Zor zamanda sevdiğiniz insanın yanınızda olmaması

Tu Lu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2014
200
91
Konuyu açıp açmakta kararsızım ama fikir alırsam belki yanlış bir şey yapmamın önüne geçebilirim.

Çok kötü bir şey yaşadığınızı hayal edin. Bi yıkım yaşadım. Anlamsız bir hayata geçiş ve bu anlamda bir dönüm noktası. Böyle bir anda hiçbir şey umrumda olmadı. Her şeyi bırakmak istedim. Öyle bir zaman acı zaman yaşadım. Sevdiğiniz birini kaybettiğiniz bir zaman. İşte öyle bir zamandayım.Hiç dinmeyecek hayatınızın geri kalanında hep sizinle kalacak bir acı ancak yaşayan bilir ne kadar zor olduğunu.

Sevdiğim biri vardı. Uzun yıllardır konuştuğum biri. O dönemimde her şeyden vazgeçmek istediğim ve kendim için bir şeyler yapmayı yanlış bulduğum için onu tersledim. Hala yanlış buluyorum ama aklımdaki soru işaretlerine engel olamıyordu. Çok farklı bir his anlatamıyorum kelime bulamıyorum. Durumumu söyledim ve tersleyerek ayrıldım. 15 ay içinde sadece üç kez konuşmaya çalıştı tersledim. İkinci konuşma bir ay gibi bi süre devam etse de sonunda bitmesini sağladım. Yalnız geçen zamanlarımı düşünerek beni o haldeyken yalnız bıraktığını düşündüğüm için ve ilgisiz davrandığını gördüğüm için terslemiştim. Bir yıldan fazla zamandır böyle devam ediyor. Konuşmaya çalıştığında ağzının payını verdiğim için şimdi mesajlarıma bile cevap vermiyor. Ben hata mı yaptım. Onun her şeye rağmen yanımda olması terslememi anlaması gerekmez miydi. 4 yıldır sevdiğim konuştuğum benimsediğim biriydi. Ayrı geçen 1 yılla beraber 5 yıl oldu.

Sormak istediğim soru şu böyle bir zamanınız olsa sevdiğiniz insanın sizin üstünüze düşmesi gerekmez mi? Sizi yalnız bırakmaması gerekmez mi? İnsan ne kadar insanları umursamayacağı dönemler yaşasa da yine de sevdiği insanın yanında olmasını bekliyor. Ben onu çok bekledim ama yoktu. Ben onsuz gelecek düşünmüyordum. Siz olsanız böyle bir insanı hala bekler misiniz?
Umarım anlatabilmişimdir. Yazmak benim için çok zor oldu. Fikirlerinize ihtiyacım var. Ben hata yapmış gibi hissediyorum. Şimdiden teşekkür ederim hepinize.

Ne kadar terslersen tersle...Gururunu kenara bırakıp imdadına yetismemisse neyini bekleyeceksin ?

Her konuşmak istemesinde neden tersliyorsun anlamadım? Madem ona ihtiyacın var o halde neden izin vermiyorsun yanında olmasına?
İşte kendim için bir şey yapmayı yanlış bulduğum bir zamandı. Hala yanlış buluyorum ama biraz daha ayak uydurmaya başlıyorum. Onu kaybettiğimi düşünüp üzülüyorum şimdi de. Aslında tam anlamıyla 2 kez konuşmaya çalıştı. İlk zamanlarda yoktu. Ben çok bekledim 7 ay sonra konuşmaya çalıştı. Ama ilgisiz davrandığını gördüm yanı beklediğim ilgiyi göstermedi. Yalnız geçen aylarımı düşündüm nasıl yalnız bırakabildiğini. 1 ay kadar konuşsak da bu düşüncelerle bitirdim. Sonraki konuşmasında da istemedim. Şimdi de ben mesaj atıyorum o konuşmuyor istemiyor biliyorum vazgeçmedim dedi ama istemiyor. İstese çabalamaz mıydı? Ben böyle birini beklemeli miyim?

Biri de beni her geldiğimde terslese ben de onunla konuşmaya çalışmam bir daha. Psikolojiniz normal olmadığı için terslemiş olabilirsiniz ama karşıdaki de insan tam 3 kez aynı muameleyi görmüş, sonrasında da zamanla sizin var olmamanıza alışmış. Empati kurunca insan durumun böyle olduğu kanaatine varıyor, size de aynısı yapılsa siz de giderdiniz.

iyi değilsin ne istediğini bilmiyorsun sağlıklı düşünemiyorsun felan yani terslemişsin ve yanımda olmadı diyorsun yani iyi olmayan bir suru şey var kotu zamanlar da atlattığına göre bi psikolojik destek alsan faydası olur bence normal değil çünkü isteklerin,beklentilerin. herkes zor zamanlardan geçebilir psikolojik yardım almak. yani defalarca terslenen insan tabi seninle konuşmaz sen ne istiyorsun peşinde pervane olmasını mı... başka şeylerle uğraş atlatırsın inşallah

Tavşan dağa küsmüş, dağın haberi olmamış misali...
Yok nasıl ağır bir yıkım yaşadığımı biliyordu ona küsme nedenimi de konuşmak için geldiğinde terslesem de söylemiştim yine de 1 ay konuştum ama beni öyle bir durumda yalnız bıraktığı 7 ayı unutamadım ilgisiz davrandığını da söylemiştim. Yani bitti aslında ama beraber geçen zamanlar aklıma gelince hüzünleniyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.

iyi değilsin ne istediğini bilmiyorsun sağlıklı düşünemiyorsun felan yani terslemişsin ve yanımda olmadı diyorsun yani iyi olmayan bir suru şey var kotu zamanlar da atlattığına göre bi psikolojik destek alsan faydası olur bence normal değil çünkü isteklerin,beklentilerin. herkes zor zamanlardan geçebilir psikolojik yardım almak. yani defalarca terslenen insan tabi seninle konuşmaz sen ne istiyorsun peşinde pervane olmasını mı... başka şeylerle uğraş atlatırsın inşallah
2 kez konuşmaya çalıştı bir yıl içinde.

2 kez konuşmaya çalıştı bir yıl içinde.
yani kendi kendine beklentiye girmişsin sonra istediğini alamayınca uzulup sinirlenmişsin filan hep kendi kendine yapmışsın yani biri daha yazmış dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali yani sen bi psikologla görüşsen bu derdini de ona anlatsan seni rahatlatacak bişiler muhakkak söyler belki başka Bi bakış açısı kazandırır bu iş çıkmaza girmiş ve yapman gereken şey o şahsiyetle ilgili değil kendinle ilgili yani.

Biri de beni her geldiğimde terslese ben de onunla konuşmaya çalışmam bir daha. Psikolojiniz normal olmadığı için terslemiş olabilirsiniz ama karşıdaki de insan tam 3 kez aynı muameleyi görmüş, sonrasında da zamanla sizin var olmamanıza alışmış. Empati kurunca insan durumun böyle olduğu kanaatine varıyor, size de aynısı yapılsa siz de giderdiniz.
Ben sevdiğim öyle bir acı yaşasa onun yanında olurdum Ben yanlış düşünüyorum heralde beklenti içine girmem hata sanırım. Sevdiğim kişinin yanında olmasını beklemem hataydı demek ki. Beni 4 yıldır tanıyan seven birinden söz ediyorum. Beni anlayacağını bırakmayacağını düşünmüştüm.

O sana beni bekle mi dedi ki? Neyi bekleyeceksin anlamadım. Sen konuşmaya çalıştığın halde seninle konuşmuyormuş.

İkiniz de temiz bir sayfa açın bence. Yeni insanlarla.

Yok nasıl ağır bir yıkım yaşadığımı biliyordu ona küsme nedenimi de konuşmak için geldiğinde terslesem de söylemiştim yine de 1 ay konuştum ama beni öyle bir durumda yalnız bıraktığı 7 ayı unutamadım ilgisiz davrandığını da söylemiştim. Yani bitti aslında ama beraber geçen zamanlar aklıma gelince hüzünleniyorum. Ne yapacağımı bilmiyorum.
Biliyosa düşünmeyin bence, dikkatinizi dağıtacak faaliyetlere yönelin..

Ben sevdiğim öyle bir acı yaşasa onun yanında olurdum Ben yanlış düşünüyorum heralde beklenti içine girmem hata sanırım. Sevdiğim kişinin yanında olmasını beklemem hataydı demek ki. Beni 4 yıldır tanıyan seven birinden söz ediyorum. Beni anlayacağını bırakmayacağını düşünmüştüm.
Yalnız kalmanın size daha iyi geleceğini düşünmüş demek ki tepkilerinizden dolayı. Madem yanınızda olsun istiyorsunuz neden tersliyorsunuz ben bunu anlayamadım. Maalesef bazen verdiğimiz kararların sonucuna katlanmak zorundayız. Karşımızdaki de müneccim değil ne düşündüğümüzü alnımızdan okuyamaz.

yani kendi kendine beklentiye girmişsin sonra istediğini alamayınca uzulup sinirlenmişsin filan hep kendi kendine yapmışsın yani biri daha yazmış dağ dağa küsmüş dağın haberi olmamış misali yani sen bi psikologla görüşsen bu derdini de ona anlatsan seni rahatlatacak bişiler muhakkak söyler belki başka Bi bakış açısı kazandırır bu iş çıkmaza girmiş ve yapman gereken şey o şahsiyetle ilgili değil kendinle ilgili yani.
Anladım haklısınız teşekkür ederim

X