Zorla güzellik olmuyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

meredithgrey

2013-2022’de vivelamour ve 2022’deki felidaee’yim.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2013
13.434
31.575
598
Merhabalar. Selamlar. Evet olmuyor zorla güzellik, yedi senelik kayınvalide ilişkimden çıkarttığım sonuç bu. Kayınvalidem malesef beni sevemedi ancak nazik bir kadın olması bunu en azından yüzüme vurmasını engelliyor.

Eşimin ilk benim ikinci evliliğimiz ve aramızda altı yaş var ben büyüğüm. Biz arkadaş olarak başlayıp özellikle ben yaş farkından ötürü ciddi düşünmezken bambaşka bir yola saptık. Eşim olgundur bense çocuksuyum. Farklı karakterlerde olsak da çok iyi anlaşan eğlenceli bir çiftiz, kavga gürültümüz olmaz iyiyiz yani mutluyuz.

Kayınvalidem bir gün eşime ( o zaman sevgiliydik) ya o ya ben demiş eşim de kapıyı çekip çıkmıştı. Nişan dönemimizde de beni aramadı sormadı kötü de değildi ama mesafeliydik. Evlendikten sonra da bir kere ağzından güzel söz duymadım. Yazlığa giderdik komşular bana bayılır över, kaynanam (hak etti bunu askskskskskdk) öyle dururdu put gibi. Ve bu sene doğumgünümde aramadı, aile wp grubunda kutladı. Ve sanırım eşim sitem etti ki gece 22:30’da süpriz yaptık diye çiçeksepetinin en dandik plastik tadı olan yenilebilir çiçeklerinden geldi. Beni aramıyor, eşimi arıyor zaten artık. Bugün eşim Vive’yi vereyim mi dedi benimle konuşmadı.

Ben de doğumgününü mesajla kutlayıp çiçek almayı bırakmaya, aramamaya karar verdim. Çünkü zorla güzellik olmuyor bunu anladım sevilmiyorum.

Bunların haricinde iyiyizdir ama mesela bir yol tarif edecek, anlatır ve yürüyün de zayıflayın az der. Sana ne istersem tahterevanla giderim! Ya da mesela üşürüm şal isterim “ sana uymaz küçük hepsi” der. Şallar standart değil mi yahu :110:Böyle böyle kilo şakaları falan işte. Başka bir şeyini görmedim Allah için ama doğumgünümü kutlamaması koymadı değil sanki ben yokum gibi davranıyorlar.

Ha şimdi aklıma geldi, bize ev alırken eşim tapu işlemlerini sorunca “boşanırsanız mal paylaşımı olur kendi üstümde kalsın” demiş, eşim de çok kızmış. Ağzından kaçırmıştı bana. Böyle de küçük hesaplar olmadı değil yani :)

Artık yaranmak için kendimi paralamaya gerek duymayacağım bu açıdan da iyi oldu diyebilirim. Okuyanlara teşekkür ederim.

Merhabalar. Selamlar. Evet olmuyor zorla güzellik, yedi senelik kayınvalide ilişkimden çıkarttığım sonuç bu. Kayınvalidem malesef beni sevemedi ancak nazik bir kadın olması bunu en azından yüzüme vurmasını engelliyor.

Eşimin ilk benim ikinci evliliğimiz ve aramızda altı yaş var ben büyüğüm. Biz arkadaş olarak başlayıp özellikle ben yaş farkından ötürü ciddi düşünmezken bambaşka bir yola saptık. Eşim olgundur bense çocuksuyum. Farklı karakterlerde olsak da çok iyi anlaşan eğlenceli bir çiftiz, kavga gürültümüz olmaz iyiyiz yani mutluyuz.

Kayınvalidem bir gün eşime ( o zaman sevgiliydik) ya o ya ben demiş eşim de kapıyı çekip çıkmıştı. Nişan dönemimizde de beni aramadı sormadı kötü de değildi ama mesafeliydik. Evlendikten sonra da bir kere ağzından güzel söz duymadım. Yazlığa giderdik komşular bana bayılır över, kaynanam (hak etti bunu askskskskskdk) öyle dururdu put gibi. Ve bu sene doğumgünümde aramadı, aile wp grubunda kutladı. Ve sanırım eşim sitem etti ki gece 22:30’da süpriz yaptık diye çiçeksepetinin en dandik plastik tadı olan yenilebilir çiçeklerinden geldi. Beni aramıyor, eşimi arıyor zaten artık. Bugün eşim Vive’yi vereyim mi dedi benimle konuşmadı.

Ben de doğumgününü mesajla kutlayıp çiçek almayı bırakmaya, aramamaya karar verdim. Çünkü zorla güzellik olmuyor bunu anladım sevilmiyorum.

Bunların haricinde iyiyizdir ama mesela bir yol tarif edecek, anlatır ve yürüyün de zayıflayın az der. Sana ne istersem tahterevanla giderim! Ya da mesela üşürüm şal isterim “ sana uymaz küçük hepsi” der. Şallar standart değil mi yahu :110:Böyle böyle kilo şakaları falan işte. Başka bir şeyini görmedim Allah için ama doğumgünümü kutlamaması koymadı değil sanki ben yokum gibi davranıyorlar.

Ha şimdi aklıma geldi, bize ev alırken eşim tapu işlemlerini sorunca “boşanırsanız mal paylaşımı olur kendi üstümde kalsın” demiş, eşim de çok kızmış. Ağzından kaçırmıştı bana. Böyle de küçük hesaplar olmadı değil yani :)

Artık yaranmak için kendimi paralamaya gerek duymayacağım bu açıdan da iyi oldu diyebilirim. Okuyanlara teşekkür ederim.

yani bence saygılı olmak yeter, yaşlıdır diyip her şeyi kendi anneme nasıl sineye çekiyorsam onun için de çekiyorum. yaşlı insanlar çocuklaşıyorlar belli bir sureden sonra.
mesafe herşeyden guzel.

Kendi k.valide ilişkimi sorguladıgımda aynıyız.
D.günümü kutlamaz aklıma dahi gelmez.
Övgü sözler duyunca onaylamaz bende o sözler ile var olmam kendimi bilirim birileri söyleyince degişime ugramam.

Sizi tanımadığı için tavır koymuş başta istememiş olabilir ama artık evlisiniz sizin de tavrınız aile bireyi gibi olmalı valide duruşuna göre olmamalı

Bence kendini sevdirmeye çalışma, sonuçta kocanla evlisin. Saygılı ol yeterli. Aramazsa aramasın, kutlamazsa kutlamasın. Bence olabildigin kadar mesafeli ol. Kocanla aran iyi olsun yeterli bence

7 yillik evliyim. Kaynanam da beni en başindan beri sevmez ama ben yaranmaya calismadim ve beklenti icine girmedim.
Eşinizin dogum gununuz icin annesine sitem etmesi de yanliş. Sizi annesi icin zorlasaydi, zorla annemi ara vs deseyfi hoş olur muydu? İnsan iliskileri zorlamaya gelmez.

Kimseyi zorla aramam, eşim de kimseye karismaz arayin, gorusun diye.
Eş ailesinden beklentim sifir, iyi bir sey yaparlarsa sagolsunlar onun disinda hic kafaya takmadim kutladi mi aradi mi umurumda olmaz.

Yeni evliyken kaynanam da benim zayifligima takmişti, psikolojik olarak o donem iyi degildim eşimin işleri bozuktu hala. O yuzden cok uzulmustum eşime soylemiştim ve kvyi terslemiştim en sonunda, ondan sonra konusmayi kesmişlerdi. Tersleyin yani, siz yapamiyorsaniz eşiniz yapsin.

Benim sinirlarima girmedikleri surece benimle omur boyu konuşmasalae gram umurumda olmaz.

Şaka gibi ama sen bu yazdıklarınla sevilmiyorum dedin ya ben anladım ki benim kayınvalidem benden resmen nefret ediyor.🤣🤣🤣

Bence aile içine müdahil olmuyor,eşinizle ilişkinize karışmıyorsa boşverin gitsin. Mesafeli olmak iyidir. Kilo ile ilgili şaka yaptığında bozuluyorsanız inadına yapıyordur. Ya duymamazlığa vurun yada ben halimden memnunum vb cümleler kurup susturun.
11 senedir evliyim,görümcemle de kayınvalidemle de mesafeliyim. Işime karıştırmam mesela asla. Öyle bir durumdayız ki bana kilomla,boyumla vb fiziksel özelliğimle yürüyemezler,bende onlarla konuşmam bu konuları, geçinip gidiyoruz. Biraz yüz göz olsam sorun yaşarız zira görümcem epey geçimsiz bir insandır. Eşimle de annesiyle de kuser barışır ara ara,hiç aralarında kalmadım,ilgilenmedim,karışıp müdahil olmadım. Bir tek kavga etmedigi ben varım sanırım ailede,mesafeli ,yüzgöz olmamam bunun sebebi,birde eşim tabi. Azıcık yüzgöz olsak eminim tartışma boyutuna kolayca geçeriz,bende lafimi pek sakınmam.
Yani eş ailesi kendi ailemiz gibi olmuyor. Ne kadar iyi olursanız olun,zaman zaman rahatsız edecek/olacak birşeyler oluyor. Olduğu gibi kabullenip,ona göre davranıp,uygun mesafede durmak gerekiyor. Mesela benimle telefonda konuşmasa kayınvalidem, eşim burda dediği halde hemde,hiçç arayıp sorayım,özel gününu kutlayayım kafasına girmem. Mesajla mı kutluyor doğumgünümü,bende mesaj atar geçerim. Ne yapacak telefonla bile konuşmaya yanasmayan insan beni aramadı mı diyecek? Desin,mesela cevabım eee benimle konuşmak istemiyor ,mesaj atıyor,bende bu şekilde kutlama yapmaktan hoşlaniyor diye mesaj attım der geçerim.
Kısacası boşverin ,ayda alemde bir göreceğiniz biri için yipranmaya değmez. Birde gerçekten ne kayınvalideler var burda okuyoruz,sizin kayınvalideniz melek gibi kalıyor.

Bırakın sevmesin. Çok saygısız da değil aradaki şakaları haricinde. Kayınvalidem benim doğum tarihimi bile bilmez seninki yine iyi:))Bir de ev parasının yarısı nasıl küçük hesap oluyor :KK70: Bir sürü anne, baba bunu düşünür herhalde alırken.

Gönlüm zengin 😂😂😂😂

Kaynvaldem dogum günümü bile bilmez bırak aramayı 10 senelik geliniyim bu arada.Torunların yegenlerın cocuklarının hepsının dogum gununu burcunu hatta yükselenini bile bilir. Col da sey etmemek lazım.

Çocukluktan gelen bir onaylanma problemim var, bu nedenle hep bir onay bekleme ve kabul görme takıntım var. Zaten eşimi dolduracak, aramızı açacak bir kadın değil Allah için ama olsa da zaten eşim müsade etmez. Bende bu onay takıntısı olmasa hiç takmazdım zaten.

Eşiniz çok karakterliymiş. İnşallah çok çok mutlu olursunuz. Hayattan bir sefer darbe yiyen hatunların yumrukları çok daha güçlüdür. Kaynananız korksun bence sizin gücünüzden.

Amin inşallah uzun senelerimiz olsun. Çok teşekkür ederim güzel dikekleriniz için.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X