Zihniyet

Ruzgarli Tepe

Guru
Kayıtlı Üye
2 Temmuz 2013
4.165
8.822
358
Lütfen başlığım taşınmasın.Az önce Twitter'da maç yorumlarını gördüm. Tecavüz başlığı altında gırgır şamata eğleniyorlar. Bir takıma tecavüze uğradı benzetmesi yaparak sözde o takımı aşağılıyorlar ama bu bana şunu düşündürdü.Demek ki bu insanlar tecavüz edeni değil de tecavüze uğrayanı aşağılıyorlar. Futbolla ilgili fark etiğim diğer şey seni karım yapacağım tarzı sözde espriler! Kadın olmak aşağılık bir sey mi ki böyle sloganlar atıyorlar .Cidden futboldaki kadınları aşağılayan bu bakış açısından çok rahatsız oluyorum ve bu söylemler ülkedeki kadına bakış ile ilgili ciddi bir gösterge .

Öküzlerle dolup taşmış bir ülke. Başka ne beklenir ki.
Taşlamayın hemen elbette bilinçli kesim de var ama şu bir gerçek ülkedeki erkeklerin çoğu yobaz. Cehalet ve sapıklık diz boyu. :(

Sadece futboldaki kadınların aşağılanması olayına mı sinir oluyorsunuz?
Sanki bu tür söylemler yalnız futbolda var. Maalesef her yerde var. :(
Biz kadınlar ( erkekler demiyorum çünkü onların varı yoğu pipi) varlığını pipiden ibaret sanan erkek çocuklar yetiştirmeyi bırakırsak işte o zaman bu tür söylemler olmayacak inşallah 🤲🤲🤲

Seni karım yapacağım sözü bir erkeğe soyleniyorsa bu kadını asigalama degildir bence.
Gaylerde birbirine birlesiyor sonuçta. 😀
Her şeye kadın erkek diye bakmamaliyiz birde bazı kavramlar sadece durumu betimler.
Şu bayan senin anandir diyen feministler gibi😃
Kadin erkek esittir bana göre ama bayan denmesine de takılmaz yani insan ve kibar bir hitap şekli. E sözü soylerken yine bir kadına laf atıyor sözde feminist işte 😃

Lütfen başlığım taşınmasın.Az önce Twitter'da maç yorumlarını gördüm. Tecavüz başlığı altında gırgır şamata eğleniyorlar. Bir takıma tecavüze uğradı benzetmesi yaparak sözde o takımı aşağılıyorlar ama bu bana şunu düşündürdü.Demek ki bu insanlar tecavüz edeni değil de tecavüze uğrayanı aşağılıyorlar. Futbolla ilgili fark etiğim diğer şey seni karım yapacağım tarzı sözde espriler! Kadın olmak aşağılık bir sey mi ki böyle sloganlar atıyorlar .Cidden futboldaki kadınları aşağılayan bu bakış açısından çok rahatsız oluyorum ve bu söylemler ülkedeki kadına bakış ile ilgili ciddi bir gösterge .
Niye profilinizde bu foto var yazdıklarınızla çelişmiş :işsiz:

Cinsiyetçi söylemler her yerde var ve tehlikelidir.
Buna ‘bayan’ kelimesi de dahildir.
Çünkü kadın demek, bizim ülkede cinsellik yaşamış anlamında kullanılır.
Bekarlara kız demek gibi mesele.

Ay valla, ne diyeyim ki.
Bu algıyı evde oğlunu ‘aslan oğlum, paşam elinin kiri, salla hepsini’ diyen ama bir çorap katlamasını öğretmeyen anneler besliyor, onlar asalak gibi sokağa salıyor diyeceğim, yine mi suç kadında diyecekler.
Ama maalesef öyle.

Karim yapacagim derken kadin asagilamiyorlar
Ay simdi yazamadim utandim anlayin iste
Nokta nokta yapicam diyorlar yani :olamaz:
Tecavuz ifadesi hakkinda da gercekten bu tur seyleri normallestirmek igrenc otesi

Back
X