Zor durumda kalmak

• Konu Sahibi Konu Sahibi zalimyar
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Z

zalimyar

Ziyaretçi
içimi açıp rahatlamak istiyorum.
eziliyorum sanki.parasal anlamda borcum var. bu yetmediği gibi abim ve babamda bana borç yüklüyor.
ama benım kendi borcum var sizinkini nasıl ödeyeyim deyincede bana küsülüyor. hayırsız evlat gibi görülüyorum.ben 25 yaşındayım.herkesın ailesi kızına destek olurken benımkıler sırtıma daha çok yük yüklüyor.
ben çekip gitmek istiyorum ama onuda yapamıyorum.zor durumdayım. pazar hariç çalışıyorum.2.bir işim olamazki.
Bana bir yol lazım. inanın borç isteyeceğim bir kişi dahi yok.
hiç düşünmüyorlarmı. bu kız gençbir kız 25 yaşında yanlış bir şey yapar diye.
bana bir akıl verin.
ben ne yapayım şimdi. avukat arayıp duruyor beni.
gökten para yağsa ama oda yağmuyo.
umudum kalmadı sanki. inancımıyitirmek üzereyim:çok üzgünüm:senağlama

Canım ailen biliyor mu borcun olduğunu, bence onlara söylemesin borcun olduğunu maddi anlamda yardımcı olamayacağını, durumunu düzeltince yardımcı olacağını söylersin, sanmıyorum yine anlayışsızlık göstereceklerini

evet ailem biliyor.borcumun olduğunu.benım ödeme gücümün olmadığınıda biliyorlar.ama yınede benden bir şeyler yapmamı bekliyorlar.

Zaten borçluyum diyorsun,zor durumdasın,baban ve abinin yaptığı çok düşüncesizce canım ya..Onlara içinde bulunduğun durumu, hem borcun olduğunu hem de bu sebepten kendini çok kötü hissettiğini anlattığın halde yardımcı olmaya çalışmamaları inanılmaz.Böyle bir durumda ailenin sana destek olması gerek.Aileden anlatabileceğin yardım isteyebileceğin başka birileri yok mu,onlarla paylaşsan durumunu..
Sakın umudunu yitirme,mutlaka sana yardımcı olacak birileri vardır,sakince düşün doğru adımlar atmaya çalış.Umarım Allah hiç ummadın bir anda elinden tutacak birilerini karşına çıkarır.Kul son haddine kadar bunalınca mutlaka Allah yardım eder,kendini koyverme olur mu..

henüz 25 yaşında ve bekarsın neden o kadar borçlandın ki diye sorsam ?????

Borcunun miktarı o kdar çok mu?Banka ise taksitlendirmeye gidebilirsin..
Abine ve babana gelince onlara da bir dur demenin zamanı gelmiş o zaman..
sonuçta sen de evlenme yaşlarında bir genç kızsın kendim için birikim yapmak istiyorum demelisin..

aynı dönemlerden bende geçtim canım,sen verdikçe onların borçları bitmez.sen kendi işine bak bırak iki erkek halletsinler.

ah canım ahh şu para sorunu kimde yokki :( hepimiz dönem dönem belli sınavlardan geçiyoruz kimimiz türlü türlü borç ödüyor altından kalkılması zor hale geliyorlar. yasın daha çok genç. hem abin ve baban çalışmıyormu bütün borcu nedn sen ödeyesinki hem sen genç bi kızsın aileninde düşünmesi gerek bu kız genç kız istekleri hevesleri almak istediği şeyleri olamazmı gezmek eğlenmek istemezmi die :( otur konus onlarla maasını aldıgında belli bi bütçe hazırlayın nereye ne verdiğini bilsinler ona göre yüklensinler hayatın koca yükünü taşımak için yaşın daha çok küçük.

Hadi baban neyse de abine ne oluyor anlamadım sinir oluyorum böylesine
Kusura bakmayın kazandığım bana anca yetiyor borcumda var kimseninkinide ödeyecek gücüm yok de ne yapacaklar boğazına sarılacak halleri yokya Allah Allah...
canına yazık valla üzme kendini annen yokmu onla konuş, o konuşsan babanla abinle
herkes kazandığı paranın yetisini bilmeli bence..

annen-baban yokmu cnm...abine ablana bu düşüncesizliklerini kimse gösteremiyomu?bence sen al karşına konuş onlarla...
kendime yetemiyorum size nasıl yeticem de...olan borcunu sen onlara ödetmeye çalış..küçük olan sensin..onlar sana arka çıkmalı böyle şey olurmu??

sen verdıkce onlar ıstemeye devam eder herkes kendını dusunuyor artık bu devırde. acık acık hesapları dök önlerıne sana küser yada hayırsız evlat oluyorsan onlarında hayırsız baba ve abı olduklarını sen onlara hıssettır sadece sen dert edıp sen dusunursen bunları hayatı kendıne çekılmez hale getırırsın.

öncelikle sakın kendini bu durumları yaşayan tek senmişsin gibi sakın düşünme.inan bana bende geçtim ve geçiyorum o yollarda ama yüce rabbim sağolsun çıkış yolunuda gösteriyor.benim senden farkım babam abim deil kocamdı.türlü türlü canım bitmez bu sorunlar.bu nedenle insan ilk hayır demeyi ve kimseye güvenmemyi öğrenmeli ben çok geçte olsa öğrendim.bak mesela 1 sene önce önümü göremezken şimdi görüyorum.herşeyin ilacı zaman sakın koyverme kendini...

Canım sen bence küçüklüğünden bu yana hep kendinden ödün vermişsin. Hep ailenin isteklerini kendi yaşamının önünde tutmuşsun. Bu nedenle de onlar hala senin birşeyler yapabileceğine inanıyor ama onlara süperman olmadığını göstermenin zamanı geldi. Çok üzgünüm çoookSenden birşeyler isterlerse "benden buraya kadar" de. Ne yapacaklar canını alacak değiller ya. Bu arada sen de kendini onlara yardım etmek zorunda hissettiğin için bence onların tavırlarını üstüne de alıyor olabilirsin. Relax ol biraz.:umursamaz:

Back
X