Bu konunun doktor karalamaya calisilmasiyla bir ilgisi oldugunu dusunmuyorum. (Babam doktor, esim doktor, kendim de tip fakultesinin altinda Phd yaptim). Ortada sistem problemli ve su an hasta da, konu sahibi de, doktor da magdur durumda.
Hastanin 1.derecede yakini bile degil konu sahibi, hastayi yolda bulsaydi ve hastaneye getirseydi de illa taburcu edin diye arayabilecek miydi? Kimsesiz hastanin proseduru nasil ilerliyorsa onu yapmasi gerekiyor doktorun, ilk defa gordugu bir durum olamaz. Konu sahibi zaten ulasabilecegi tum kurumlara ulasmis, onun hastane isleyisi uzerinde bir yetkisi yok, doktor da kimsesiz hasta ile ilgili prosedur nasilsa onu yapmak icin idari islere bildirebilir. Surekli hasta yakinini arayip alin, beni ilgilendirmez demekten daha efektif bir cozum olacagini dusunuyorum.
Bu durumda bir sekilde sosyal devletin cozum bulmasi lazim. Konu sahibi bashekime cikin, cimere yazin, bir sekilde sesinizi duyurmaniz gerekiyor. Cunku bu olayin cozumu doktor hakli ne yapsin diyerek hastayi cikarip evinize almaniz kesinlikle degil. Sistem size bir cozum sunmak durumunda. Hatta Istanbul'daysaniz Muge Anli'ya bile ulasmaya calisabilirsiniz, sosyal medya baskisi bu durumlarda ise yariyor.