Zonguldak'ta Cemaat okullarına baskın

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.043
30.456
61
Zonguldak merkezde cemaate yakınlığıyla bilinen 1 kolej, 2 dershane, Ereğli ilçesinde 1 kolej, 1 dershane ve 1 kreş ile Çaycuma ilçesinde 1 kolej ve 1 dershaneye sabah eş zamanlı baskın yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin, maliye, milli eğitim, tarım, itfaiye, SGK görevlileri eşliğinde yaptığı baskında okul ve dershanelerde arama yapıldı. Bilgisayar ve fatura kayıtları incelendi. Denetim sırasında kayıt ve kayıt yenilemek için kurumlara gelen veliler içeriye alınmadı.

Fethullahçı terör örgütüne mali kaynak

Zonguldak'taki kolejde yapılan aramalara eşlik eden Avukat Burhan Temel Çınar, operasyonun, müvekkillerine ait kurumların Fethullahçı terör örgütüne mali kaynak aktardığı gerekçesiyle yapıldığını söyledi. Çınar, "Bu kapsamda bilgisayarlar ve evraklar inceleniyor. Biz kendi açımızdan yasaya ve mevzuata uygun olmayan hiçbir şey hiçbir işlemimiz ve eylemimiz olmadığı için bu araştırmalardan rahatsız değiliz" dedi.
55c4913840201114b05d32b9.jpg

Söz konusu kurumların düne kadar Türkiye çapında ve uluslararası alanda başarı elde etmiş kurumlar olduğuna işaret eden Çınar, "Fakat arama kararında şöyle bir tespit var: 1970'den itibaren Fethullahçı terör örgütünün oluştuğu söylenmiş. Yıl 2015 olmuş. Bu tarihe kadar neredeydiniz? Bu dershaneler, bu kurumlar her yerde başarı kazanıyor. Bizim kanundan gizleyeceğimiz hiçbir husus bulunmamaktadır" diye konuştu. Avukat Çınar, aramaların tutanak haline getirilip bunun savcılık tarafından değerlendirileceğini söyledi.
http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/zonguldakta-cemaat-okullarina-baskin

Cemaat ve cemaatçiler hiç işim olmadı. Ama benim lise zamanımda dehşet öğrenciler yetiştirilirdi. En güzel üniversitelerde okurdu birçoğu. Neyse
1970 yılından bu yana faaliyet gösteren cemaat , şimdi tu kaka!

Bizim cemaatçi arkadaşlarımız vardı bizi de çekmeye çalışırlardı, habire iyiliklerinden çok öğrenci okutulduğundan bahsederlerdi, bizden bağış yapmamızı isterlerdi, çoğu cemaat sayesinde iş buldu bir yerlere geldi, şimdi bakıyorum RTE nin safına geçmişler bi zamanlar hocam diye methettikleri adama Fetoş diyorlar. İkiyüzlülüğün dibini yaşıyorlar.

Ben şahsen tarikat oluşumlarına karşıyım insanları ayrıştırdığını gruplaştırdığını düşünüyorum. Yediğim ekmekte okuduğum okulda yaptığım meslek de bunlara muhtaç etmedim kendimi...

Bizim cemaatçi arkadaşlarımız vardı bizi de çekmeye çalışırlardı, habire iyiliklerinden çok öğrenci okutulduğundan bahsederlerdi, bizden bağış yapmamızı isterlerdi, çoğu cemaat sayesinde iş buldu bir yerlere geldi, şimdi bakıyorum RTE nin safına geçmişler bi zamanlar hocam diye methettikleri adama Fetoş diyorlar. İkiyüzlülüğün dibini yaşıyorlar.

Ben şahsen tarikat oluşumlarına karşıyım insanları ayrıştırdığını gruplaştırdığını düşünüyorum. Yediğim ekmekte okuduğum okulda yaptığım meslek de bunlara muhtaç etmedim kendimi...
Bende bunu anlamıyorum zaten. Hadi yukardakiler çıkar kavgasına girdi alttakiler ne ola?
Çok şükür benimde isyerimin ne cemaat ne hükümetle alakası var..

Benim cemaatci tanidiklarim da tayyip erdogana olup biterdi. Surekli savunurlardi bana karsi.
Gecen baktim hirsiz o vebali buyuk ekmele oylar diyorlar :)

X