• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor olan iyi niyetli Insan olmak. Haksizmiyim?

çok sinirlendim eşine ne demek annen yıkacak yuvamızı .hangi anne evladının yuvasını yıkmak ister ki....

annen doğuma kesin gelsin hatta anne kız torun üçünüz birarada olun hep oda gitsin annesinde yesin ne bulursa

Evet gercektende aynisi. Bur erkekler neden böyleler? Inanilir gibi degil.
Senin esinde gercekten kiskanclik yapiyor. Ailesi normal olmadigindan, istiyorlarki bizde ailemizle öyle olalim.
Bende isterdim, esimin ailesi, daha duyarli, sevecen, cana yakin, esime ve bize düskün olsunlar, ama olmayincada,
neden bizim Aileye sariyorlarki ?

Bende zaten bunun bilincindeyim, ailesi taaa uzaklarda süs gibiler.
Evliligimizin basinda bende söylenirdim neden ailen böyle soguk, neden sen hep pervahne gibi peslerinden kosturuyorsun, onlar
seni birgün arayip sormuyorlar? Ama baktim bu sürekli kavga konusu oluyor, ve esiminde aslinda bir sucu yok. Ailesinin onca hatalarini görmeme ragmen, görmemezlikten geldim, ve konusunu dahi acmadim !

Ama simdi cok gücüme gidiyor ! Esim Tr deyken calistigi yerden 13 saatlik yola koyulup ailesini ziharete bile gittiginde, orada ac kaliyordu ! Kadin önünce buzdolaptan cikardigi gibi peynir ekmek koyardi. Esimde genelde disari cikip yerdi.

Nikahda bile yaninda ailesinden bir allahin kulu yoktu! Annesi nikahdan 2 gün önce memlektine gitmek icin cok israr etti, bekliyemedi nikahi. Neymis hazirlik yapacakmis, cünkü nikahdan sonra bizde oraya gidecektik.

Hazirlik yapilmismiydi? Hayir ! Bizde peynir ekmek yedik ! Cayimizi bile kendimiz koyduk, yemegimizi annem pisirdi.

Ve bunun gibi daha neler neler. Ablalari, erkek kardesi hepsini toplasan bir adam cikmaz iclerinden.

Hamile kaldim, ne onu ariyan oldu ne beni, düsük yaptim yine ayni, tekrar hamile kaldim yine ayni !
Erkek kardesi beni cogu kez FB de görür, bir allahin selamini bile vermez. Bir sormaz bile Hamileligim nasil geciyor diye.

Ama bunlara ragmen ben agzimi acmiyorum, onun ailesi iyi, benim ailem hicbirsey yokken, azar isitiyor !
Bu terbiyesizlik degilde nedir?

Simdi konusmuyorum kendisiyle, bugün geldi sirnasti, yüz vermedim - neyin var, dün dünde kaldi diyor. Hatasinin farkinda
bile degil. Konusmiyacam, ama bir konusuncada tam konusacam.

Eger sen bu Huyuna böyle devam edersen, Ailenin tüm yanlislarini yüzüne vururum diyecem. Bakalim elmi yaman Beymi yaman.
Ailesinden kimsenin bizi aradigi sordugu yoktu. Ben yinede vicdan yapip kayinvalidemi arada bir arayip sorardim (esim benim annemi sormadigi halde !) - ama artik yeter onuda yapmiyacam ! Elber bir gün laf yerine gelir, söylerim neden aramadigimi.

oda farkındadır aslında durumun ama dediğim gibi ailesinden bi arayış içinde onlarda yüz vermeyince sizin durumunuzu kıskanıyo. benim eşim binde bir bu konu açılırsa tatlılıkla muhabbet arasında benim annemin annesinden daha duyarlı olduğunu söyler ama genelde tartışma esnasında beni annemle vurmaya çalışır.

bak bi olayımzı daha taze.

5 yıllık evliyim annemle eşim arasında toplasan 3 kez gerginlik çıkmıştır annem öyle büyük bişey demesede eşim hala pişirip pişirip önüme getirir.
kv görümcem ve eşimin düşüncesi ben annesine surat asıyomuşum. en son kv min arkamdan konuştuğunu duydum yani kulak misafiri oldum o farkında değil bende astım suratımı. bunu davasınıda görümcem tutuu benimle konuşmadı bi süre. snra işi düştü çağırdı. gittim ''sen anneme karşı kötü davranıyosun ama abim anneme terbiyesizlik yaptığı için oluyo bu'' dedi. bende kötümü davranıyorum surat astığım içinmi. işte en son olan olayı anlattım sende o günden beri farklı davranıyosun ama arkamdan konuştuğunu duydum birsürü yalanına maruz kaldım buna rağmen karşısına geçip sen nediyosun kimsin ağzını topla demedim. desemde yine terbiyesizlik etmiş olmam aslında ama kv gelinin bu şekilde yüz göz olmaması gerekir diye düşünüyorum. dedim. görümcede annemin o lafını ben hiç hatırlamıyorum dedi. bende eğer sen bu lafı hatırlamıyosan çifte sıtandart yapıyosun demektir. benim moralimi bozanı hatırlama neden surat asmışım diye bana tavır al. nekadar dürüst olmuş oluyosun dedim. napaım ozaman bir araya gelmiyceksiniz geçinemiyosunuz dedi. bende geçiniriz hemde çok güzel ama annen bakıyoki ben mutluyum güler yüzlüyüm hemen pat diye bi laf sokup havamı kaçırıyo benimde surat asmak koruma mekanizmam artık çnkü ben surat asınca laf sokacak yüzzü bulmuyo. gelsin tatlı tatlı sohbetini etsin. laf çarpara değilde şunu ''şöyle yap'' desin. emir vermesine bile razıyım ama laf sokunca bende insanım sinirim zıplıyo dedim. o gün kv eşimede okadar kötü davrandıki sebepsiz yere eşimle beni birbirimize düşürmeye çalıştı dolaylı yollardan. bebeğimin uyku saati geldi eve gitmemiz gerek kadın birden alışveriş yapıcam dedi saçma sapan hiç alakasız tezgahların önünde uzun uzun durdu. eşime hadi diyorum çocuk durmuyo oda annesine diyomuş. kadın olsun bişey olmaz diyo. daha bisrü şey hani ben bi sorun çıkarıyım diye uğraşıyo bende eşime aşkımlı canımlı konuşuyorum sinirim bozuk ama dedliliğe vurdum. tezgahlar tükendi sonunda kadın başladı şurda biyerde çay içelim demeye. eşime sarmaya başladı busefer. zaten ben nezaman surat assam laf sokacak adam olmadığından saçmalaıp duruyo. eşim eve geçicekti biz görüceme taksiyle anayola bırakalım dedik eşimi baya uzak mesafe saat gece yarısı bide onların işi için görümceme gidicez orası uzun hikae demiştim ya işleri düştü. kv diyo yürür o yürür. neyse eşimi zorla taksiye bindirdim e5 in en kalabalık yeri kv dedi insin burda yürüsün işte aklım çıktı taksiden inerken bi araba çarpıcak diye.

sonra nemi oldu kv oğlunu aramış 3 hafta sonra işi düşmüş eşimde koşarak gitti. dedim bu adama ne yapsa haktır bu kadın. ama dikkat bize gelin demiyo oğlunu çağırıyo bende evdeyim sonuçta. eşimde biliyo aslında annem aradı yine işi düşmüş diyo telde. sadece tamam dedim eşime.

geçen eşimle konuşuyoruz bayramda ne yaparız diye. ben dedim sabah anneme kahvaltıya gideriz ordan sen oğlumuzu alır annene geçersin. bana verdiği cevap '' o zaman sende annene benle değil sadece oğlumuzla gidersin'' dedi.
dedimki kısasa kısas yapıyosunda acaba annem hiç senin annenin bana davrandığı ekilde davrandımı sana. evinde istemediğini hissettirdimi. annen beni istemmiyo sende bunu biliyosun beni yinede o eve götüreekmisin. beni ne duruma düşüreceğini bi düşün dedim. sanırım dank etti. bakarız o güne belki bende gitmem dedi. sen niye gitmiyosunki annenin istemediği benim dedim. konu kapandı. yaa işte gördün dimi onun annesinin tavrı beni istememesi haspam beni istememesi ne ya bende bayılıyorum sanki. sonra benim annemle kıyaslanması. benim annem uyurken eşimin başını okşar okadarda sever aslında ama ailesinden gelen hırçınlık annemle eşimin yada benle eşimin arasına büyük duvarlar örüyo

Bu acidan hic düsünmemistim. tsk ederim. Kararimda cok yardimci oldunuz. Annem gelsin yardimci olsun.utanacak yüzü varsa o utansin! sanki elin bebegine bakmaya geliyor Kadin! Ya sevinecegi yerde üstüne birde küstah olabiliyorlar bu erkekler iste!

Hayırlı bir doğum dilerim, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşaallah:nazar:
Anneciğinizin yapacağı onca fedakarlık ve yardım karşısında çok çok özür diliyorum ama eşiniz utanmaz, utanacak olsa "annen birgün bu yuvayı yıkar" gibi densiz bir laf etmezdi:50:
Ben sizin yerinizde olsam annem gittikten sonra da kendimi hiç hırpalamam, aman karnı doysun, çeşit çeşit yemeği olsun diye çabalamam hatta hatta işlere yetişemiyor der birde eve yardımcı getiririm, haftada iki kere gelip ev işi ütü gibi işlere yardım eder:34:

Back
X