- 27 Eylül 2014
- 1.578
- 5.202
- 158
- 39
- Konu Sahibi mermaid2608
Lattecim meraktan soruyorum. Hastayı kimse almıyor. Bakımrvi de yok. Böyle durumda doktorlar ne yapıyorlar o hastaları?
Mecburi hizmetteyken benim birlikte çalıştığım arkadaşımın başına geldi. Nöroloji servisinde felç nedeniyle tam 6 ay yattı hasta

Benim de başıma hastayı çıkartmak istemeyen yakınlar çok olurdu. Anlıyordum çünkü yürüyemeyen, yemek yiyemeyen, tam bağımlı olmuş insan bakımı korkunç zor. Ama hastanede yapacak bir şey yok. Evde bakım yapılabilecekse taburcu ederdik. Hasta yakınına hazırlanması için birkaç gün verirdik.
Fakat konuda anlatılan hasta çok ajite. Böyle bir hastaya psikiyatri konsültasyonu istenmemesinin imkanı yok. Doktora da zor yahu. Hemşireler ikide bir arayıp şikayet edip çıkarın bunu kurtulalım diye baskı yapıyordur doktora. Niye istemesin? Eğer gerçekten doktorun psikiyatri kons istemediğinden eminseniz başhekimle konuşun. Ajitasyonu bitmeden bakım evi almayacağını söyledi bu yüzden çıkamıyor deyin. Psikiyatri bu hastayı bence hayatta yatırmaz ama konsla yardımcı olur.