- 19 Temmuz 2013
- 144
- 43
- 98
- Konu Sahibi kutsaltoprak
-
Aminn inşallah çok teşekkür ederiminşallah sağlıklı bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Allah bağışlasın Maşallah olsun sağlıklıya şükürler olsun karşısında taşıyıcı biri denk gelmezse sıkıntı olmuyor. Allah'ın izniyle Çok teşekkür ederim inşallahh aminnnbende taşıyıcıyım.eşimde olmadığı için hamilelikte sorun yaşamadık.
doktorun bize söylediği eşimdede olsaydı planlı gebelik ve gebelik boyu takip artı bir iğne olunması gerektiği.
daha detaylı bilimiyorum.hastalık oranı olduğunda değişiyor demekki durumlar.
bu arada bu durum bebeğede geçiyor.benim kızımda malesef taşıyıcı.
hayırlı durumlarla karşılaşın inşallah
Aminn inşallah 2 buçuk senedir bekliyoruz düşünüyoruz korkuyoruzRabbim bır yol çare verır acele etmeyın ..
Umarım en kısa sürede evlat sahibi olursunuz.2.5 yıl olmuş galiba ben olsam bu durumda tüp bebek denerdim.İkinizde taşıyıcı olduğunuz için normal yolla olsada galiba bebekte de olabilir.Merhablar arkadaşlar Evlendiğimizde hamile kalmayı düşündüğünüZde doktora gidin dediler ikimizdede Akdeniz anemisi vardı çünkü . Sonra üniversitenin genetik bölümüne gittik kan verdik mütasyonuz mu var mı diye baktılar. Varmış % 25 hasta %25 bizim gibi taşıyıcı (yani hasta değil ) %50 de sağlıklı olma ihtimali var dediler çoçuğumuzun .
Doktor 2 seçeneginiz var dedi
1 . Normal yolla hamile kalmak (3 aylık aminosentezle bebeğin sağlık durumuna bakılmak şartı ile )
2. Tüp bebekle
Tabi çok kötü oldum . Kararsızlık ..
Doktor milyon da bir bir şey ama var tek siz değilsiniz genelde olanlar da normal yolla 2-3 kere deniyor dedi.
En son tüp bebeğe başvuruyor yaşın çok genç hormon yükleme kendine dedi.
Kafam allak bullak bizim gibi bu durumda olan arkadaşlar bana yazabilir misin .
Herkesin fikrini alabilirim .
HakkımıZda hayırlısı
mesaj tekrarı.Merhablar arkadaşlar Evlendiğimizde hamile kalmayı düşündüğünüZde doktora gidin dediler ikimizdede Akdeniz anemisi vardı çünkü . Sonra üniversitenin genetik bölümüne gittik kan verdik mütasyonuz mu var mı diye baktılar. Varmış % 25 hasta %25 bizim gibi taşıyıcı (yani hasta değil ) %50 de sağlıklı olma ihtimali var dediler çoçuğumuzun .
Doktor 2 seçeneginiz var dedi
1 . Normal yolla hamile kalmak (3 aylık aminosentezle bebeğin sağlık durumuna bakılmak şartı ile )
2. Tüp bebekle
Tabi çok kötü oldum . Kararsızlık ..
Doktor milyon da bir bir şey ama var tek siz değilsiniz genelde olanlar da normal yolla 2-3 kere deniyor dedi.
En son tüp bebeğe başvuruyor yaşın çok genç hormon yükleme kendine dedi.
Kafam allak bullak bizim gibi bu durumda olan arkadaşlar bana yazabilir misin .
Herkesin fikrini alabilirim .
HakkımıZda hayırlısı
3-4 aydır düşünüyoruz. Evleneli 2.bucuk yıl oldu evet normal yolla oluyor ama sıkıntı var hasta olma riski %25 o bizi düşündürtüyorUmarım en kısa sürede evlat sahibi olursunuz.2.5 yıl olmuş galiba ben olsam bu durumda tüp bebek denerdim.İkinizde taşıyıcı olduğunuz için normal yolla olsada galiba bebekte de olabilir.
Tüp bebek içinde konuştum sağlıklı embriyoların döllendiriyorlarmışTüp olunca cocugun hasta olma ihtimali olmuyor mu?
Tüp bebek içinde konuştum sağlıklı embriyoların döllendiriyorlarmış
3-4 aydır düşünüyoruz. Evleneli 2.bucuk yıl oldu evet normal yolla oluyor ama sıkıntı var hasta olma riski %25 o bizi düşündürtüyor
Embriyoların genetik tahlilini nasıl yapılıyor . Evet çok kararsızım teşekkürler sağolunİmkanınız varsa tüp bebek hatta embriyonuzun genetik tahlinini yaptırırsanız daha sağlıklı olur.
Doktorunuz %50 pay vermiş.Normal yolla hamilelikte bu riskle karşılarsanız sizin için üzücü bir durum olabilir diye düşünüyorum.
Geçmiş olsun hakkınızda hayırlısı :)
Tüp bebek yaptırdığınız merkez detaylı bilgi verir sizeEmbriyoların genetik tahlilini nasıl yapılıyor . Evet çok kararsızım teşekkürler sağolun
İkimizde taşıyıcıyız %25 hasta %25 taşıyıcı % 50. Sağlıklı Can'ım tüp bebekte bakılıcak sağlılıklı embriyolarla oluşucakmışO zaman tüp bebek derdim hem eşiniz hem siz taşıyıcı olunca %50 yarı yarıya oluyor ya taşıyıcı yada taşıyıcı olmayacak ama tüp bebekte öyle olmuyor.
İkimizde taşıyıcıyız %25 hasta %25 taşıyıcı %O zaman tüp bebek derdim hem eşiniz hem siz taşıyıcı olunca %50 yarı yarıya oluyor ya taşıyıcı yada taşıyıcı olmayacak ama tüp bebekte öyle olmuyor.
çok teşekkür ederim sağolsunTüp bebek yaptırdığınız merkez detaylı bilgi verir size
Maliyetli bir test olduğundan araştırın derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?