Zor durumdayım,yardım edin:((

inanlove

Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2012
20
0
16
İstanbul
Biz eşimle 2007 yılında evlendik ve 6 nisan 2012 de boşandık..
sonra eşim 3 ay sonra tekrar barışmak istediğini söyledi ve biz tekrar 2 temmuz 2012 de ikinci evliliğimizi yaptık..
Fakat işler gene yolunda gitmedi ve ben tekrar boşanmak istiyorum.. Bunu da kendi biliyor..
Ben zaten 3,5 senedir ailemin yanında yaşıyorum 3 yaşında oğlumla birlikte.. bu süre zarfında kendini toparlamasını bekledim ama olmadı..
şimdi kendisi 1 ay önce biraz eşya alıp ailesinin evinden gitmiş. bana da silivri ye gittiğini söyledi.
ama açık adresini kimseye vermemiş. benim bu durumda ne yapmam lazım. nasıl boşanma davası açıcam ben.. adresi belli değil ve
telefonda kullanmıyor kendisi kayıpmış telefonu.. 15 günde bir arıyor oda çocuğuyla 5 dk konuşup kapatıyor.
yani ben nasıl dava açıcam? Adresi yok, sadece ailesinin ikamet ettiği adres var elimde.. Ne yapmam lazım benim_?
tek taraflı dava nasıl açıcam. dilekçeye ne yazmam gerekiyor? birde sizce bu dava ne kadar sürer.. çok sürmesini istemiyorum.
bunun için ne yapmam lazım? lütfen cevap atın çok zor durumdayım:((

öncelikle Allah cc yardımcın olsun. ben eşinin yerini ailesinden ya da yakın arkadaşlarından birilerinin bildiği kanaatindeyim.

öncelikle Allah cc yardımcın olsun. ben eşinin yerini ailesinden ya da yakın arkadaşlarından birilerinin bildiği kanaatindeyim.

yok ya gerçekten bilmiyorlar.. nasıl biri olduğunu tahmin edemezsiniz eşimin. artık eşim demek bile istemiyorum..
başına buyruk günlük yaşayan biri. ben nasıl ona bu kadar kandım bu yüzden kendimden nefret ediyorum.. 24 yaşındayım daha
mafetti benii.. hayatımla oynadı.. geç olsa da kafama dank etti artık ve biran önce ondan boşanmalıyım. ama nasıl napıcam bilmiyorum.

Arkadaşım avukat senin için sordum yazdığını aynen yolluyorum tatlım

Şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelinden yıkılmasına dayalı boşanma davası açsın.
Dava dilekçesinde davalı eşinin bildiği son adresini bildirsin.Mahkeme davatiyeyi bu adrese yollar.Eşinin bulunamaması boşanamayacağı anlamına gelmez.
Mahkemeden eşinin adresini araştırmasını istesin.Duruşmada.Hakim gereğini yapar, araştırma sonuçları bir adres belirleyemediği taktirde, davalıya dava dilekçesinin İlanen Tebligat yolu ile duyurulmasını istesin.Hakim yine kabul edecektir.
Ve en sonunda bu yolla davalı eşinin davayı bilmesi sağlanır.
Ayrıca yine duruşmalara gelmesine falan gerek yoktur.İster gelsin ister gelmesin, siz iddia ettiği geçimsizlik nedenlerini mahkemede tanık yolu ile kanıtlarsa boşanır
boşanma kararı yine ulusal bir gazetede İlan Edilmek sureti ile kesinleştirilecektir.Bu kesinleştirme işlemini mutlaka yapsın.Yoksa boşanma kararı nüfus idaresince infaz edilemez.Boşanmış olmaz, kimliğini ve soyadını değiştiremez.
Yani boşanma kararının da davalı eşinize tebliği gerekir.Adres yargılama sonuna kadar bulunamadıysa ve yapılan tebligata rağmen davalı duruşmalara gelmedi ise, kararı yine İlanen Tebligat yolu ile ona duyuracak.
Karar kesinleşecek ve hayırlısı ile boşanmış olacak :) .Ama biraz uzun sürebilir yani sen şiddetli geçimsizliğe dayalı bir dava açsın ve tanıklar bulsun

Arkadaşım avukat senin için sordum yazdığını aynen yolluyorum tatlım

Şiddetli geçimsizlik ve evlilik birliğinin temelinden yıkılmasına dayalı boşanma davası açsın.
Dava dilekçesinde davalı eşinin bildiği son adresini bildirsin.Mahkeme davatiyeyi bu adrese yollar.Eşinin bulunamaması boşanamayacağı anlamına gelmez.
Mahkemeden eşinin adresini araştırmasını istesin.Duruşmada.Hakim gereğini yapar, araştırma sonuçları bir adres belirleyemediği taktirde, davalıya dava dilekçesinin İlanen Tebligat yolu ile duyurulmasını istesin.Hakim yine kabul edecektir.
Ve en sonunda bu yolla davalı eşinin davayı bilmesi sağlanır.
Ayrıca yine duruşmalara gelmesine falan gerek yoktur.İster gelsin ister gelmesin, siz iddia ettiği geçimsizlik nedenlerini mahkemede tanık yolu ile kanıtlarsa boşanır
boşanma kararı yine ulusal bir gazetede İlan Edilmek sureti ile kesinleştirilecektir.Bu kesinleştirme işlemini mutlaka yapsın.Yoksa boşanma kararı nüfus idaresince infaz edilemez.Boşanmış olmaz, kimliğini ve soyadını değiştiremez.
Yani boşanma kararının da davalı eşinize tebliği gerekir.Adres yargılama sonuna kadar bulunamadıysa ve yapılan tebligata rağmen davalı duruşmalara gelmedi ise, kararı yine İlanen Tebligat yolu ile ona duyuracak.
Karar kesinleşecek ve hayırlısı ile boşanmış olacak :) .Ama biraz uzun sürebilir yani sen şiddetli geçimsizliğe dayalı bir dava açsın ve tanıklar bulsun

Bu yazdıklarınızı aynen bir kağıda yazıyorum şu an.. öncelikle çok teşekkür ederim canım benim.. birde şöyle birşey var.. 15 günde falan çocuğunu arıyor.. 1o gün öncede çocuğunu görmeye geldi, 3 saat falan dışarda vakit geçirdiler sonra getirdi. ozaman da dava açtığımı söylüyebilirim kendisine ama telefon kullanmamasıda büyük bir sorun.. ailesini de çocuğunuda 15 günde falan arıyor.. dava günü gelicek ve o zamanlar eğer arayıp sormazsa sıkıntı işte.. gerçi onun bulunması gerekmiyor da yazmışsınız ama ben kendş ağızıylan söylerse anlaşamadığımızı daha çabuk boşar hakim bizi diye düşünüyorum.. bitsin istiyorum hemen çünkü..

Back
X