• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zombi gibiyim!

Lonelypoet

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2016
2.196
1.573
53
41
Kızlar şu an okuldan geldim. Tam anlamıyla zombi gibiyim.Sınıfımın çoğu erkek bir sürü şey denedim şu sınıf disiplini bi sağlanmadı. Tam olmuştu derken yeni bi öğrenci geldi bugün 5 saat boyunca ağladı tabi o ağlayınca diğerleri de etkilendi ilk defa çaresiz kaldım napıcam bilemedim görmezden geldim yok. Ödül verdim yok bildiğim bütün taktikleri denedim ama birbirlerine vurma davranışı 5 6 öğrencide düzelmedi. Hatta ısırdı biri birini morardı kolu. ya Rabbim sabır versin.

Öğrenciler kaç yaş grubu? Bir de özel eğitim mi? Ona göre yorum yapacağım

Canım sınıf yas gurubu ne? Adaptasyon donemi cok zor bir süreç. Diğer öğretmen arkadaşlardan fikir al mutlaka, tecrübe en güzeli...

1. sınıf sanırım, sınıfçı varsa fikir verir.
Branş ögrtmeni olarak Allah sınıf öğretmenlerine yardım etsin, sabır versin diyorum hep.

Yeni öğretmen misiniz? Okul öncesi mi sınıf mı? Yani yeni öğretmenseniz tecrübesizlik olabilir. Yeni değilse kırılmayın bana ama çok acemi davranıyorsunuz. Sınıf düzenini sağlamanız lazım, gerekirse meslektaşlarınızdan destek alın. Ya da belki bu iş sizin için uygun değildir, genel olarak öğrencilerden şikayetçi olduğunuz konular açtığınızı görüyorum çünkü. Herkes her mesleği yapabilir diye bir kural yok sonuçta, belki sizin için doğru olan meslek bu değil.

Görmezden gelme adı üstündedir, çocuğun o davranışı durdurmasına yönelik bir sinyal vermez, çocukların sizi anlaması için net bir mesaj vermeniz lazım. Ödül verme yöntemi pek sağlıklı bir yöntem değil zaten, istenmeyen davranışı kısa süreliğine durdurur ve o davranışı durdurmak için hep ödül vermek gerekir ve bir süre sonra verdiğiniz ödül yeterli gelmemeye başlar, daha yüksek ödül beklentisi olur. O davranışı yapmaması gerektiği için değil ödül almak için yapar ve yeni bir davranış kazandırmış olmazsınız. Çok bilmişlik yapmak gibi olmasın tabi ama bunları sizin benden daha iyi bilmeniz lazım. Robert Mackenzie'nin Çocuğunuza Sınır Koyma diye bir kitabı var, onu okursanız çocukları düzene sokmada daha doğru teknikler kapabilirsiniz.

Kızlar şu an okuldan geldim. Tam anlamıyla zombi gibiyim.Sınıfımın çoğu erkek bir sürü şey denedim şu sınıf disiplini bi sağlanmadı. Tam olmuştu derken yeni bi öğrenci geldi bugün 5 saat boyunca ağladı tabi o ağlayınca diğerleri de etkilendi ilk defa çaresiz kaldım napıcam bilemedim görmezden geldim yok. Ödül verdim yok bildiğim bütün taktikleri denedim ama birbirlerine vurma davranışı 5 6 öğrencide düzelmedi. Hatta ısırdı biri birini morardı kolu. ya Rabbim sabır versin.
Senin en ufak bocalamanın bile onlar farkında oluyor. Sen duruşunu bozma. Ağlayanları sakinleştirmek için konuş ama sakinleşmezlerse bırak ağlasınlar bir süre sonra tekrar anlatırsın.

Back
X