kızlar hem maddi olarak hemde bütünlemelerden dolayı cidden çok sıkıntılı günler geçiriyorum nasıl atlatıcam hiç bir fikrim yok sizler zor zamanlarınızda ne yapıyorsunuz nasıl rahatlatıyorsunuz kendinizi? zamanla yoluna girecek herşey biliyorum ama sabırsız olduğum için çok zorlanıyorum... güçlü bir yapım yok malesef ( napmalıyım?:18:
dikkatini sadece olumlu konulara vermelisin. arada doğada yürüyüş yap,sevdiğin insanlarla görüş. gazete ve tvden uzak dur. rahatlatıcı müzikler dinle,enstrumental. her akşam yatarken şükret herşey için.
Bazen dönem dönem insanlar güçlü olmadıklarını sanki bu kötü günlerin bitmiyceğini düşünürler...
İlk önce şükret senden kötü durumda olanları düşün olumlu düşünmeye çalış her şeyin iyi olacağına ve düzeleceğine inan.
Kendin için bişeyler yap dışarı çık arkadaşlarınla görüş ailenle ol bunlar mutlu edicektir bence seni.
Aklımı oyalayacak başka şeylerle ilgileniyorum. İnsanlarla iletişim halinde oluyorum, oturup dertleşiyorum arkadaşlarıma, ailemle. Hatta ayıcığımla. Gerekirse ağlıyorum ama içime atmama izin vermiyorum. Çünkü biliyorum ki asıl içime atarsam sorunlarımın altından kalkamam. Kendi kendime de konuşuyorum. Bir sorunum varsa oturup yazıyorum, çiziyorum. Bana yardımcı olabilecek insanlardan yardım almaya da çalışıyorum.
En önemlisi de savaşmaktan hiç vazgeçmiyorum. İçimden "Bunlarda geçicek, sen neler atlattın bunlar da mı dertmiş ? Güçlü bir kızsın. Başaracaksın" diyerek kendimi motive ediyorum. Beni mutlu eden neyse onları yapıyorum.
Hatta çoğu zaman duygularıma esir olmamaya çalışıyorum.. Her şey kendine inanmakta, güvenmekte..
Dene, gerçekten faydasını görürsün.
Canım benim sınav ders stresim olmuyor genelde onu aştım ama aşma yöntemim çok ters bir yöntem yani tavsiye etmem yine de bahsedeyim..
Kendi dibimi görmeye izin verdim.. Şimdi 1 hafta sonra sınavım vardı diyelim normalde sınava çalışmaya başlarsın stres artar sıkılırsın bırakırsın bırakamazsın stres artar çalışmaya uğraşırsın sonra sıkılırsın stres artar son güne hatta son birkaç saate dek bu böyle olurdu bende son gün gayet düzgün çalışılır ama yetersiz gelir ortalama bir not alınır..
Sonra karar verdim sınav stresi beni öldürecek bıraktım çalışmadım çalışmadım 2 gün oldu 3 gün oldu hafta bitti son gün son saat hadi bir özet bakıyım bari..Alınan not 0 kikih Ama bir rahatladım 0 alınca ölmüyor insan Sonra o 0 'ı toparlaması çok işkence ama o stres öldüren asıl.
O yüzden şimdi 1 hafta varsa sınava çalışmaya başlıyorum bunaldığım hissediyorum kendime ödül koyuyorum 2 saat daha çalışırsam 1 dizi bölümü izleme hakkım var.İzledim devamı için çatlyorum ama 2.bölüm izlemesi yasak izlemek için 2-2,5 saat daha çalışmalı..2. bölüm izledim..Çok dizi izledim ertesi gün oldu çalıştım dizinin devamını merak ediyorum ama stres yapmayacağım çünkü bu da strese sarmaya başladı onun yerine kendime bahçede türk kahvesi içmeyi armağan ettim,yarım saat kahvemi içtim bahçede boş boş bakındım rahatladım oturdum çalıştım vs vs böyle çalışınca ne stres oluyor ne bir şey hem de dizi bile izlemiş oluyorum ayrıca da tam nota yakın alabiliyorum (son gün hele önceki günlerin çalışmaları iyi geçmişse moral oluyor daha güzel çalışıyorum işte o zaman tam isabet oluyor)
genellikle benden daha kötü durumda olanları düşünürüm. şükrederim.
en önemlisi de bu durumu düzeltmenin benim elimde olduğunu düşünür, ne yapabileceğime bakarım.