Zor bir durumdayım ne yapmam gerek bilmiyorum

Markete gitmenin nesi erken? Biz 7 yaşındayken giderdik çok net hatırlıyorum. Yeni nesil süt çocuğu gibi yetişiyor. Sosyal medyada çok bilmiş göründüklerine bakmayın aşırı korkaklar. 9 yaş markete gitmek için erkense okula da gitmesinler evde altlarına bez bağlasınlar.
12 yaşımdayken gitar kursuna kendim gidip geliyordum.
Mesele markete gitmek değil, mesele aileden habersiz bir yere gitmek. Yeni nesil aşırı korkak değil, eskiye nazaran daha akıllı, zekiler.

Minguizzi soyadlı bir çocuk , arkadaşıyla çarşıya gitti, öldü gitti çocukcağız.

Biz de bundan 20 sene önce okula tek başımıza giderdik ama o zaman ortam bir nebze daha iyiydi.

Şu yorumu çok toy buldum kusura bakma.

Mesele markete gitmek değil, mesele aileden habersiz bir yere gitmek. Yeni nesil aşırı korkak değil, eskiye nazaran daha akıllı, zekiler.

Minguizzi soyadlı bir çocuk , arkadaşıyla çarşıya gitti, öldü gitti çocukcağız.

Biz de bundan 20 sene önce okula tek başımıza giderdik ama o zaman ortam bir nebze daha iyiydi.

Şu yorumu çok toy buldum kusura bakma.
yoo eskiden ortam daha iyi değildi. aksine teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için kayıp çocuklar bulunamıyordu ve sosyal medya yaygın olmadığından kötü haberlere bu kadar maruz kalmıyorduk hepsi bu. devir o zamanlarda da aynıydı. Çarşıya ailesinden habersiz mi gitmiş?
Ben haber vermesinler demiyorum ayrıca. Çok telaş yapıp o kötü bu kötü derlerse gizlice gider diyorum çünkü sosyalleşme yaşları. Arkadaşlarından ayrı düşmek istemez. Çocuk nasıl korkmuş babama söyleme diye.

yoo eskiden ortam daha iyi değildi. aksine teknoloji bu kadar gelişmiş olmadığı için kayıp çocuklar bulunamıyordu ve sosyal medya yaygın olmadığından kötü haberlere bu kadar maruz kalmıyorduk hepsi bu. devir o zamanlarda da aynıydı. Çarşıya ailesinden habersiz mi gitmiş?
Ben haber vermesinler demiyorum ayrıca. Çok telaş yapıp o kötü bu kötü derlerse gizlice gider diyorum çünkü sosyalleşme yaşları. Arkadaşlarından ayrı düşmek istemez. Çocuk nasıl korkmuş babama söyleme diye.
Yaşı bunları tek başına yapmak için hâlâ küçük. Biraz daha büyüdüğünde okula ,markete kendi başına gidip gelebilir. Buna da bir sınırlama getirilmeli. Geçen yıl mesela yeğenimi okuldan almaya gittiğimde, telefonumu evde şarjda bırakmıştım ve yeğenim okuldan eve habersiz tek gelmişti ilk kez. Ben 20 dk boyunca okulun her yerini bahçeyi aradım taradım, güvenlikle konuştum. Eve giderken nasıl panikle korkuyla gittiğimi, o anki halimi bilemezsiniz. Okul ve market yolunda ana cadde var karşıya geçerken dikkat etmesi lazım.

Markete gitmenin nesi erken? Biz 7 yaşındayken giderdik çok net hatırlıyorum. Yeni nesil süt çocuğu gibi yetişiyor. Sosyal medyada çok bilmiş göründüklerine bakmayın aşırı korkaklar. 9 yaş markete gitmek için erkense okula da gitmesinler evde altlarına bez bağlasınlar.
12 yaşımdayken gitar kursuna kendim gidip geliyordum.

Bende 4. Sınıfa okula tek gidip geliyordum ama 11 yaşındaki kızım sitenin bahçesinden çıkamaz. Bazen kapıda bekleyip onu tek markete yolluyorum. Bizim zamanımız daha güvenliydi.

Mesela bizim sokaktaki parka gece saatlerinde uyuşturucu satıcısı gelmiş. Sitenin güvenliği şüphelenip polise haber vermiş. Şimdi ben çocuklarımı nasıl yollayabilirim?

Mevzu çocuklarımızın becerisi değil. Etrafın kötü olması.

Son düzenleme:
Bende 4. Sınıfa okula tek gidip geliyordum ama 11 yaşındaki kızım sitenin bahçesinden çıkamaz. Bazen kapıda bekleyip onu tek markete yolluyorum. Bizim zamanımız daha güvenliydi.

Mesela bizim sokakta parkta gece saatlerinde uyuşturucu satıcısı gelmiş. Sitenin güvenliği şüphelenip polise haber vermiş. Şimdi ben çocuklarımı nasıl yollayabilirim?

Mevzu çocuklarımızın becerisi değil. Etrafın kötü olması.
İşte tam olarak bunu söylüyorum ben de. İnsanlar olumsuz yönde çok değişti. Çevreye güvenemiyorum açıkçası. Eskisi gibi akşam ezanı okunana kadar dışarda ,sokakta oyun oynamalar yok artık

Evet küçük zaten. O yüzden bu kadar endişeliyim. Mola saatinde çıkmış ve öğretmen de öğretmenler odasındayken görmemiş anladığım kadarıyla. Öğretmenle de konuşucam bundan sonra daha dikkatli olunması,mola saatlerinde ve çıkış saatlerinde çocukların orda bulunup bulunmadığına bakmaları konusunda. Gerekirse çıkış saatine kadar başında bekleyip bizi arayabilir. Sonuçta telefon numaramız var öğretmende. Akıllı saat takarız koluna artık öyle görünüyor.
Bence bu ciddi bir sorun. Ozel kurs degil mi bu? Kapida gorevli yok mu, nasil gormemis? Aileler cocuk emanet ediyor. Cikip gidip kaybolsa, basina isler gelse nolacak? Ben heralde ortaligi ayaga kaldirirdim. Gormek zorundalar. Bunlar daha cok kucuk cocuklar.

İşte tam olarak bunu söylüyorum ben de. İnsanlar olumsuz yönde çok değişti. Çevreye güvenemiyorum açıkçası. Eskisi gibi akşam ezanı okunana kadar dışarda ,sokakta oyun oynamalar yok artık

Çocuğum( el kadar bebe) bana haber vermeden bir zahmet okuldan çıkmasın. Zaten ben kontrollü bir şekilde izin veririm.

Ben evli barkli koca kadınım bir yere giderken anneme, eşime haber veririm. Olursa bir şey olursa yerini bilsinler diye. Deprem var yangın var. Allah korusun onlar marketteyken deprem olsa ne olacak? Çocuk bu evet hatalı davranmış ama tekrarı olmasın diye konuşmak lazım.

Bence bu ciddi bir sorun. Ozel kurs degil mi bu? Kapida gorevli yok mu, nasil gormemis? Aileler cocuk emanet ediyor. Cikip gidip kaybolsa, basina isler gelse nolacak? Ben heralde ortaligi ayaga kaldirirdim. Gormek zorundalar. Bunlar daha cok kucuk cocuklar.
Belediyeye bağlı bir kurs yeri. Kapıda güvenlik durmuyor. İçerde danışma yeri falan var. Sözde güvenlik kulübesi var ama güvenliğe denk gelmedim orda hiç.

Bizim zamanımız daha güvenli falan değildi aynı şeyler oluyordu muhtemelen ama dillendirilmiyordu.Tvlerde Müge Anlı gibi programları izleyip anksiyeteleri artmıyordu bizimkilerin tek fark bu.Çok net hatırlıyorum okul öncesiydim evimiz bahçeli.Sonra yol yapıldı ve bahcemizin bir kısmı yola gitti ve yolun karsısında 3 ınsaat başladı.Bahce yola gittiği için duvar yapılmadı henüz çok yeni ve ben kız kardeşimle bahcede oynuyorum.İnşaattan bir adam geldi ve gelin cici kızlar size şurda birşey vereceğim diye inşaatı gösterdi.Kızanca kıyamet annneee diye bagırdım cok korktum ve adam kaçtı.Adamın niyeti gayet belli ve açık değil mi?Ben çocuk halimle kaçıracak bizi diye yormuştum tabi.Annem sıkı sıkıya babanıza söylemeyin diye tembihledi.Ne saçma değil mi? Babamın bile haberi olmadı.Şimdi yaşansa TVlerde görürüz çocuklar evlerininin bahçesinde bile güvende değil diye haber yapılır.

sen söyleme bence artık hiç bir şeyini söylemez sana da
ama kendisinin senin yanında babasına söylemesini hep onun yanında olacağını babasının kızmayacağını söyle
babasıyla önceden konuş kızmasın
yoksa bu çocuk kaybolup gider
en azından kızmayacağınızı anlarsa bir şey yapacaksa bile yapmadan haber verir

Back
X