ZOR GECEN ANNELIK SÜRECI VE BUNALIM

SELSERHA

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
708
325
103
Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin

Hayirli Geceler Arkadaslar.Şu an oyle doluyumki cogu kez konu actim aypar gecti 10 aylik olduk hala ayni benim benegim uyumaz yemez icmez huysuz beni cildirtan bi tip.Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.Ben ise psikolojisi bozuk surekli bagiran mutsuz hayattan umudunu yitirmis bi anne.Binlerce kez hamdolsun Anne oldum ama bi o kadarda zor geciyo.Neden bi benek uyumaz.Saatlerce salliyorum hic bi sıkıntisi yok doktorlarada gittik.Huyu bu.Uyumaz uyusada 5 dkk bile sürmez.Boyle olan varmi cocugu.Bi bnmi boyleyim.Bi gun sicak bi cay icip bi film izleyebilcekmiyim.Gece oldu pijamalarimi giyip yataga girip uyuyacakmiyim .Hayal gibi.Sadece icimi dokmek istedim.Her gece aglayarak cocugunu uyutmaya calisan hayattan bezmis bi kadin
Ha bide anne sütüde almiyo .Sadeceamayla besleniyo.Asla yemek yemiyo.Kendini aglatip aglatip kusuyo.Delircem az kaldi

Hatırlıyorum seni. Allah kolaylık versin tekrar. Bir imtigan ne kadar zorsa mükafatı da o kadar büyük olur. Sen gerçektenzor bir süreç yaşıyorsun. İnşallah evladın seni ömür boyu, yalnızca bebeklikte üzmüş olur. Bundan sonraki zamanlarda kolay bir evlat olsun inşallah.

Duzelecek elbet ilk cocugumda daha fazlasini yasadim sinirimden cok agladim uykusuz gunlerin verdigi asabiyet cabasi....oglum simdi 9 yasinda yillar gecti gitti ama yaramazligimiz tam gaz devam....bu gunlerde gececek sadece biraz sabir...

sevgili selserha,

oncelikle bebeginiz kac aylik?
belki kullandiginiz formul sut agir geliyordur, sindiremedigi icin de kusup agliyordur?
bebek belki koliktir, yahut hazim sorunu sebebiyle gazdan uyuyamiyordur?
bu durumlarin degerlendirmesi nedir?
Ilk surecler zor geciyor ama unutmamak gerek ki bu surecleri herkes yasiyor.
lutfen musterih olun. her bebegin bu tur sikintilari olabiliyor.
bir de onerim bol bol disari cikarin cocugu. atin arabasina yuruyun. temiz hava bebeklere cok iyi geliyor. bizim doktorumuz atesi bile ciksa disari cikarin derdi.

Öncelikle sakin olmanız ve arada yardım edebilecek biri varsa eş,anne ,arkadaş vs'deb yardım istemeniz gerek.benim kızım da uyumaz.yemek konusunda sevmediği bir şeyi suratıma boca eder.siz sakinleşmezseniz bebeğiniz sakinleşmez.uyku için bebeğinize rutin edindirin.ben 15 aydır her akşam 8'de yıkarım.sonra biraz mama ve sonra biraz babası ve benimle sakin oyunlar sakin müzikler dinler 21:15'te yatağa gideriz.biraz ninniden sonra 10'da uyur.ama bu alışkanlığı kazandırana kadar ayşarım geçti.sabah 6:30'da güne merhaba deriz ve gündüz maksimum 1 saat uyur.gece uyanır ama su bile vermem pış pış ve ninni ile uyuturum.
Boş ver o sosyal medyanın annelerini ben ilk zamanlar tuvalete gidemezdim.kolik ve gazlıydı.geçiyor inanın ama sadece sabır ve anlayış.

Ekleme: 40 'ı çıktığından bu güne her gün dışarı çıkardım.yağmurda,lapa lapa kar yaparken hatta hastayken bile.şu an bir sabah 9 bir de öğleden sonra 2:30 gibi iki kez çıkarız dışarı.temiz hava ikimize de iyi geliyor.

Benim bebegimde hep huysuzdu dogdugu gunden itibaren, simdi 18 aylik hala cok mizmizdir herseye aglar inat yapar. Ben cocugumun bu huyunu kabul ettim ve baska kisilerin hyatlarina yada bebeklerine bakmayi biraktim. Kendi kendimizi biz bunalima sokuyoruz bebegin uyumuyorsa sende onunla yapabilecegin aktiviteler ayarla. ne bileyim parka filan cik. Sabir isi koyvermeyin kendinizi

inşallah geçicek sabır bende kızımı az doktora götürmedim babası işten gelirdi otururduk gece olur eşim uyurdu sabah kalktığında biz daha hiç uyumamış olurduk saat öğlen 12 de uyurdu 4 saat kalkardı ertesi gün aynı sadece 4 saat 5 yaşına kadar sürdü tanımayan inanamıyordu ne zordu yarabbim şimdi kızım 9 yaşında ve 2 oğlum daha oldu biri 3 yaşında küçüğü 20 aylık şimdi küçük oğlumu uyutmaya çalışıyorum birazdan uyur inşallah ama şükürler olsun ablası kadar zor geçmiyor daha zorunu gördüğüm için şimdiki halime şükrediyorum inşallah seninde geçecek sabret

Benim yiğenim böyle yaşını geçti bu ay bir iki saat uyumaya başlamış sürekli uyanırdı 15 dk uyurdu bir saat bakınırdı sonra tekrar uyurdu gece belki birkaç saat uyurdu

Gelinimiz inanılmaz sabırlı ve çalışıyor yarım gün Gerçekten mum gibi eridi ayakta durmaktan ama bağırdığını hiç duymadım sürekli dua okur bebeğiyle konuşur

Ben de sinirliyim ben de dua okuduktan sonra sakinleşmeye başladım benimki sizinki kadar değil ama huysuz ağlamaya başladı mı morarmaya başlar ben ne kadar sakinsem o kadar kolay sakinleşiyor

Siz sakin olun
bebeğinizi korkutmayın bağırmayın her şeyiyle size muhtaç sürekli gülümseyin siz de bebeğiniz de rahatlar Zor Allah tan kolaylık isteyin

Merhaba, insan sadece kendi bebeği böyle sanıyo ama siZde bndenmişsiniz sizi rahatlatayım biraz benim kv lerle aynı apt. Yaşamamdan dolayı bebeğim çok bağıran bi tip gündüz bağırır kv kapıya gelir saçma telkinlerle canınızı sıkar akşam koca gelir bitmeyen iş ve aç susuz bihalde beklersiniz adam bakamayacağını söyler baksada 10 dakka en fazla çocuk bide anne sütü alıyosa daha büyk sıkıntı olan 2 dişiyle g"ğsünüzü koparır ve siz açsınızdır yorgunsunuzdur hele bide çocuğunuz sallanmayı sevmiyosa temelli geçmiş olsun saatlerce kucağınıZda beliniz kopana kadar pışpış yaparsınız anlıcağınız sabredin beterin beteri var ve lütfen kendinizi bu kadar sıkmayın çocuklar stresten kaçıyo emin olun

Ben Asla iyi bi anne oldugumu savunmuyorum keske sakin olsam.Ama artik sabir bitiyo bi yerde .Yataktan cikardim simdi asla durmuyo besikte zaten oturma odasindayoz miz miz basimi agritti.a24 saat hic durmadan calismak uyumamak yipratiyo insani.Gercekten her gece bugun sabah olcakmi diyorum cok zor

Ağlamalar geçer artık yavaş yavaş merak etme. Sizin ki çok bile uzamış. Aslında senin sakin olman çok önemli. Senin tek işin şu an bebeğin ve uyku olsun. Gerisini unut. Başka işleri yetiştirmeye çalışma. Mamayı gerekiyorsa değiştir. Artık pek çok şey verebilirsin. Ama sakin sakin kızmadan sinirlenmeden. Bebekler huzur ister. Benim kızım mesela sallayınca çok ağlıyordu. Yanına yat güzel güzel konuş hemen ile yaramaz ama sakin kal. TV açma evde ses olmasın! Kavga gürültü olmasın. Bebeğine şu mesajı ver. Benim için en önemli şey sensin ve seninle vakit geçirmeye bayılıyorum. Sakin ve sabırlı ol. Karşılığını alırsın.

Instegramda Miranin Alyanin Kayalarin amnelerini goruyom herkez ne guzel anne.

Su sosyal medya ne ilginc degil mi, insanlar sadece baskalarinin gormesini istedigi kadar paylasiyor baskalari da onu gercek sanip kendiyle kiyaslayip mutsuz oluyor. O mukemmel instagram anneleri o fotoyu cekilene kadar ne kadar hazirlik yapiyor haberiniz var mi? Sabahtan aksama kadar huzursuz olsun bi 5 dk sakin kalsin, eger o 5 dakikayi cekip koyuyorsa bebegin diger huysuzlugunu huzursuzlugunu nereden bileceksin?

Lutfen kendini ve bebegini baskalariyla kiyaslama. Hele sosyal medyadakilerle hic...

Geçen kontrolümde doktorum bizimle uzun bir konuşma yaptı.
Hayatımızın nasıl değişeceğinden tutun da girebileceğim psikolojik buhranlara kadar.
Ve bize çift olarak tavsiyesi 'anneyi rahat bırakmak' oldu.

Her gün en az 1 saat kendime zaman ayırmamı istedi.
Bu banyo keyfi olabilir, babaya bırakıp dışarı çıkmak olabilir, bebeğini uyutup arkadaşını çağırmak ya da kuaföre gitmek gibi sevdiğim ve beni eski hayatımla bağlayacak aktivilere devam etmemi istedi.
İkincisi ise, on günde bir bebeği akşam ailemize bırakarak çift olarak en az 2 saat başbaşa zaman geçirmemizi önerdi.
Üçüncüsü ise, bebeğimizle dahil olabileceğimiz yeni sosyal çevreler edinmemizi ya da birbirimize adapte olmak açısından eski alışkanlarımızı biraz değiştirerek programlamamızı önerdi.
Bunların hepsinin bebeği büyütmenin zorluğu ve sorumluluğunu hafifleteceğini, hayatın hala anne için bitmediği ve özellikle mutlu bir anne olarak bebeğimle daha sağlıklı ve sabırlı bir iletişim kurabileceğimi anlattı.

Aynılarını size de tavsiye ederim, eminim ki zor günler elbet geçecek ama kendinizi bu süre içerisinde hem ihmal edip hem de psikolojik açıdan yıpratmanız aile temelinizi zedeler.

Son düzenleme:
Benim bebegimde hep huysuzdu dogdugu gunden itibaren, simdi 18 aylik hala cok mizmizdir herseye aglar inat yapar. Ben cocugumun bu huyunu kabul ettim ve baska kisilerin hyatlarina yada bebeklerine bakmayi biraktim. Kendi kendimizi biz bunalima sokuyoruz bebegin uyumuyorsa sende onunla yapabilecegin aktiviteler ayarla. ne bileyim parka filan cik. Sabir isi koyvermeyin kendinizi
Gene mı hamilesın :) bebegın 18 aylık aralaırnda cok olmucak

Şu saat oldu hala ayaklarimda .Uyumuyor agliyor gercekten pozitif ol demek cok kolay yadamayan anlamaz.Yasamsyan ilk gecede baslar isyana

emziriyor musun ya da kaç ay emzirdin

Back
X