup olmadığı değerlendirilerek karar veriliyor diye biliyorum.
Yani her akıl hastası evlenemez diye bir şey yok.

Haklisin ama veren olmus bunlar daha yasi kücuk die almamislar iki yıl once,insanlar cok tuhaf esimin ailesi aşirı zengin evler arabalar arsalar ona güveniyorlar heralde
eee kaynananın durumu iyimis o zaman neden abiside bakar sende bakarsın diyoki dubleks bi ev alırlar bide günlük bakıcı alırlar adamın banyosu altını yemek yedirmek icin falan eside is yapmamıs olur maden durumu iyi zaten hem kaynın icin hemde bakana devlet maas baglı 900 den 1800 maas yani 1000 tl ye birini tutabilirler

Cok mantikli bunu yapicam kesinlikle esime de anlatcam bugun boyle yapalim diye avukat evlilik olmicagini soyler zaten ama adaletli bi din alimi de bulmamiz lazim ki dini nikah olmicagini anlatabilsin bu durumda evlendirmezler sonucta

bak aklıma mahallenin cami imamı yık mu git ona anlat durumu belki bi yol bulur en iyi çözüm bu gibi

Benim bir ogrencim vardi baba zihinsel engeliydi ve cocuklari 3 tane hepsi normal. Anne evi terkkettigi icin babaanne bakiyor cocuklara. Babaaane birgun bakacak cocuklari olsun diye evlendirdim demisti. Cocuklarin hali desen icler acisi psikolojik acidan .tum bu riskleri dusunup boyle bir ise girmek gerekir .

ev yakip ortada donunu açan biri gedek geecsini bilemez herhalde, o kadarina ahli yetmez de anca karisini taciz eder durur herkesin onunde
gelecek olan kizda parasini yiyim bakicilik yapayim diye dusunur herhalde, yada ailesi sormadan evlendirir
keske resmi niakh yapsalar, bakciiligini yapan kanun onunde de hak sahibi olsa mdem kv bakmak istemiyor
kız bedavaya gelin gelmez bence heleki imam nikahı yapıcaksa benim burdan ne cıkarım var der nikahte yok bisey taleğ edemez kendi vücudumu ogluna bosamı kullandırcam yada ogluna bosamı hizmetcilik edicem der ask yok mesk yok normal biri olsa tamam ama isler baska

Bide beraber mi yasiosunuz?????? Oyyy sistim qyirin evinizi kocanda desn bize guvenp bisi yapmayn biz bakamayz kendi ailrmizle ilgilenmek zorundayz diye. Oglu kari istioms baslicam smdi oglunada sana da!!!!
ayyy evet bende bunu merak ettim berabermi yasıyolar acaba yasıyolarsa nasıl duruyor o evde allah korusun ben korkarım hani deli gücü derler ya erkegin gücü kadından farklıdır ya evd eyokken bisey olsa saldırsa falan amann bence birlikte oturuyosanız hemen cıkın arkanıza bakmadan

kız bedavaya gelin gelmez bence heleki imam nikahı yapıcaksa benim burdan ne cıkarım var der nikahte yok bisey taleğ edemez kendi vücudumu ogluna bosamı kullandırcam yada ogluna bosamı hizmetcilik edicem der ask yok mesk yok normal biri olsa tamam ama isler baska

Paragöz çok memlekette, gelen olur.Mal mülk ister üstüne ev arsa vs. Para için gelen bakmaz da bırakıp gider canına tak edince. Resmi nikah olmaması da avantaj olur hiç bi bağlayıcılığı yok.

Yok ayri yaşiyoruz canım,ama hamileyim son iki ay yanlarinda kalcam esim oyle istedi,bauramda seyranda gidiyoruz simdilik
neden kalıyosun canım ki nasıl korkmuyosun odanı kitlesen nolcak bi gün kaynana markete gider sende onla yanlız kalırsın o adan bi sapıtsa deli gücü diye bisey var yani ya karsı koyamasan seni ellese falan naparsın hemde hamileisn nasıl duruyosun o evde pess bence kesinlikle durmamalısın hatta hamileyim etkileniyorum diye annende bile durabilrisin

Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
El kızına yazık cinsel dürtüsünü azaltacak ilaçlar verilmesi gerekiyor.Bence bir doktorla konuşun

El kizina niye yazik olsun ki, gizleyip boyle birseye kalkisiyorlarsa evet kiza yazik.
Ama para icin boyle birseyi kabul edsbiliyorsa hicte yazik degil.
Bir de engelli arkadas tarafindan bakmak lazim, onun secimi degil sonucta bu, en buyuk yazik ona malesef, cahil insanlarin elinde yazik ediliyor. Durumu cok agirsa tabi ki olmaz ama evlenecek durumdaysa da neden olmasin, zihinsel engellilerinde hafifleri var, bir hayat kurabilirler, haklari da.

Back
X