• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zirkonmu swarowskimi

onların sadece ismini biliyorum
ama benim tektaş diye tabir edilen yüzüğüm 300 tl
aynı işi görüyo pırlantalarla
kaybetsem çok üzülmem :KK70:

Canım o tek taşlı yüzüklere o kadar para vermek mantıksızlık zaten, kuzenimin eşi kuyumcu kendi diyor. O kaç bin liralık yüzüğü yarısının yarısının yarısına liraya alıyorlarmış. :KK53: En iyisini yapmışsın. Tamam o yatırım için alınan bir şey değil ama ederi 500 olan yüzüğü işleyip süsleyip ederinin kaç katına satıyorlarmış. Adam kuyumcu kendi dedi.

Ya tas var tas var. Kuyumcularda ucuza tas alip pahaliya satiyor ama ciddi iyi taslarin zaten sertifikasi vs si ciddi kurumlardan veriliyor. Yok atasay yok bilmem ne sertifikasi dandik taslarin allanip pullanmasi gibi geliyor.

Ben konuyu acan arkadasa neden yuklenilmis anlamadim. Herkes yanlis yere konu acabilir...sorusuda gayet masum

swarovski kendi mağazasındansa oldukça pahalı ederinden pırlanta alamayacaksan zirkon taşlı beyaz altın al bence

İkisi de yari degerli taslardan, pirlanta almayacaksan ikisinin arasinda pek fark yok gibi.

Konu buraya olmamış bence. Ama ben olsam pırlanta derdim.

Zirkon nedir kristal nedir ki, siz gidin elit Ingilizin cebini dolduran, bogazi tasma takili, Guney Afrika madenlerinde insanlik disi muamele goren zavalli kolelerin hayati pahasina cikardigi kanli elmaslari takin, belki degerinizin arttigi hissine kapilir, ozguveniniz insnalarin gozu takildikca tavan yapar birkac saliseligine.

Kardes umarim sorununuza en kisa surede care bulursunuz. Inan bana cok uzuldum. Kimse boyle bir ikilemde kalmayi haketmiyor. Allah yardimciniz olsun :KK43:

Beterin beteri varmış.. Biz de başımızdakini dert sanıyoruz.
Allah yardımcın olsun gardaş

Siz fakirler ne anlarsınız ki zirkondan swarowskiden :cool:ahh bacım gerçekten çok büyük derdin varmış rabbim başka dert vermesin:confused:

Evt olabilir. İkisi de cam sonuçta. Camın ince işçiliği diyebiliriz.
Zirkon deyince sanki değerli bir hava katilmak isteniyor. Swarovski deyince en azından cam olduğunu biliyoruz.
Anlatamadim ben, Zirkon doğada bulunan bir bileşik. Zirkonyum elementinin minerali diye biliyorum. Swarowski kristal yani cam dediğiniz işte. Neyse konuyla da alakası yok zaten.:KK53:

Anlatamadim ben, Zirkon doğada bulunan bir bileşik. Zirkonyum elementinin minerali diye biliyorum. Swarowski kristal yani cam dediğiniz işte. Neyse konuyla da alakası yok zaten.:KK53:
Hımm ben bunların ikisi de aynı sanıyordum yani cam.
Hani altın Yüzüklerin ortasına koyarlardi taş diye parlatilmis cam. İşte o taşa artık zirkon diyorlar. Sanki değerli bir şeymiş gibi adını değiştirip algı yaratiyorlar.
Swarovski ise ince işçilik görmüş cam. Yani ikisi de aynı saniyordum ben. Emin olamadım.

Swarowski bir ispanyol bir hatunun urettigi ve soyadini verdigi parlakligi cok iyi tasarlanmis, ~icinde farkli mineraller bulunduran yanilmiyorsam~ bildiginiz cam ve bilginiz marka adi... Yani selpak gibi hildigi n iz kagit mendil ama markayla aniliyor... Kalitesine gore degismekle birlikte inanilmaz ucuzdur. Zirkon ise yari degerli tas sinifindadir... Siz fakirlerrrrrr ...ogrenin ucuz seyleri ogrenin siz fakirlerrrr:eek::KK53:... Haaa simdi pirla b ta cok mupahali hayir bildiginiz 400 dolarlik tasi birbirinize gosteriyoniz kocisim bana 5000 tl lik yuzuk aldi diye fakirlerrrrrrr bir seda sayan yuzugi alin da goreyim sizi :KK53::KK53::KK53: kocisssss al bana kocissss

Back
X