• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Zor

Çünkü bizim ilişkimiz önceden olmuştu ne demek anladığım şey mi yoksa yanlış yazım mı?

teyzem bize hiç birşey söylemedi sürekli ağlıyormuş iki ay kadar hergün ağlamış bir müddet sonra ağlamaları da kesilmiş yani bize bir tane çocuğu da annemiz iyi değil psikolojisi bozuldu dese biz onu bi şekilde o düşüncelerden uzaklaştırıldık ama kimse demedi hep demiş öldürücem kendimi diye ama kimse inanmamış galiba! Problem olarak maddi sorunlar olduğunu söylediler ama ödenmeyecek bir Mebla değildi borçları birde bel fıtığı vardı onda da iki yıl ağrı içinde yaşadı Ve bence başka problemler de var ki bu kadın hayatından bıkmış bunalmış iki çocuğu evliydi iki tanede küçük kızı vardı 13-15 yaşında Ve çok sevdiği kızlar uyurken yapmış yapacağını bu durumu kabullenmekte zor sanki hiç ölmüş gibi düşünemiyorum onu
Allah rahmet eylesin...

Nacizane psikoloji eğitimi almış biri olarak öncelikle şunu öneriyorum, lütfen öncelikle yasınızı tutun, babanızla ilgili iyi kötü hissettiğiniz her şeyle yüzleşin. Sağlıklı bir yas süreci çok önemlidir. Siz bunu biraz es geçmişsiniz ve şimdi koca bir dağ gibi önünüzde duruyor. Bunu psikologunuzla konuşun. Majör depresyonunuz olduğunu söylemişsiniz, bu durumda düzenli ilaç kullanımı+terapi+kişisel çaba .. Bu üçü bir arada olunca düşünüyorum ki toparlanacaksınız. Çok geçmiş olsun.

Benim babam da intahar etmişti. Ben de ilk zamanlar "beni sevse yapmazdı" gibi düşüncelere kapıldım.. ama sonraları düşününce bu durumun babamın ruh saglıgıyla, yaşadıklarıyla ilgili olduğu kanaatine vardım cünkü bizim babamla çok güzel bi baba kız ilişkimiz vardı.
Aileden birinin ölümü çok zor hele bir de ölen kişi kendi istediyse ölmeyi. Psikolog yardımı alıyor musun bilmiyorum ama almanı öneririm.

Nacizane psikoloji eğitimi almış biri olarak öncelikle şunu öneriyorum, lütfen öncelikle yasınızı tutun, babanızla ilgili iyi kötü hissettiğiniz her şeyle yüzleşin. Sağlıklı bir yas süreci çok önemlidir. Siz bunu biraz es geçmişsiniz ve şimdi koca bir dağ gibi önünüzde duruyor. Bunu psikologunuzla konuşun. Majör depresyonunuz olduğunu söylemişsiniz, bu durumda düzenli ilaç kullanımı+terapi+kişisel çaba .. Bu üçü bir arada olunca düşünüyorum ki toparlanacaksınız. Çok geçmiş olsun.

Psıkologla devam edecek mıyım bilmiyorum. Zaten moralim bozulunca mezarına falan gidiyorum. Psikologumla aynı şeyi demişti acını yaşamamışsın dedi.

Benim babam da intahar etmişti. Ben de ilk zamanlar "beni sevse yapmazdı" gibi düşüncelere kapıldım.. ama sonraları düşününce bu durumun babamın ruh saglıgıyla, yaşadıklarıyla ilgili olduğu kanaatine vardım cünkü bizim babamla çok güzel bi baba kız ilişkimiz vardı.
Aileden birinin ölümü çok zor hele bir de ölen kişi kendi istediyse ölmeyi. Psikolog yardımı alıyor musun bilmiyorum ama almanı öneririm.

alıyorum tabı ne kadar tedavıyı reddetsemde artık kabul ettim gercekyen çok zor ben beni etkilemedi teg et geçti falan dedim ama olmadı

alıyorum tabı ne kadar tedavıyı reddetsemde artık kabul ettim gercekyen çok zor ben beni etkilemedi teg et geçti falan dedim ama olmadı
Etkilemez olur mu hiç. Babanla aranda ne olursa olsun etkilemiştir. Tedaviyi reddetmemen lazım. Daha gençsin, önünde çok uzun bi hayat var. Geçmişe takılı kalarak mutlu olamazsın.

Etkilemez olur mu hiç. Babanla aranda ne olursa olsun etkilemiştir. Tedaviyi reddetmemen lazım. Daha gençsin, önünde çok uzun bi hayat var. Geçmişe takılı kalarak mutlu olamazsın.
teşekkür ederim zaten psıkıyatrıye gıdecem ama psıkologla son olaylar falan baya gerildim ona devam eder mıyım bilmiyorum

çok küçüksün daha, her anne baba çocuğunu sever. sakın beni sevseydi intihar etmezdi diye düşünme.

bunların hepsi sınav. baban bazı yükleri kaldıramamış. intihar etmeyi doğru bulmamakla beraber, eleştirmekte haddim değil. her insan bir gün çıkmaza düşebilir. ama intihar kesinlikle ve kesinlikle çözüm değil.

derslerine odaklanmaya çalış, çaba göster. unutma yaşadığımız her şey imtihan. senin, benim ve bütün canlıların görevi bundan doğru insan olarak çıkmak.

Merhaba bunları yazmak benim için kolay olmayacak ama yazıcam belkı çok kotu yorumlar gelecek sen fakesin belki başka şeyler ama artık anlatmam lazım. Sımdi benim çok sorunlu bir çocukluğum geçti. Annemle babam birbirini sevmezdi. Sevilmeyen bir ailede büyüdüm. Çocukken baya sorunluydum. Bunları neden anlatıyorum bilmiyodum ama taşıyamıyorum. Neyse bütün sene depresyon üzüntü ve sıkıntı ile geçti koskoca 18 sene birbirini sevmeyen insanlar arasında. Babamı bende sevmezdim. Yalan yok çok kotu davranışları vardı. Kahveden çıkmazdı parayı oraya verırdı evde ekmek olmayan günler oldu falan baya kötü şeyler oldu ama maalesef hatırlayamıyorum . Bazı şeyler beynım silmiş. Ve en kötüsü yaşandı bır gün intihar etti. Ve ben hiçbir şey hissetmedim. Hiç canım yanmadı. Çünkü bızım ilişkimiz önceden olmuştu. Hani olmesı bir şeyi degiştirmedi. Sadece beden olarak yanımfan ayrıldı. Ben bunları kimseye anlatmadım anlatamadım. Hatta bır konu açmıştım bu konuyu açıklayacaktım ama açıklayamadım. Şimdii o zamnlar dert olmayan şey gözüme dert oluyor. Beni sevse intihar etmezdi diyorum. Demekki beni sevmemiş.
Babaniz intihar etti yanlış anlamadıysam değil mi ? Canım senle.alakası yok. Adam demek ki o an kimseyi gözü göremeyecek bir durumda imiş. Şimdi yapılması gereken bol bol dua. Başınız sağolsun.

Kızlar cidden atlatamıyorum. Tam atlattım diyorum birden aklıma geliyor. Tam kötü bır olayda aklıma geliyor. Kımse duymasın istiyorum. Hislerimi hep içime atıyorum. Birine anlatsam direkt yargılcakmiş gibi geliyor. Bazen gerçekten birilerine anlatasım geliyor sonra vazgeçiyorum neyse boşver diyorum. Bazen çok ani parlamalarım atarlanmalarım oluyor. Bir şey yapamıyorum. Ben nasıl yaşayacağım

Kızlar cidden atlatamıyorum. Tam atlattım diyorum birden aklıma geliyor. Tam kötü bır olayda aklıma geliyor. Kımse duymasın istiyorum. Hislerimi hep içime atıyorum. Birine anlatsam direkt yargılcakmiş gibi geliyor. Bazen gerçekten birilerine anlatasım geliyor sonra vazgeçiyorum neyse boşver diyorum. Bazen çok ani parlamalarım atarlanmalarım oluyor. Bir şey yapamıyorum. Ben nasıl yaşayacağım

İnanılmayacak bir durum ortaya yok bunlar yaşanılan olaylar maalesef..Başın sağolsun ama kesinlikle suçlu sen değilsin babanın seni sizi sevip sevmemesi intiharla ilişkili olsa bile bu senin dışında gerçekleşen bir olay.Durumunu emin ol anlayabiliyorum ama olan olmuş.Ona bol bol dua et ve kendi geleceğin için geçmişe bağlı kalma geleceğin için çabala.

Geleceğini düşünerek ve hayatın seni ele geçirmesine izin vermeyerek yaşa her ne olursa olsun kendine hakim olmalısın

Back
X