Zor durumlar

JaneRizzoli

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2012
3.292
6.919
358
36
herkese merhaba
Konu dini tabanlı olsa da aslında din meselesi değil. Yani sormak istediğim, danışmak istediğim şey din tabanlı değil.
30 yaşını aşmış, öğretmen, bekar biriyim. Başörtülüyüm. Ve içinden çıkamadığım bir mesele bu. Açılmak istiyorum.
Mesele buna karar vermek değil. Buna ben büyük ölçüde kararımı verdim.
Mesele bunu çevreme kabul ettirmek.
İlk önceliğim annem ve ablam.
Annem beni öldürürsün diyor. Daha yeni yeni bu fikrimi söylemeye başladım onlara. Babam pek tepkili değil.
Şimdi bu yaştasın kararlarını alamıyor musun vs diyecek olanlar için kararımı alıp uygulamakta sorun yok. Sorun ben bunu yaptığımda üzülecek insanlar.
Annemi üzmek hiç istemiyorum.
Bir yandan da bu şekilde de yaşayamıyorum artık.
Ne yapabilirim? Bu süreci daha az hasarla nasıl atlatabilirim?

Annene ben başımı açarsam niye seni öldürmüş oluyorum diye bir sorar mısın?
Metaforik değil. Ciddi ciddi kadın intihar ederim diyor. Sinirle mi söyledi bilmiyorum tabii de. Annemin tepkili olmasını bekliyordum da bu kadarını beklemiyordum.

Anneniz sizin basiniz acildiginda neden ölsün,abartiyor bence. Bir suru acik sacli insan var,onlarinki anne degil miymis? Hayat sizin zaten,kime ne? Bence onemsemeyin kimseyi. Gozleri illa ki alisir
Beni yok say diyor. Ağlıyor, kalbim sıkışıyor diyor. Kıyamıyorum hiç.

Anneniz sizin basiniz acildiginda neden ölsün,abartiyor bence. Bir suru acik sacli insan var,onlarinki anne degil miymis? Hayat sizin zaten,kime ne? Bence onemsemeyin kimseyi. Gozleri illa ki alisir
Bu yaştan sonra bunu mu yapacaksın diyor bana.

Anneniz kapaliysa bilmesi gerekir ki dinde zorlama yoktur. Zorla kapanamazsin da acilamazsin da. İcinden gelmeli. Eger icinden gelmiyorsa annem uzulmesin diye basortu takmak inan daha buyuk gunah.

Anneciğini anlıyorum :( ben de başörtülü değilim ama annem her gün kapanmadığım için ne kadar üzüldüğünü söyler. Bunu istemekte kararlıysanız o da bir şekilde alışacak ama çok üzüleceği kesin kendinizi en iyi şekilde ifade etmeye çalışın :(

Yeni yeni söylediyseniz annenize ve üzülmesini istemiyorsanız biraz bekleyin bu fikre alışsın, etraf ne der diye korkuyordur muhtemelen..

Hafif hafif acsan
Komik gelicek belki bu cümle ama şal gibi takıyolar ya üstten görünüyor sac zengin iranlılar falan yapıyor
Belki öyle daha kolay alısırlar

Seni açılmaya iten sebep ne öncelikle ? Zorla baskıyla mı kapanmıştın o yüzden şu an artık istediğin gibi mi yaşamak istiyorsun? Sıkıldın mı? Sebebine dair annenle konuşabilirsin
Küçüktüm kapandığımda. Çok dogmatik bişi. Anne-abla öyle olunca süreç akışında işledi işte. Annem konuşulamayacak sanırım bu konuda. Alışır mı zamanla bilmiyorum.

Beni yok say diyor. Ağlıyor, kalbim sıkışıyor diyor. Kıyamıyorum hiç.
Ama mantiksiz biliyorsunuz degil mi? Siz bir egitimcisiniz,tarafsiz olmali ve tarafsiz gorunmelisiniz. Annenizin istegi mantikli olsa basinizda tasiyin ama su durumda gercekten manasiz. Uzulmeyin sakin boyle bir sey icin. Acin sacinizi,hayat sizin. Dilediginiz gibi yasamakta ozgursunuz

Back
X