• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor olan iyi niyetli Insan olmak. Haksizmiyim?

Hazal76

Guru
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2008
108
92
298
Öncelikle telefondan yaziyorum. Hatam olursa kusuruma bakmayin.

Biraz evvel esimle su konusma gecti aramizda. Esime dedimki, bir derin dondurucu alalim ( zaten 1 sene evvelde konusu gecmisti ve almayi hep düsünmüstüm). Cocuk dogunca artik fazla yemek isiyle ugrasamam. Doldururum icini cörek börekle falan. Hem annemde gelecek doguma yakin zaten, oda yardim eder manti falan acariz.

Ilk cocugum oldugu icin annem en az bir ayligina yanima gelecekti.

Esim ne derse begenirsiniz?
- Neden? Derin dondurucu annenle ne alakasi var? o geliyor diyemi alacaksin?

Bende dedim ne kadar kötü niyetli düsünüyorsun? Izah ettimya dedim. Kendimiz icin alacagiz annemde yardim eder doldurmak icin. Kötü birseymi söyledim? Neden suratin asildi simdi?

Hem Anneme ne garezin var anlamis degilim dedim.

Annem gelecekya bebek dogunca dedim.
Bunun ardindan - Allaha sükür ben zaten cogu zaman iste olacagim. Annenle bir alakam olmiyacak! Durup dururken bu ne terbiyesizlik ve saygisizlik ya aklim ermiyor??

Bizim iyi niyetimize bak - esimin icindeki kötü düsüncelere bak.
Ben Derin dondurucuyu bir nevi esim icin istiyorum! Her daim yemegi olsun diye!
Annem BIZIM Bebegin bakiminda yardimci olmak icin geliyor bu yasta!

Annemden gördügü ilgiyi, sicakligi kendi ailesinde görememistir ve hala böyle kötü huylu davraniyor.

Kendi ailesi ne arar ne sorar. Ayni yabanci gibiler.Ben yinede saygida kusur etmedim su ana kadar.

Cok kirginim cok. Simdi Annemin gelmesini iptal etmek istiyorum. Kadin izinini yarida birakipta gelecekti sirf Dogum icin. Neden? Böyle Koca icin degermi annemi ezdirmeye? Benimkine ne yapsan yaranamazsin. iyi oldukca böyle huylari cikiyor. Ama kendi ailesinden hic birsey görmedigi halde etraflarinda fir dönüp kendini kücük düsürmüstür hep. Madem böyle bizde ailesi gibi olalim? Aliskin degil cünkü bukadar iyilige ve ilgiye. Derin Dondurucuya almaktanda vaz gectim. Neye yetistiysem artik onu yesin! Yada para verip disarda yesin. Iyi olmak istemiyorum artik.
Yorumlarinizi bekliyorum Kizlar.

Sakın annenizin gelişini iptal ettirmeyin.
İlk doğumda insan çok acemi oluyor, ciddi bir yardıma ihtiyacınız olacak.
Madem yapacağı iyilik gözüne görünmeyecek kocanızın boşuna yormayın annenizi yemek yaptırıp dondurucuya koymak için.

kesınlıkle parkona katılıyorum o bebeğe eşiniz bakmıycak çok bılmesın :20: lohusalığınızın tadını çıkarırsınız annennız kesınlıkle gelsin tek başına hiç kolay değil anne yeterınce dınlenmeyınce yeterlı sütte olmuyor kendınızı düşünmuyorsanız bebeği düşünün annenız yanınızda olsun annenız gıdınce ve derın dondurucudaki yemeklerı yemeye başlayınca eşinizden ıntıkamınızı bolbol alırsınız :34:

Madem yapacağı iyilik gözüne görünmeyecek kocanızın boşuna yormayın annenizi yemek yaptırıp dondurucuya koymak için.

Tsk ederim yorumunuz icin. haklisiniz belki evet. Ama annem gelincede cok huzursuz olacagim bu laflardan sonra. :-(

kesınlıkle parkona katılıyorum o bebeğe eşiniz bakmıycak çok bılmesın :20: lohusalığınızın tadını çıkarırsınız annennız kesınlıkle gelsin tek başına hiç kolay değil anne yeterınce dınlenmeyınce yeterlı sütte olmuyor kendınızı düşünmuyorsanız bebeği düşünün annenız yanınızda olsun annenız gıdınce ve derın dondurucudaki yemeklerı yemeye başlayınca eşinizden ıntıkamınızı bolbol alırsınız :34:

Derin dondurucuyu almiyacagim zaten. Ben bunu onun icin istemistim daha cok. Ama madem öyle.en basitinden bir cesit yemek yapip koyarim önüne.

Tsk ederim yorumunuz icin. haklisiniz belki evet. Ama annem gelincede cok huzursuz olacagim bu laflardan sonra. :-(

Eğer bu kadar ihtiyacınız varken bile anneninizin gelişini iptal ederseniz eşiniz dahada yüzsüzleşir.
Erkekler oturup " bana tavır yapıyor, ayıp ettim" demezler.
Demekki annesinin gelip gitmesine karışabilirim diye havaya girer benden söylemesi:34:

Dogumdan sonra hemen düzen saglayamayan hormonlariniz yüzünden "lohusalik sendromu" na girebilirsiniz.
Inanin hic kolay degildir.
Bazen bebeginizi bile gözünüz görmez.
Esinize kizarak annenizin gelisini iptal etmeyin.
Donurucu falan filan onlari bos verin ama anneniz gelsin.
Bu arada, dogumunuzu, lohusaliginizi, bebeginizi düsünmeyi birakip, bu zaman icinde esinizin ne yiyecegini düsünmekle hic yormayin kendinizi.
Siz onu bu derece düsünür ve kendinizi düsünmeyi ihmal ederseniz, oda sizi düsünmez.
Ayrica esinizin tavirlari hic hosuma gitmedi.

Dogumdan sonra hemen düzen saglayamayan hormonlariniz yüzünden "lohusalik sendromu" na girebilirsiniz.
Inanin hic kolay degildir.
Bazen bebeginizi bile gözünüz görmez.
Esinize kizarak annenizin gelisini iptal etmeyin.
Donurucu falan filan onlari bos verin ama anneniz gelsin.
Bu arada, dogumunuzu, lohusaliginizi, bebeginizi düsünmeyi birakip, bu zaman icinde esinizin ne yiyecegini düsünmekle hic yormayin kendinizi.
Siz onu bu derece düsünür ve kendinizi düsünmeyi ihmal ederseniz, oda sizi düsünmez.
Ayrica esinizin tavirlari hic hosuma gitmedi.

Dogru söylüyorsunuz. Ben onu düsündükce böyle tepeme biner iste. Kendi aileside hic tinlamaz. onlardan iyisi yok.

Oysa annem bugüne kadar birseyimize karismamistir. Annemin bize kari oldu zarari olmadi. Odayi terk ettikten sonra birde arkamdan duyoeki bu yuvayu annen burgün yikar. " Anne,anne...
Deli eder böyleleri insani. Icten ice zaten ailemle bagimi birtülü cekemedi. Bu yüzdende ailemin esime gereginden fazla iyi davranmasini istemiyorum.cünkü kendi ailesi öyle yapiyor.

Eğer bu kadar ihtiyacınız varken bile anneninizin gelişini iptal ederseniz eşiniz dahada yüzsüzleşir.
Erkekler oturup " bana tavır yapıyor, ayıp ettim" demezler.
Demekki annesinin gelip gitmesine karışabilirim diye havaya girer benden söylemesi:34:

Bu acidan hic düsünmemistim. tsk ederim. Kararimda cok yardimci oldunuz. Annem gelsin yardimci olsun.utanacak yüzü varsa o utansin! sanki elin bebegine bakmaya geliyor Kadin! Ya sevinecegi yerde üstüne birde küstah olabiliyorlar bu erkekler iste!

Dogru söylüyorsunuz. Ben onu düsündükce böyle tepeme biner iste. Kendi aileside hic tinlamaz. onlardan iyisi yok.

Oysa annem bugüne kadar birseyimize karismamistir. Annemin bize kari oldu zarari olmadi. Odayi terk ettikten sonra birde arkamdan duyoeki bu yuvayu annen burgün yikar. " Anne,anne...
Deli eder böyleleri insani. Icten ice zaten ailemle bagimi birtülü cekemedi. Bu yüzdende ailemin esime gereginden fazla iyi davranmasini istemiyorum.cünkü kendi ailesi öyle yapiyor.

bu diyaloğun aynısını başından sonuna yaşadım ama bizim konumuz dondurucudan çıkmamıştı. kendi ailesi yıllarca sömürmüş evlendikten sonrada istediler ben mani oldum sırf sömüremiyolar diye annesi 1 yıl uzak kaldı. ve bigün annemle ilgili eşimde böyle konuşmalar yaptı uzaklaşmak istiyorum falan filan. kendi ailesinin bizi etkileyecek okadar sorunları varki ailede kimi tutsan parçası elinde kalır ve hep ucu bişekilde maddi manevi bize dokunur. biz onlara yardım ederiz annem bize yardım eder. en son bigün bu lafı söyledi. bu yuva yıkılırsa ennen yüzünden yıkılacak dedi. hemde tartışmamızın annemle değil onun ailesiyle alakası vardı.

sonra farkettimki kendisi ailesinin eksikliklerini böyle örtbas etmeye çalışıyo. her seferinde annemle ilgili sarıyo. sonrasında ise acıdım buda bir nevi kıskanç çocuk hırçınlığı gbi bişey. annesi işi düşmediği sürece hiç aramaz aradığında anarızki bişey istiyo. annemse günde 2 kez beni arar ve eşim her telim çaldığında heh annendir kesin der gülerek. bigün dedimki senin annen sadece işi düşünce aradığındn benimkinin beni araması sana bukadar koyuyo bence keşke seninkide arasa evlat anne ilişkisi nasıl oluyomuş ozaman anlardın dedim.

ailesinin bu durumu yüzünden hırçınlaştığına emindim ama artık bu duruma son vermek için bu şekilde laflarımı söyledim. mesela annesi uzun zaman önce borç aldı. ama vermedi geri üstelik aldığı altın bebeğimin kırk mevlütünde takılmıştı bunuda biliyo. eşimde mesela annem oğlumun cebine para koyucak ben anne yok kalsın çok o para bişeye ihtiyacıda yok şükür derim. eşimde çıkışta gülümseyerek vermeseydin şunu yaparık der mesela. bende çok paraya ihtiyacın varsa annene borç verdiğin altını iste derim. oda annem onun üstüne yattı sanırım der. ee anneler arası fark işte derim.

bi süredir iyi öyle bi sorun yaşamıyoruz çok şükür ama konun gerçekten bana çok yakın geldi.

Bende arkadaşlar gibi düşünüyorum, annen gelsin sana yardımcı olsun. Senin sütün, senin beslenmen için yemeğini yapsın, gerisi boş.

Annen gittiğinde günlerden birgün kocan ne yemek var dediğinde, yemek yok dersen ve söylenirse sende o zaman lafı koyarsın.

hani böyle fesat kaynanalar olur ya kızın annesi ne yapsa yaranamaz,eşinin içine bu kaynanatörlerden kaçmış galiba.

şimdi gurur yapıp da kendini cezalandırma,ilk doğumun ve yanında mutlaka anne ya da k.validenin olması gerekir.bu olayı görmezden gel ve annene bi şey söyleme.gelsin çünkü doğumdan sonra zorlanacaksın ve yardıma çok ihtiyacın olacak.

Malesef canım bazı erkekler böyle malesef bendede öyle bir durum var ne kadar iyilik yaparsa yapsın ailen yaranamazsın. Benim eşimde benim ailemden gördüğü ilgiyi hatta maddi yardımı ailesinden görmemiştir, ama bunların değerini anlamıyorlar . Bende sinir oldum şimdi.
Canım annen gelsin senin için bende geçen sene doğum yaptım annemin yardımı çok oldu o olmasaydı bakamazdı belkide.

bu diyaloğun aynısını başından sonuna yaşadım ama bizim konumuz dondurucudan çıkmamıştı. kendi ailesi yıllarca sömürmüş evlendikten sonrada istediler ben mani oldum sırf sömüremiyolar diye annesi 1 yıl uzak kaldı. ve bigün annemle ilgili eşimde böyle konuşmalar yaptı uzaklaşmak istiyorum falan filan. kendi ailesinin bizi etkileyecek okadar sorunları varki ailede kimi tutsan parçası elinde kalır ve hep ucu bişekilde maddi manevi bize dokunur. biz onlara yardım ederiz annem bize yardım eder. en son bigün bu lafı söyledi. bu yuva yıkılırsa ennen yüzünden yıkılacak dedi. hemde tartışmamızın annemle değil onun ailesiyle alakası vardı.

sonra farkettimki kendisi ailesinin eksikliklerini böyle örtbas etmeye çalışıyo. her seferinde annemle ilgili sarıyo. sonrasında ise acıdım buda bir nevi kıskanç çocuk hırçınlığı gbi bişey. annesi işi düşmediği sürece hiç aramaz aradığında anarızki bişey istiyo. annemse günde 2 kez beni arar ve eşim her telim çaldığında heh annendir kesin der gülerek. bigün dedimki senin annen sadece işi düşünce aradığındn benimkinin beni araması sana bukadar koyuyo bence keşke seninkide arasa evlat anne ilişkisi nasıl oluyomuş ozaman anlardın dedim.

ailesinin bu durumu yüzünden hırçınlaştığına emindim ama artık bu duruma son vermek için bu şekilde laflarımı söyledim. mesela annesi uzun zaman önce borç aldı. ama vermedi geri üstelik aldığı altın bebeğimin kırk mevlütünde takılmıştı bunuda biliyo. eşimde mesela annem oğlumun cebine para koyucak ben anne yok kalsın çok o para bişeye ihtiyacıda yok şükür derim. eşimde çıkışta gülümseyerek vermeseydin şunu yaparık der mesela. bende çok paraya ihtiyacın varsa annene borç verdiğin altını iste derim. oda annem onun üstüne yattı sanırım der. ee anneler arası fark işte derim.

bi süredir iyi öyle bi sorun yaşamıyoruz çok şükür ama konun gerçekten bana çok yakın geldi.

Evet gercektende aynisi. Bur erkekler neden böyleler? Inanilir gibi degil.
Senin esinde gercekten kiskanclik yapiyor. Ailesi normal olmadigindan, istiyorlarki bizde ailemizle öyle olalim.
Bende isterdim, esimin ailesi, daha duyarli, sevecen, cana yakin, esime ve bize düskün olsunlar, ama olmayincada,
neden bizim Aileye sariyorlarki ?

Bende zaten bunun bilincindeyim, ailesi taaa uzaklarda süs gibiler.
Evliligimizin basinda bende söylenirdim neden ailen böyle soguk, neden sen hep pervahne gibi peslerinden kosturuyorsun, onlar
seni birgün arayip sormuyorlar? Ama baktim bu sürekli kavga konusu oluyor, ve esiminde aslinda bir sucu yok. Ailesinin onca hatalarini görmeme ragmen, görmemezlikten geldim, ve konusunu dahi acmadim !

Ama simdi cok gücüme gidiyor ! Esim Tr deyken calistigi yerden 13 saatlik yola koyulup ailesini ziharete bile gittiginde, orada ac kaliyordu ! Kadin önünce buzdolaptan cikardigi gibi peynir ekmek koyardi. Esimde genelde disari cikip yerdi.

Nikahda bile yaninda ailesinden bir allahin kulu yoktu! Annesi nikahdan 2 gün önce memlektine gitmek icin cok israr etti, bekliyemedi nikahi. Neymis hazirlik yapacakmis, cünkü nikahdan sonra bizde oraya gidecektik.

Hazirlik yapilmismiydi? Hayir ! Bizde peynir ekmek yedik ! Cayimizi bile kendimiz koyduk, yemegimizi annem pisirdi.

Ve bunun gibi daha neler neler. Ablalari, erkek kardesi hepsini toplasan bir adam cikmaz iclerinden.

Hamile kaldim, ne onu ariyan oldu ne beni, düsük yaptim yine ayni, tekrar hamile kaldim yine ayni !
Erkek kardesi beni cogu kez FB de görür, bir allahin selamini bile vermez. Bir sormaz bile Hamileligim nasil geciyor diye.

Ama bunlara ragmen ben agzimi acmiyorum, onun ailesi iyi, benim ailem hicbirsey yokken, azar isitiyor !
Bu terbiyesizlik degilde nedir?

Simdi konusmuyorum kendisiyle, bugün geldi sirnasti, yüz vermedim - neyin var, dün dünde kaldi diyor. Hatasinin farkinda
bile degil. Konusmiyacam, ama bir konusuncada tam konusacam.

Eger sen bu Huyuna böyle devam edersen, Ailenin tüm yanlislarini yüzüne vururum diyecem. Bakalim elmi yaman Beymi yaman.
Ailesinden kimsenin bizi aradigi sordugu yoktu. Ben yinede vicdan yapip kayinvalidemi arada bir arayip sorardim (esim benim annemi sormadigi halde !) - ama artik yeter onuda yapmiyacam ! Elber bir gün laf yerine gelir, söylerim neden aramadigimi.

Malesef canım bazı erkekler böyle malesef bendede öyle bir durum var ne kadar iyilik yaparsa yapsın ailen yaranamazsın. Benim eşimde benim ailemden gördüğü ilgiyi hatta maddi yardımı ailesinden görmemiştir, ama bunların değerini anlamıyorlar . Bende sinir oldum şimdi.
Canım annen gelsin senin için bende geçen sene doğum yaptım annemin yardımı çok oldu o olmasaydı bakamazdı belkide.

Haklisin malesef. Su icimizdeki Insan sevgisine lanet olsun yaa !
Ailem bunu hic hak etmiyor. Bir görsen, ne kadar ilgililer alakadar olurlar.
Ailesinden yüzde birini görmemistir ! Böylelerine böyle aile düser, birde begenmezler !
Ailemi el üstünde tutmasi gerekirken, birde utanmadan allaha sükür ben zaten isde olacagim diyor !
Terbiyesizlige bak.

Cok kirginim. Artik öyle yapacagim. Annem gelsin. Yemek iside hic umrumda degil. Ne hali varsa görsün.

Bak Ben sana yasadiklarimi anlatiyim.cocugum dogdu anem iki uc gunde bir geliyordu bana yardim etmek icin geliyordu.tabii bu durum kv deyi rahatsiz etmeye basladi oglunu da doldurdu.yok efendim onun oglunun eviymis sadece o gelirmis sonunda annemi bi kovmadiklari kaldi (bir de teyzem olacak) o da artik gelip gitmedi kv de ne yapti-ne kendisi yardim etti ne de baska bir sey hep gelip evi kose bucak arardi bi sey bulsunda basima kaksin.ese gelince sabah cikti aksam geldi olan bana oldu tum olaylarin icinde psikolojim bozuldu.simdi sende Kim ne derse desin bos ver sakin annenin gelmeyeni iptal etme.o kocana da ne alaka derin dondurucuyu annem icin mi aliyoruz de annem bir ay kalip gidicek yine biz kullanicagiz deseydin

Bak Ben sana yasadiklarimi anlatiyim.cocugum dogdu anem iki uc gunde bir geliyordu bana yardim etmek icin geliyordu.tabii bu durum kv deyi rahatsiz etmeye basladi oglunu da doldurdu.yok efendim onun oglunun eviymis sadece o gelirmis sonunda annemi bi kovmadiklari kaldi (bir de teyzem olacak) o da artik gelip gitmedi kv de ne yapti-ne kendisi yardim etti ne de baska bir sey hep gelip evi kose bucak arardi bi sey bulsunda basima kaksin.ese gelince sabah cikti aksam geldi olan bana oldu tum olaylarin icinde psikolojim bozuldu.simdi sende Kim ne derse desin bos ver sakin annenin gelmeyeni iptal etme.o kocana da ne alaka derin dondurucuyu annem icin mi aliyoruz de annem bir ay kalip gidicek yine biz kullanicagiz deseydin

Bunlari görmezler iste. Yada islerine gelmez. Madem anneni gönderdiler (yine bir Terbiyesizlik !) kendi neden yardim etmedi kayinvalden?

Ben bu tür kiskancliklari anlamiyorum su üc günlük hayatda. Inan benim Kayinvaldem burada olsaydi, yada ailesi. Gelip gitselerdi,
ilgilenselerdi ben cok memnun olurdum, bu durumu neden kiskanayim?

Benim görümcem Ameliyat oldu, bakima muhtacken, annesi uzak diye, vede iste cok bencil, gidipte kizina bakmadi. Oysaki bütün gün evde kös kös oturuyor.

Simdi annemde yapinca gözünde batiyor galiba. Hani onun ailesi öyle degil, benimkilerde yapmasin misali.

Yukarda allah var, ailesi hepsi iyi insanlar, ama malesef insanlik nasil olur, aile baglari nasil olur bunu ögrenememisler.
Bu aslinda esimi cok rahatsiz ediyor icten ice, bu yüzden ailesinin bu eksikligini örtbas ediyor hep.

Teyzesini ziyaret ettik, sagolsun, kadin dörtdörtlük agirladi bizi. Cok misafirperverdi - onu bile cekemedi ya düsünebiliyormusunuz?
Sirf onun ailesi bu tür isleri beceremediginden.

Benim esimin ayniymis esin.!ben 4ev tasidim simdiye kadar hep annecim geldi elleiyle temizledi evlerimizi.kv.arayip kolay gelsin bile demedi.2dogum yaptim tabi annem bakti ki hala o bakiyor cocuklarima.dolabimin mantsisindan poacasina kadar annecim yapar.tabi sonuc ne esim de ayni sekilde annem soyle annen boyle.gecenlerde haftasonu ev temizlenecek esime dedim supurgeyi ac da baslayalim.cevap anan gelsin de yapin! Olfu dedim sen gidip onun evini mi temizliyon utanmaz nolcak! Annem her geldiginde bi is bulur hic bos oturmaz anne dedim bak bu adam noyle diyo cok yuz verme sen buna yorma da kendini onunla yaariz biz yapabildigimiz kadar.annem de ben yapiyorsam evladim icin yapiyorum o utandin bosver dedi.bu erkek milletine yaranilmaz yuz vermiycen hic.dogum annesiz olmaz anne-kiz bakarsiniz bebise

annen gelsin seninle torunuyla ilgilensin
yiyin için keyfinize bakın
eşin olacak odunda gitsin ne hali varsa görsün..
kadınlar bu yaşlarında gelip elin oğlunun evinde sığıntı gibi çocuklarına bakıyolar
sesleri çıkmıyor ,beyzadelerin havasına bak
geç derin dondurucuyu kuru ekmek yesin..nasıl sinirlendim bee:47:

Siz aile ilişkilerinizden taviz vermeyin...
Bir nev'i kıskançlık olabilir.. Eşinizi, annenizle diyaloğunu bilmediğim için böyle varsayıyorum... Sıkı bir aile ilişkisinden uzak büyüdüğü için bu tarz şeyler kendisinde baskı oluşturuyor olabilir ve bunun sizinle zerre kadar ilgisi yok...

Annenizi de ezdirmek nereden çıktı?... Arkasında kapı gibi durduğunuz müddetçe kimse ezemez...

Bu arada ürkmeyin... Elbette kimsenin doğumu kimseye benzemez ancak iş başa düşünce bazen dağları yerinden oynatabiliyorsunuz. Ben zor doğum yaptım, çocuğum rahatsız doğdu ve sıkıntılı bir tedavi süreci oldu... Depresyonun dibine bile vurmuş olabilirim fark etmeden... Ama Allah korudu... Çocuğuma, kucağıma ilk verildiği andan itibaren tek başıma baktım... Size bunu salık vermiyorum elbette... Sadece lohusalığı ve doğum sonrasını gözünüzde ürkütücü duruma getirmeyin yeter... Siz mutlu hissetmeye çalışın... Tüm o hormonlara inat... çok zorlayacaklar evet ama bir anne güçlü değil midir zaten?....

Anneniz gelsin... Kimseyi de takmayın...
Dünya zaten miniğin çevresinde dönecek...

Hayırlı doğumlar dilerim,

Back
X