• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

zor karar?

Vallahi ben de o kadinlardan biriyim. Bir evliligim olur mu olmaz mi muallakta, gittikce evlenme olasiligim dusuyor. madem evlenemicem diyorum, bu gercegi kabullenip sevmedigim birinden cocuk sahibi olmayi ben ciddi ciddi dusunuyorum, evliligi, sevgiyi, aski tadamadim ama cocuksuz olmek istemiyorum. Hicbir seyi tadamadimsa da en azindan bunu tatmak istiyorum, cocuguma sarilmayi cok istiyorum.

O senin kararin cherry,
Fakat babasi ne olacak o cocugun? Amaaan bosanirim ne olcak diyorsan bu tek tarafli birsey degil ki...
Yani adamin sperm bankasindan farki kalmayacak. Tabi kim oldugu belirsiz biri yerine ayni evde birbirine bi sans veren insanlar olmak belki herseyi degistirebilir...
Bu konuda desteklerim yani ;)

Fakat burdaki konu biraz daha farkli.
Konu sahibi kadar erkek arkadasi da evlilik konusunda emin olmasa da tereddutleri cok az olmali.

Tipci oldugna gore yumurtalik dondurma vs tum ihtimalleri dusunmuslerdir.
Konu sahibinin simdilik derdi okul mu cocuk mu gibi duruyor, evlilik kaygisi pek sezmedim, dolayisiyla yanit da belli o zaman, cocuk:)

Gerçekten zor bir durum. Allah yardimcin olsun.
Ben 22 yasindayim evli yada cçocuğu olan bir değilim.
ama obzektif bir gözle bakınca imkânın varsa evlen ve çocuğunu yap derim. Yeğen sevgisi bile harika birseyken evladı hayal dahi edemiyorum. Cogu bayan kendi evladini doğurmak sutuyle ona beslemek ister. Evlatlık alırım diyen arkadaşlarınin olaya daha basit baktığını ham oldugunu düşünüyorum.
Ama aklıma takılan asil mesele evlenseniz erkek arkadasin da çok genc ne is yapacaksınız
Nasıl gecineceksiniz okurken. Erkek arkadaşınızın ailesi razi gelecek mi?

Yani normalde de bir kiz arkadasimla ayni eve ciksam ayni masraflar olacakti.Ev kirasi mutfak masrafi vs onun icin de oyle.Ama su an evlilik masrafi cok olacak onu da mecbur benim ailem buyuk kismini yuklenir.cok sukur maddi durumumuz iyi.Evet erkek arkadasimin ailesi biraz sorun gibi yani onlar bu sene icin cok ikna olmuyor 2-3 sene sonra olsun diyorlar ama o zaman da gec olacak.O da beni uzuyor :(( maddiden cok o kisim sıkinti.

Bırakıp gelme zaten annen yanında kalıp baksın beneğe sende akşamları evinde olacan zaten çalışan kadınlarda 3 ay evde kalıp işe başlıyorlar doğunca
Annem de calisiyor , ailem tayin isteyebilir belki.Aslinda onlar sonraki asamalar daha o asamaya gelmedik bebek bi hayirlisiyla olsa :)

Sanırım bende evlenir çocuk sahibi olurdum. Tabiki eğitimime devam etme şartıyla. Dünyanın en güzel duygusu bence tatmasam da öyle düşünüyorum. Aile konusuna gelince de kararlı olursanız bir şekilde aşarsınız bu durumu.

çevrendeki insanları duyma bakam onlara tatlım onlar hep konusur ne yaparsan yap konuşcak şey bulurlar. evet bize evlen demek kolay geliyo ama başka çaren mi var hem evlilik öcü degil ya çok kişi var hem okuyan hem çoluk çocuk büyüten mis gibi ,

İnşallah sizden en kısa zamanda nikah tarihi haberi sonrada hamilelik haberi alırız konuyu ve sizi takip edeceğim

Yani normalde de bir kiz arkadasimla ayni eve ciksam ayni masraflar olacakti.Ev kirasi mutfak masrafi vs onun icin de oyle su an için masrafi cok olacak onu da mecbur benim ailem buyuk kismini yuklenir.cok sukur maddi durumumuz iyi.Evet erkek arkadasimin ailesi biraz sorun gibi yani onlar bu sene icin cok ikna olmuyor 2-3 sene sonra olsun diyorlar ama o zaman da gec olacak.O da beni uzuyor :(( maddiden cok o kisim sıkinti.

Senve sevgilin emin ve kararlı oldukça bir yerden sonra aileler de yumuşar diye düşünüyorum. Ama ikna asamasi biraz sıkıntı olabilir. insallah hersey icinize sindigi gibi olur. Baskılarini da boşver. Onlar herşeye konuşur zaten. Kendin için doğru olduğuna inandığından şaşma. Bu hayat senin ve bir kere yaşıyoruz.

okulun uzamasina degecek insallah, ben beklemezdim, moralinizi de yüksek tutun,
ikisinide bir arada yaparsiniz, birde sevgiliniz anlayisli ve sizi destekliyorsa hic beklemeyin derim

Son düzenleme:
Evet benim ilk erkek arkadasim onun da oyle.Yani birileriyle kolay cikip ayrilan biri degilim.Okul bitince de evliligi dusunuyordum ama bu ani oldu :( yani iliskiden eminim. Emin olmasam bu yola girmezdim hic cunku yine cocugum olmayabilir olacaginin garantisi yok ama esin bir omur boyu seninle.Aslinda evlilik bana psikolojik anlamda da iyi gelecek geri dönüp yurtta tek basima olmak istemiyorum oda arkadasim bile bi yere kadar anliyor acimi uzuntumu :(

Canim evlilik aileden veya yurttan kacarak yapilcak birsey degil.
Fakat senin kaygilarin baska zaten.
O yuzden okula ve arkadaslara dair sorunlari bi kenara birak.

Evlilige dair soru isaretlerin en alt seviyede ise ve secenek olarak onune koydugun seyler okul mu cocuk mu ise; cocuk diyorum.
Cunku cocuktan sonra okulu tamamlayabilirsin
fakat okuldan sonra cocuk yapma sansin olmayabilir.

Bu arada erkek arkadasinin ne dusundugu cok onemli.
Yani olay sende bitiyormus gibi yazmissin fakat o cok daha farkli bir hayat yasayabilecekken evlenelim diyorsa o zaten kafasinda netlestirmistir. O vakit bence zaman kaybetmeden cocugu yapin.
Dugunmus, baskalari ne dermis bunlara takilmadan karar ver. Saglik da gelecek de senin.

canım ben de doktorum
biz okurken evlenip çocuk sahibi olan vardı
okulu uzadı ama bitti gitti sonuçta
sanırım senin yerinde olsam ben de çocuk derdim
okul biter de çocuğun zamanı geçti mi :5:
ailen zaten destek olacakmış
aslında ekstra olarak çok masraf olmaz sanırım
derslerde de doğum yaza gelirse belki uzatmazsın bile
zaten senden önce eşin bitirirse bile rahatlarsınız merak etme.

Yanlış anlamayın ama evlilik hazırlığı gibi şeylerle de vakit kaybetmeyin çocuk hemen olmuyor şimdiden başlayın denemeye,imza atılır nasılsa.. Sonuçta vakit aleyhinize işliyor:(

Cok cok tesekkur ederim :) bana buyuk destek ve moral verdiniz.Insan bazen cevresinde goremedigi destegi burda hic tanimadigi kisilerden goruyor :) sanirim benim de su korkakligimi birakip biraz daha cesur olmam lazim.Bu arada Allah isteyen herkesi en kisa zamanda evladina kavustursun, kimsenin kucagini bos birakmasin.

İnşallah sizden en kısa zamanda nikah tarihi haberi sonrada hamilelik haberi alırız konuyu ve sizi takip edeceğim
Insallah insallah :) aslinda fikirleri alip yazmayi birakmayi dusunuyordum ama gelismeleri de yazarim neden olmasin :)

Yanlış anlamayın ama evlilik hazırlığı gibi şeylerle de vakit kaybetmeyin çocuk hemen olmuyor şimdiden başlayın denemeye,imza atılır nasılsa.. Sonuçta vakit aleyhinize işliyor:(
Yok ben zaten dugunum soyle olsun gelinligim boyle kafasinda bir kiz degilim.Zaten bu hastaliktan sonra gozum onlari gormez oldu.Bana kalsa dugun olmasa bile olur nikah yeter ama bu defa da arkadas cevrem aaa dugunsuz olur mu diyor susuyorum.Yani her seyde birilerinin lafi var gercekten :(

Yok ben zaten dugunum soyle olsun gelinligim boyle kafasinda bir kiz degilim.Zaten bu hastaliktan sonra gozum onlari gormez oldu.Bana kalsa dugun olmasa bile olur nikah yeter ama bu defa da arkadas cevrem aaa dugunsuz olur mu diyor susuyorum.Yani her seyde birilerinin lafi var gercekten :(

Bilmelerine gerek yok ki siz şimdiden başlayın bebek çalışmalarına nikah kıyılır zaten..

Erken yumurta yetmezligi hastaliginiz olsa ,zaman aleyhinize isliyor doktor biran once evlen yoksa cok gec kalirsin dese ve cok sevdiginiz de size her konuda destek olan erkek arkadasiniz olsa okul devam ederken evlenir anne olmaya calisir miydiniz? Ustelik okudugunuz bolum tip iken? Etrafin laflarina kulak tikayabilir miydiniz ya da cesaretiniz nasil olurdu? Cok fazla kisinin girdigi bir site oldugu icin cok fazla ayrintilara girmek istemiyorum.Fikirlerinize ihtiyacim var. :((
not: lutfen bir tanidigimizin on sene olmadi sonra oldu senin de olur vs gibi yorumlar yapmayin erken yumurta yetmezliginde yumurta bitince yapilabilecek hicbir sey yok malesef :(

tamamen kişisel cevabım.. aynı şey başıma gelse.. erkek arkadaşımla ortaksa düşüncelerimiz derhal evlenir ve çocuk sahibi olmaya çalışırdım..

okulumu da bitirir.. hayatıma daha zor olmasına rağmen yine devam ederdim.. eminim aileler de destekçiniz olur..

40 yaşında tıp okumuş arkadaşım var bazı şeyler ertelenir ama evlat sahibi olmak bazen ertelenmeye gelmez..

dediğiniz gibi yumurta rezervi bitince yaşayacağınız pişmanlık çok ağır gelebilir..

Konu sahibi arkadaşım aynı yaştayız. Ben hiç anaç biri değilim, evlilik bebek hayalleriyle yanıp tutuşan kızlardan olmadım. Ama yerinde olsam evlenir çocuk sahibi olurdum. Annen, baban, sevgilin destekmiş ne güzel. Annen bakar çocuğuna 1-2 yıl uzasın okulun dert etme. Hem genç anne olursun. Yoksa bu konu aklını hep meşgul eder. Hakkında hayırlısı olsun.

Canim evlilik aileden veya yurttan kacarak yapilcak birsey degil.
Fakat senin kaygilarin baska zaten.
O yuzden okula ve arkadaslara dair sorunlari bi kenara birak.

Evlilige dair soru isaretlerin en alt seviyede ise ve secenek olarak onune koydugun seyler okul mu cocuk mu ise; cocuk diyorum.
Cunku cocuktan sonra okulu tamamlayabilirsin
fakat okuldan sonra cocuk yapma sansin olmayabilir.

Bu arada erkek arkadasinin ne dusundugu cok onemli.
Yani olay sende bitiyormus gibi yazmissin fakat o cok daha farkli bir hayat yasayabilecekken evlenelim diyorsa o zaten kafasinda netlestirmistir. O vakit bence zaman kaybetmeden cocugu yapin.
Dugunmus, baskalari ne dermis bunlara takilmadan karar ver. Saglik da gelecek de senin.

Evet belki yeni tanisaydim ben de dusunurdum ya bu insanla omur gecirebilir miyim ya da bu insan ilerde bunu basima kakar mi diye.Hayatin binbir hali var cunku ama iki yildir tanidigim ve hayata bakis acisini da bildigimden cok sorgulama ihtiyaci hissetmedim.Zaten sevdigim ve evlenmeyi dusundugum biri.Onun da bana sevgisinden emindim ama daha da emin oldum dediginiz gibi baska biri olsa hayatini daha kolay yasamak varken neden zorlanacagi ve belki de asla cocuk sahibi olamayacagini bildigi bir yola girsin ki di mi?O evlenelim olursa olur olmazsa da Allahin takdiri mezun olunca evlatlik falan dusunuruz dedi.Ben de oyle dusunuyorum artik mecburen.

Bi de bu arkadaslar doktor olacak... durumun aciliyetinin farkinda degiller.

Tekrarliyorum, saglik da gelecek de senin!

Es adayinla ilgili karsilikli olarak hic bi tereddut yok anladigim kadariyla.
Yarin ilk is onunla sonra ailenle konus ve hemen nikah tarihi alin.

Evlendiginde ceyiz vs zamanla da olur... bi cekyat bi buzdolabi ocak yeter size. Digerleri zamanla olur... kafana cok takmissin bu konuyu fakat ogrenci hayati gibi bi evde yasayip gidersiniz bi sure.

Hatta bebegin haberini alip daha sonra da senlikli bir dugun yaparsin tadindan yenmez ;)

benim sözüm nişanım düğünüm ev eşyam vs vs 3 ay içinde oldu:) hepsi gönlünüze göre olsun inşallah..

Bilmelerine gerek yok ki siz şimdiden başlayın bebek çalışmalarına nikah kıyılır zaten..

Anladim ama nikah olmadan birliktelik taraftari degilim acikcasi.

Cok tesekkurler tekrar yorumlar icin :) insallah sonucunda pisman olmayacagim bir yol olur.Allah hayirlisini versin.

Back
X