Zihinsel engeli olan adamın evliligi ?

Çok zor canım ama rabbim veriyor kolaylığını teyzemde çoçuk felçi geçirmiş 7 yaşında sağ kolu tutmuyordu azıcıkda aklı geriydi çok kişi istemiş o evlenmemiş rahmetli anneannem hep dua ederdi rabbim benden sona koyma diye teyzem birgün tutma dedikleri halde oruçluyken beyin felçi geçirdi 2 yıl yataga bağlı yaşadı annemle teyzemler dönüşümlü bakdı ve anneannem duasına hep devamdı teyzem vefat etti ikinci yılın sonunda 3 ay sonra anneannem vefat etti :KK61:yavrusunun peşinden gitti rabbim duasını kabul etti birde yurtdışında var türkiyede varmı bilmiyorum bizim burda devlet ücretsiz bakıcı ve dr servisi ihtiyaçlarını karşılıyor üstelik maaşda veriyor iyi derecede herhafta fizik terapi zihinsel engellilere okul bakım yerleri sağlar bakan kişiler bunalmasın diye üstelik bakamam dersen de devlet otomatikmen kendi özel bakım evine alır kendi bakar sen ne zaman görmek istersende görme alma izni verir burda çoğu türk verdi çoçuklarını devlete

amcam zor babaannem 3 hafta yoğun bakımda kaldı kimseyi eve sokmadı hastaneye gidip babaannemi görmek istemedi ölcek dedi ağladı. yardıma falan kimseyi kabul etmiyor kimsenin evinde kalmıyor çok zor allah babaanneme uzun ömür versin inşallah o olmazsa işimiz zor

Egri oturup doğru konusalim öncelikle karismak sana dusmez. Zihinsel engelli biriyle evlenecek kadinin amacida mantiktir. Yani paraya bakar merhametliyse cocugu gibi bakar degilse eziyet eder. Yani yeri geliyo anasina babasina bakmayan evlatlar görüyoruz cevremizde. Ask yok sadece merhametle, parayla evlilik yurur mu bilemem. Adama tahammül edemeyip basip gidebilir ki aralarinda resmi nikah olamayacak zaten. O zaman engelli kardesinin bakımı yine aile fertlerinin arasinda bolusulecek ve adam kalp kırıklığı yasayacak ki normal insanlardan daha hassas oluyorlar.

Kv açısından bakarsak ben yasarken bakiyorum ama ya öldükten sonrasi korkusu vardir. Kendini yerine koy düşün bi hak verirsin. O da yavrusunu birine emanet etmeye calisiyor, hayattayken birine guvenmek istiyor ki haklida yani. Allah kolaylık versin.

amcam zor babaannem 3 hafta yoğun bakımda kaldı kimseyi eve sokmadı hastaneye gidip babaannemi görmek istemedi ölcek dedi ağladı. yardıma falan kimseyi kabul etmiyor kimsenin evinde kalmıyor çok zor allah babaanneme uzun ömür versin inşallah o olmazsa işimiz zor
Canım zordur elbet ama baban ve diğer amcanlarla halanlar alıştırcak onu kendilerine teyzemide hiç kimse misafir etmemişti oda çok yabaniydi takiiii anneannem annemlerle konuşdu dediki kızım ben uzaga gidicem sen 15 gün ablalarında kal dicem bana birşey olursa sizinle yaşamaya alışması açısından ve ilk hafta bizdeydi sabahı sabah etmişti rahmetli ağlardı bile rabbim cennetine almışdır inşaallah melekdi o saf temiZdi bakdı annesi gelmiyor alışmıştı artık anneannem ara ara yolluyordu dayıma teyzemlere ben gidince tamda amcanın durumuna düşmesin diye babaannen acil alıştırmalı onu

Canım zordur elbet ama baban ve diğer amcanlarla halanlar alıştırcak onu kendilerine teyzemide hiç kimse misafir etmemişti oda çok yabaniydi takiiii anneannem annemlerle konuşdu dediki kızım ben uzaga gidicem sen 15 gün ablalarında kal dicem bana birşey olursa sizinle yaşamaya alışması açısından ve ilk hafta bizdeydi sabahı sabah etmişti rahmetli ağlardı bile rabbim cennetine almışdır inşaallah melekdi o saf temiZdi bakdı annesi gelmiyor alışmıştı artık anneannem ara ara yolluyordu dayıma teyzemlere ben gidince tamda amcanın durumuna düşmesin diye babaannen acil alıştırmalı onu
babaannemle amcam 10 sene öncesine kadar köyde yaşıyorlardı kışları halamda amcamlarda ya da bizde geçiriyorlardı. 1 ay ya da 2 ay kaldıkları oluyordu. 10 sene önce babaannem artık yaşlandı acil doktor ihtiyacı olursa diye şehirdeki evine getirdik. babam amcamı bir işe soktu (iş dediğim ardiye de getir götür işlerine baksın diye rica minnet )

yemeğe falan çağırdığımızda en fazla 2 saat oturuyorlar sonra çocuk gibi anne eve gidelim uykum geldi demeye başlıyor ve eve gidene kadar susmuyor inat ediyor. kimse de kalmıyor babaannem yollasa bile dinlemiyor gitmiyor evde iyiyim diyor. çok denedik ama gelmiyor hatta çalıştığı dönemde kuzenimin düğünü vardı amcam gününü yanlış hatırlamış iş yerine ona göre bilgi vermiş gerçeği öğrenince inat etti düğüne bile gelmedi. halam resmen yalvardı amcamlar tuttu kolundan ama nafile inat öyle böyle değil

Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı

Benim teyzemin oglu zihinsel engelli sanirim 24 falan vardir yasi ama akil yasi 5 hala, cok sukur cinsel durtuleri falanda yok, ama olsaydi bile artik ilac mi verilirdi asi mi yapilirdi illa bastirmak icin bir caresi vardir tipta. Hani zihinsel engelinde bir derecesi var ben ne down sendromlular falan gordu, zamaninda duzgun egitim almislar isleri engelli kadrosundan girmisler calisiyorlar kendilerini idare ediyorlar, hani manuel islerde getir gotur islerinde. Hatta sevebiliyorlar falan goruyorum yani ben yurt disinda ama bahsettiginiz kisi boyle degildir diye dusunuyorum. Ulkemizde ne yazikki insanlar zamaninda teshis edilse bile cocukmarinin hasta oldugunu gururlarina yedirip erken tedavisine baslamiyorlar, sonrada cok gec oluyor. Simdi ailede bir ''biz olursek kim bakacak bari karisi olsunda o bakar'' kafasi var ama Allah askina zihinsel engelli birine kendi ailesi zor katlanirken baskasi buna nasil katlansin. Koyden aclik sinirinda kimsesiz garibin bilini bulurlar emin olmalarida ondan muhtac birini bulup mecbur edecekler sonra birde cocuk olacak sonra al sana aile faciasi, tabi o zamana kadar bu zihinsel engelli sahis karisini oldurmezse istediklerini yapmiyor diye. Allah korusun kimsenin basina da vermesin, ailenin kaygilarini anliyorum ama cozum baskasinin hayatini karartmakta degil. Oncelikle maddi anlamda garantiye alsinlar anne baba olup giderse bir bakim evinde yada klinikte kalabilmesi icin, su cinsel durtu isinide bir an once doktorla konusup caresine bakmalilar, akli basinda degilki ya ne evlenmesi tovbe tovbe, birde hasta cocuktan torun bekliyorlar goz gore gore bir hasta cocuk daha getirecekler dunyaya.

babaannemle amcam 10 sene öncesine kadar köyde yaşıyorlardı kışları halamda amcamlarda ya da bizde geçiriyorlardı. 1 ay ya da 2 ay kaldıkları oluyordu. 10 sene önce babaannem artık yaşlandı acil doktor ihtiyacı olursa diye şehirdeki evine getirdik. babam amcamı bir işe soktu (iş dediğim ardiye de getir götür işlerine baksın diye rica minnet )

yemeğe falan çağırdığımızda en fazla 2 saat oturuyorlar sonra çocuk gibi anne eve gidelim uykum geldi demeye başlıyor ve eve gidene kadar susmuyor inat ediyor. kimse de kalmıyor babaannem yollasa bile dinlemiyor gitmiyor evde iyiyim diyor. çok denedik ama gelmiyor hatta çalıştığı dönemde kuzenimin düğünü vardı amcam gününü yanlış hatırlamış iş yerine ona göre bilgi vermiş gerçeği öğrenince inat etti düğüne bile gelmedi. halam resmen yalvardı amcamlar tuttu kolundan ama nafile inat öyle böyle değil
Zormuş canım sizinki çokda inat oluyorlar doğru amcamın oğluda öyle geçen yıl yazlık evdeyiz canım sıkılıyor diyor bizdeki sesi duyuyor gelmek istiyor kaçkez çağırdım gelmedi annem çağırdı gelmiyor ama amcamı yiyip bitiriyor sonra yengem geldi oda arkasından geldi dediğin gibi 2 saat olmadan kapıyı açıp çekip gitti evine rabbim babaannenize uzun ömürler versin onuda babannenizden arkaya koymasın

Zormuş canım sizinki çokda inat oluyorlar doğru amcamın oğluda öyle geçen yıl yazlık evdeyiz canım sıkılıyor diyor bizdeki sesi duyuyor gelmek istiyor kaçkez çağırdım gelmedi annem çağırdı gelmiyor ama amcamı yiyip bitiriyor sonra yengem geldi oda arkasından geldi dediğin gibi 2 saat olmadan kapıyı açıp çekip gitti evine rabbim babaannenize uzun ömürler versin onuda babannenizden arkaya koymasın
amin inşallah. kimin önce gideceği belli olmaz tabiki ama amcam çok sağlıklı maşallah. babaannemde yaşına göre çok sağlıklı ama sonuçta 90 yaşından fazla yanlış hatırlamıyorsam 92 olması lazım.

amcam tek bir yengemden korkar bir tek onun sözlerinin bir kısmını dinler. mesela yengem saçını tara demeden taramaz. ama gel kal deyince onu bile dinlemiyor. bi de yeğenleri olarak hepimiz evlendik içten içe morali de bozuluyor sanırım eşlerimize çok gıcık davranıyor. ters ters bakıyor.

aslında doğuştan böyle değilmiş babaannemin anlatmasına göre. 13 yaşında ateşli bir hastalık geçirdi ondan böyle oldu diyor babaannem. o dönem köyde doktor falan olmayınca bi de tıp ilerlemeyince böyle kalmış garibim

Dedigim gibi kendime kızıyorum acaba dışlıyor muyum diye,sarece yanlız kalmamsya dikkat ediyorum cünku eşim beni uyardi yanliz kalma sana zarar verebilir dedi onun icin cok üzülüyorum ama napabilirim ki sonuvta bende bi insanim bakin bi defasinda tv izliyordum yanima geldi pipisini açtı afedersiniz ama masturbasyon yapiyo resmen ben bir hafta agladim doktora gittim ilac kullandim psikolojim bozuldu haksiz miyim esime anlattim tabi cok kizdi yanliz kalma dedi
Evet dikkat etmekten baska care yok annesinin ilgilenmesi lazim yani yalniz basina sizin eve gondermesin sizde o yalnizken gorusmuyceksiniz gercekten kotu bi durum korkmanizda dogal cunku akli olmayan bi insan bu

OKB akıl hastalığı değildir.
Konunun devamında açıklamasıni yaptım. Lütfen okuyun öyle yorum yapın.
Benim şahit olduğum kişide OKB hastalığının semptomlarindan biri.
Elli kere yazacak değilim. Bkz. Sayfa 8 !
Ders vermeye amma merakli çıktınız ya.

Konunun devamında açıklamasıni yaptım. Lütfen okuyun öyle yorum yapın.
Benim şahit olduğum kişide OKB hastalığının semptomlarindan biri.
Elli kere yazacak değilim. Bkz. Sayfa 8 !
Ders vermeye amma merakli çıktınız ya.

Nasıl üsluptur bu? Benim yazdığımda ne var Allah aşkına!

Böyle kafa mı olur ya? Zihinsel engelli birini cocugu olur diye evlendirmek kadar mantiksiz birsey var mi ya? Hadi cocuk oldu o kıza yazı, çocuğa yazık, senle kocana yazık. Siz bakmak zorunda değilsiniz ki. Babasına mı bakacaksın cocuğuna mı? Ne kadar acayip insanlar var ya.

Benim kuzenime benziyor. Zihinsel engeli var. Yani evi barkı toplar, yeğenlerine bakar, fırınları var fırınlarında sabahtan akşama kadar çalışır ama işte.... Elinde ve ayağında biraz yamukluk var. Tam dik yürüyemiyor. Onun da cinsel dürtüleri var ama öyle rahatsızlık verecek şekilde değil. Maalesef evlenemez. Sevdiği bi kız var uzaktan seviyor öyle kendi durumunun farkında az çok. Keşke böyle olmasaydı eminim annesi açısından kabullenmek çok zor oluyordur. Ancak mantıklı olmak gerekir, hazır parayla olacak iş değil. O çocuğun bakıma ihtiyacı var. El kızı hizmetçi değil. Cinsel dürtüleri de kontrol altına alınmalı. 8yaşındaki çocuktan bahsediyorsunuz. Allah korusun. Şap atın yemeklerine :)

Arkadaşlar iyi ki varsıniz ya fikir alısverisine ihtiyacım var,eşimin erkek kardeşi zihinsel engelli,22 yaşinda,ailesi onu evlendirmek istiyor ben karşiyim ama bu konudaki düsüncelerimi belli etmek istemiyorum simdilik..bu gencin cinsel dürtüleri cok fazla ben bile yaninda duramiyorum dikunmaya calisiyo 8 yasindaki kardesim var ona bile dokunuyo doktorda evlenirse cocugu olur demis bunlarda torun ha torun diyenlerden ve evlrbdirceklermis kız arıyorlar bulacaklarindan eminler kayinvalidemde ben ölursem abisi hem o na gem cocuklarina bakar sende mecbursun diyor ki evlense bile karisi onla zorla evlendirilmis olur birakir gider sonunda,zihinsel engel dogacak cocuga da gecer mi simdi evlenirse cociklari olursa saglikli olma ihtimali nedir sizce cevrenuzde örneği var mı
çocuğun sağlıklı doğma ihtimali%75, sizin çocuunuz var mı , bunlar ne kadar ilkel insanlar ya yazık kaç insanın hayatını etkileyecek bir karar veriyor kayınvalideniz? acaba onun zekasında bir gerilik var mı?

Kizlar konu hakkinda bilgi vermek istedim kv ve kp ile görusmuyorum fakat bilgim var 2 kız istemisler iki ailede kizlarini vermemisss..hala arayistalar...

Sen neden sessiz kalıyorsun. Hem sana bakmak zorundasın diyecek hemde senin fikir beyan etme hakkın olmayacak. Hiç kusura bakmasın lar kimsenin gelinine böyle bit diretme yapmaya hakkı yok. Ayrıca zihinsel engelli ve cinsel dürtüsü fazla olan biri karısı olsa bile aman ben yengeme sarkmayım karım var nasılsa demez. Bu cinsel dürtü için kullabilabilecek ilaç vs yokmu. Hem seni zorunlu koşuyor lar hemde elin kızının canını yakacaklar. Ne aptal insanlar var yahu

Back
X