Bu bakış açısı da çok güzel, bu düşünce benim düşüncemi döver. Sanırım benim düşüncemde yaşanılan ortamdan kurtulma çabası varken, sizinkinide konfor alanını devam ettirme çabası var.
Ama burada da çok büyük bir sorun çıkıyor, dediğiniz gibi kadın nahifse eziliyor, anne otoritesi oğlu eliyle devam ediyor, ama kadın arsızsa bu defa kv. ile otorite yarışına giriyor, erkek bu aşamada ya kenara çekilip kadınları saç saça baş başa bırakıyor, elini eteğini çekiyor, ya da boşanmaya gidiyor iş, yoksa rahatı kaçacak, yine kadın yıpranıyor.
Bazı baba figürleri vardır, sindirilmiş, sessiz sakin, erkek yine dönüyor dolaşıyor babaya benziyor ya da eşine karşı çirkinleşip anasıyla devam ediyor. O zincir çok nadir kırılıyor, çünkü öyle yaşamış öyle öğrenmiş. Anasına bak kızını al diye bir söz vardır, babasına bak oğlunu al diyebiliriz. Baba sindirilmişse oğul da ne kadar direnirse dirensin ya anne ya eş tarafından sindirilecek. Baba otoriter ise bu döngü nahif gelin ya da arsız gelin olarak, farklı senaryolarla yine aynı sonuca bağlanır düşüncesindeyim.
Yani işin özü evlenmeden önce biraz gözlemleyip çıkarımda bulunmak lazım, anneyle baba ilişkisi nasıl, baba figürü anne ile oğul ilişkisini nasıl etkilemiş. Çıkarım sonucunda göze batan bir şey varsa, kadının da mizacı dahilinde farkı senaryolarla aynı sonuca bağlanır diye düşünüyorum.