Zor bir Karar ?

kutsaltoprak

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Temmuz 2013
144
43
98
Merhablar arkadaşlar Evlendiğimizde hamile kalmayı düşündüğünüZde doktora gidin dediler ikimizdede Akdeniz anemisi vardı çünkü . Sonra üniversitenin genetik bölümüne gittik kan verdik mütasyonuz mu var mı diye baktılar. Varmış % 25 hasta %25 bizim gibi taşıyıcı (yani hasta değil ) %50 de sağlıklı olma ihtimali var dediler çoçuğumuzun .
Doktor 2 seçeneginiz var dedi
1 . Normal yolla hamile kalmak (3 aylık aminosentezle bebeğin sağlık durumuna bakılmak şartı ile )
2. Tüp bebekle
Tabi çok kötü oldum . Kararsızlık ..
Doktor milyon da bir bir şey ama var tek siz değilsiniz genelde olanlar da normal yolla 2-3 kere deniyor dedi.
En son tüp bebeğe başvuruyor yaşın çok genç hormon yükleme kendine dedi.
Kafam allak bullak bizim gibi bu durumda olan arkadaşlar bana yazabilir misin .
Herkesin fikrini alabilirim .
HakkımıZda hayırlısı

bende taşıyıcıyım.eşimde olmadığı için hamilelikte sorun yaşamadık.
doktorun bize söylediği eşimdede olsaydı planlı gebelik ve gebelik boyu takip artı bir iğne olunması gerektiği.
daha detaylı bilimiyorum.hastalık oranı olduğunda değişiyor demekki durumlar.
bu arada bu durum bebeğede geçiyor.benim kızımda malesef taşıyıcı.
hayırlı durumlarla karşılaşın inşallah

Allah bağışlasın Maşallah olsun sağlıklıya şükürler olsun karşısında taşıyıcı biri denk gelmezse sıkıntı olmuyor. Allah'ın izniyle Çok teşekkür ederim inşallahh aminnn

Umarım en kısa sürede evlat sahibi olursunuz.2.5 yıl olmuş galiba ben olsam bu durumda tüp bebek denerdim.İkinizde taşıyıcı olduğunuz için normal yolla olsada galiba bebekte de olabilir.

mesaj tekrarı.

Umarım en kısa sürede evlat sahibi olursunuz.2.5 yıl olmuş galiba ben olsam bu durumda tüp bebek denerdim.İkinizde taşıyıcı olduğunuz için normal yolla olsada galiba bebekte de olabilir.
3-4 aydır düşünüyoruz. Evleneli 2.bucuk yıl oldu evet normal yolla oluyor ama sıkıntı var hasta olma riski %25 o bizi düşündürtüyor

İmkanınız varsa tüp bebek hatta embriyonuzun genetik tahlinini yaptırırsanız daha sağlıklı olur.

Doktorunuz %50 pay vermiş.Normal yolla hamilelikte bu riskle karşılarsanız sizin için üzücü bir durum olabilir diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun hakkınızda hayırlısı :)

3-4 aydır düşünüyoruz. Evleneli 2.bucuk yıl oldu evet normal yolla oluyor ama sıkıntı var hasta olma riski %25 o bizi düşündürtüyor

O zaman tüp bebek derdim hem eşiniz hem siz taşıyıcı olunca %50 yarı yarıya oluyor ya taşıyıcı yada taşıyıcı olmayacak ama tüp bebekte öyle olmuyor.

Embriyoların genetik tahlilini nasıl yapılıyor . Evet çok kararsızım teşekkürler sağolun

O zaman tüp bebek derdim hem eşiniz hem siz taşıyıcı olunca %50 yarı yarıya oluyor ya taşıyıcı yada taşıyıcı olmayacak ama tüp bebekte öyle olmuyor.
İkimizde taşıyıcıyız %25 hasta %25 taşıyıcı % 50. Sağlıklı Can'ım tüp bebekte bakılıcak sağlılıklı embriyolarla oluşucakmış

İkimizde taşıyıcıyız %25 hasta %25 taşıyıcı %
Tüp bebek yaptırdığınız merkez detaylı bilgi verir size
Maliyetli bir test olduğundan araştırın derim
çok teşekkür ederim sağolsun

Arkadaşımda A.A. idi. Gebeliğin sıkıntılı olduğunu biliyorum ama imkansız değil en azından. Allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…