sırayla cevap vereyim sorularına 4.5 ay önce nişanlanmış biri olarak.
1- Nişan için organizasyon tutmadık, dışarıda yaptık ama bi kafe kiraladık sadece çok yakınlarımız oldu. Masa süsleme, balonlar asma, aynalı suplalarla şov yapma gibi olaylara hiç girmedim, eksikliğini de hissetmedim. Oturacağımız masa boş kalmasın diye bi çiçek yaptırıldı, bide yüzük tepsimi alıp teyzeme boyatıp hazırlandım. Oldukça sade ve güzeldi bana göre. Evde olsaydı da eminim bundan fazlasını yapmazdım. O an konsept olsun diye rengarenk alacağım süsler, kocaman baş harflerimiz, çiçek, şamdan gibi şeyleri mobilyalarım belli olduktan sonra evime uyacak şekilde aldım ve yaptırdım, gönül rahatlığı ile senelerce kendi evimde kulanacağım. bir gün için yaptırmamış oldum yani.
2- Bohça olayı bana da gereksiz geliyordu, ancak kayınvalidem "bir önceki kızlarım evlenirken onlara yaptılar şimdi yapmazsam içime sinmez" dedi, kırmamak için kabul ettik. Hiç bir alışverişe cümbür cemaat gitmedik. Nişanlıma yapılacak alışverişi ikimiz çıkıp hallettik, bir kısmını da annemle beraber çıkıp almıştık. Benimkileri de kayınvalide, kardeşim, ben ve nişanlım çıktık (kardeşim ve nişanlım benim zorumla geldiler, itiraf ediyorum

) Ama hiç bi şekilde istemiyorsan bunu annene söyle o iletsin karşı tarafa derim ben. Başlangıçtan daha fazla yüz göz olmamış olursunuz.
Bohça serme olayı da olmadı zaten, hepsi bohçaların ya da kutunun içinde kaldı. İlk geldikleri gün üstün körü bi açtılar o kadar. Bir daha kimseye didikletmedik.
3 - Takı olayı hiç konuşmadım, konuşturmadım da. Anneme sormuş söz akşamı kayınvalide ne istersiniz diye, annem sizin gücünüz neye yeterse onu yapın bizim bi talebimiz yok demiş. Bir daha da bişey konuşmadık. Geçen hafta gelinlik provası çıkışında kayınvalide bilezik desenleri için özel bi isteğin var mı dedi, ben de yok siz nasıl isterseniz öyle yapın dedim o kadar. Bişey istemene gerek yok yani. Takmayacağın şeyler alınıyor malesef. Ama ona da ben şöyle çözüm buldum. Kendi aileme takabileceğim, kullanılışlı bişeyler aldırdım. Kayınaile için de nişanlıma set almasınlar takmam, ayırdıkları parayla bilezik taksınlar ileride lazım olursa kullanırız dedim öyle de yapıldı. Altınları düğün ve nişan günü mecbur takacaksınız yani, onun dışında takmanıza gerek yok merak etmeyin