- 20 Ekim 2009
- 8.201
- 13.240
- 823
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Insallah dediginiz gibi olur :)
Yok yok seviyorum , sevmedigim biriyle evlenemem zaten benim kafama takilan okul,cevre vesaireydi.
Sanırım anlattığınız durumda genç yaşta menopoza girme riskiniz var öyle mi?Erken yumurta yetmezligi hastaliginiz olsa ,zaman aleyhinize isliyor doktor biran once evlen yoksa cok gec kalirsin dese ve cok sevdiginiz de size her konuda destek olan erkek arkadasiniz olsa okul devam ederken evlenir anne olmaya calisir miydiniz? Ustelik okudugunuz bolum tip iken? Etrafin laflarina kulak tikayabilir miydiniz ya da cesaretiniz nasil olurdu? Cok fazla kisinin girdigi bir site oldugu icin cok fazla ayrintilara girmek istemiyorum.Fikirlerinize ihtiyacim var.(
not: lutfen bir tanidigimizin on sene olmadi sonra oldu senin de olur vs gibi yorumlar yapmayin erken yumurta yetmezliginde yumurta bitince yapilabilecek hicbir sey yok malesef![]()
Siz de hamileyken okula devam mi ettiniz :) o zaman bence de helal olsun iyi vermissiniz dersleri :) Ben hamileyken okula gitmem falan diye dusunuyorum 1-2 yil uzatirim yani ya da karnim cikana kadar giderim sonrasinda zor olur diye.Bizde esas sorun seneden gecmek yani ya kaliyoruz ya geciyoruz ders gecme yok.Insallah ben de sizin gibi kolay atlatirim :)okulu halledersin bi şekilde, ben hamile kalmadan önce çok haytalık yapıyordum. hamile kalınca nasıl düzenli çalışıp verdim o dersleri aklım hayalim almıyor :) sende de öyle olur hırs yapar bitirirsin canım. çevre ise çok imrenerek karşılıyor durumu. helal olsun diyor hem hamile hem evli hem okul okuyor helal olsun diyorlar. bazıları kıskançlıktan saçmalıyor yazık sana naptın kendine böyle vs vs. ben çok mutluydum canım. zor değil, çevrende de kim dost kim değil tanımana yardımcı oluyor.
Sanırım anlattığınız durumda genç yaşta menopoza girme riskiniz var öyle mi?
Bununla ilgili bir makale okumuştum yıllar önce, yumurta rezervi az olduğundan erken yaşta menopoza girenler varmış.
Evlenip çocuk doğurmak bir seçenek tabii ama aklıma şu geldi: yumurtalarınıza dondurma işlemi yaptıramaz mısınız? Evlat sahibi olmak istediğinizde de dondurulmuş yumurtalarınız kullanılır, sonuçta bir dr adayısınız hocalarınıza ya da jinekoloğunuza danışın bence.
Geçmiş olsun
Yazmak istedim seni en iyi anlayan benim gibi. Beni bana anlattın. Ünv de okurken aynı teşhis banada konuldu ve 4 yıllık erkek arkadaşım vardı destekti. Evlilik kararı almadık sonra ayrıldık okul bitti memuriyete başladım hiç evlilik düşünmedim yıllarca bu arada fsh 54 kerde ostorojen yok gibi 10 larda tüp bebek bile imkansızdı. Yıllar geçti en son biriyle tanıştım 1.5 yıl çıktık durumumu bile bile evlendi benimle çocuk olmayacaktı belki Kıbrıs yumurta nakli diye düşünüyorduk ve bir mucize oldu 1.yıl bitmeden hamile kaldım 1 yaşında kızım var şuanda ayrıca 34 yaşındayım teşhis konulalı 10 yılı geçti doktorlar bile inanamıyor. Karar yinede senin zor bir karar biliyorum Allah yardımcın oksun
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Universite 3 sinif matematik ogrencisiyim.2 yillik evliyim 15 temmuzda dogum yaptm esim kisa donem asker gelmesine 2 aydan fazla var oglum hastanede kuvozde 30 haftalik dogum yaptm hayatim cok berbat gorunuyor cok zorlaniyorum belki ama cok mutluyum melek gibi bi oglum var uzakta olsada simdi beni cok seven bir esim var basarili.bir okul hayatim var :) bence icinden geldigi gibi isteyerek yapmalisin ne yapcaksan azimliysen herseyin ustesinden gelirsn yeterki mutlu ol
Cevaplayan herkese tesekkur ederim :)) evlilik kararini verdik , aileler de ikna oldu sonunda.Simdi biraz tatli telas olacak ama cevre beni biraz korkutuyor.insallah hayirli olur.
Tesekkur ederim evet ben de kendim icin dogru bir karar verdigimi dusunuyorum , ne cevreyi ne baska bir seyi sadece kendimin ne istedigimi dusundum ve sonuc bu cikti.Inalah yuzum kara cikmaz.Annemler tayin isteyecek muhtemelen okudugum sehre , cogunlukla o bakar gerekirse ucretsiz izine ayrilirim dedi.Sinav donemleri haricinde ben alirim vs o sekilde idare etmeye calisacagiz tabi bebek olursa , olmama ihtimali de var Allah her seyin hayirlisini versin.Canim ben senin kararini destekliyorum insan ileriyi de dusunmeli bu hayatta ve bence sen dogru karari veriyorsub diger kararlarin duruma gore yeniden gozden gecirilebilir ama yumurtalar konusunda bi geri donus olamayacaksa ve sen bi kadin olarak illa ki bunu yasamak isteyeceksin evladin olur, diger hersey hallolur hayatta , umarim cok mutlu olursun bebek olunca annen bakabilecek mi
Yani hazırda beni seven biri varsa ve bir daha çocuk sahibi olamayacaksam evlenirdim ben... Tamam tip çok zor bir bölüm ama evlat da başka be canım. Üniversite herşekilde okunur. Tipi bitiremezsen eğer yaşın gençse başka bir bölüm okursun.
Annenin falan yanına gelme şansı yok mu? Bebeğe bakmak için sana yardımcı olmak için. Bebek yap yap diyorlarsa yardım ediversinler azıcık...Müstakbel kayınvalideni tanıyor musun? Bu şekilde yardım edecek birisi midir?
Tamam zorluk yasayacagin kesin cocugu olmayan evli olmayan meslektaslarin bile zorluk yasarken mesleginizde seninkinde baya yardima ihtiyacin olacak hayatin yogun gececek ama bi gun oyle bi zaman gelir ki insanin sapkayi onune koyup dusundugu zamanlar olur gecmisi ve gelecegi dusundugu ve bence sen iyiki oyle yapmisim diyeceksin diye dusunuyorum, ve en cokta bu durumun bu kadar erken farkedilmesi ve senin karar alabilecek durumda olman bunlar avantajlar diye dusunuyorum nasil ortaya cikti bu durum? Yani hangi belirtilerle gittin ? Rutin bir kontrol muydu? Belki bahsedersen okuyanlara da bilgi olur
Evet malesef , bu hastalik genelde genetik kokenli zaten ve ben forumlarda gordugum kadariyla annesinde bu sorun olan kizlar anneden cok daha erken karsilasiyor bu sorunla.Ihtisas doneminde de zaten nobetle sunla bunla ugrasacaktim yani doktor anneler genel olarak cocuklarina cok vakit ayiramiyor zaten.Benimki de meslekte degil okurken olmus olacak.Cok tesekkur ederim insallah hayirli olur , mutlu olurum :)Anladim canim bende bu tarz kontrollerin zamaninda yapilmasi taraftariyim, genetik faktorde var anladigim kadariyla? Tabiki zorlugu var akilli bir kizsin pespembe tablo cizmediginin farkindasin yorgunluk olacak tabiki, benim gordugum zaten ihtisastan sonra fln doktor arkadaslarimla daha rahat gorusmustum yani arkadaslarinda cok bu firsati surekli yakalayabileceklerini sanmiyorum, kararin umarim sana hep mutluluk ve huzur getirir:)