Zorlanıyorum

anon

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2017
2.695
7.106
108
Merhabalar, kısa tutmaya çalışacağım.

Kendime sürekli aşmam gereken sorunlar yarattığımı düşünüyorum. Bu sorunlar hayatımda olamayacak şeyler değil. Şöyle ki ‘aa büyük ikramiye bana çıkarsa ne yaparım, nasıl değerlendiririm o kadar parayı’ diye oturup kendime dert edinmiyorum. Hayatımda olabilitesi olan ve beni gerçekten zorlayacak şeyleri en kötü haliyle planlayıp içinden çıkılması en zor haline getiriyorum, itinayla.

Örnek verecek olursam, suratımda hafif bir kızarıklık var. Bunun içinden çıkılmaz bir cilt hastalığına dönüşeceğini düşündüğümden ‘deri nakli var mı?’ araştırmalarında buldum kendimi, bir de pms dönemindeyim iyice paranoya yapıyorum sanırsam. Belki aynı sorunu yaşayıp aşan birilerinden yardım alabilirim diye burada aldım soluğu. Bu yaşadıklarım çeşitlendirilebilir aynı zamanda. Yalnızca bedenimle ilgili şeyler olmadığını da söylemek isterim.

Son düzenleme:
Obsesif yani takıntı rahatsızlığınız var mı?
Bana o gibi geldi. Bir psikoloğa gitseniz çok iyi olur.
Ben kendime hobi bulmakla aştım bu hastalığımı.

See You In Another Life, Brother
Sen bunu kendine yapıyosan gene çare sende kendini iyi şeylere pozitif şeylere yönlendir negatife yönlendireceğine, ama zorlanıyorsan bi psikologtan filan yardım al.

Temizlik açısından var, sanırım bir level üste çıktım.

O böyle bir şey değil. Lütfen buradan hastalık ismi vererek kimseyi yönlendirmeyin.

Konu sahibi, kendinizi meşgul edecek şeyler bulun; hobilerinize ağırlık verin, biraz sosyalleşin. Faydası olacaktır. Kendinizi rahatlatmaya çalışın: olan olmuştur, olacak olan da olmuştur. :)
Eğer evhamlı ve tedirgin ruh haliniz devam ederse bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz. Yaşadığınız şey çok normal, hangimiz felaket senaryoları üretip tedirgin olmuyoruz ki? Sadece süreğen bir hale gelmesi sakıncalı.

Temizlik açısından var, sanırım bir level üste çıktım.
Eğer tedavi olmazsan önüne geçemezsin.
Temizlik hastaları çok zordur, hatta bu hastalığa yakalanan bir hanım vardı haberlerde, bastığı yerleri tekrar siliyormuş falan. Önce ufak ufak başlamış sonra iş çığırından çıkmış, heryerde mikrop gördüğümü söylüyordu. Pskilojik hastalıkların gücüne inanırım ben ve mutlaka tedavi edilmesi gerek diye biliyorum. Sende farkındasın zaten durumunun. Ben ne zaman kafama birşey takacak olsam ya da vücudumda bir hastalık belirtisi falan görsem hemen kalıp çıkartıp dikiş dikmeye başlıyorum, ben böyle aştım bu takıntı durumunu.

O böyle bir şey değil. Lütfen buradan hastalık ismi vererek kimseyi yönlendirmeyin.

Konu sahibi, kendinizi meşgul edecek şeyler bulun; hobilerinize ağırlık verin, biraz sosyalleşin. Faydası olacaktır. Kendinizi rahatlatmaya çalışın: olan olmuştur, olacak olan da olmuştur. :)
Eğer evhamlı ve tedirgin ruh haliniz devam ederse bir uzmandan yardım almayı düşünebilirsiniz. Yaşadığınız şey çok normal, hangimiz felaket senaryoları üretip tedirgin olmuyoruz ki? Sadece süreğen bir hale gelmesi sakıncalı.
Burada milyon tane insan zibilyon tane hastalık, ilaç ismi paylaşıyor. Kaldı ki durumu obsesife çok benziyor. Ben kesinlikle bu hastalığın hastasısın demedim. Buna benziyor dedim. Bir zamanlar bende bu konudan muzdarip olduğum için bana koyulan tanıyı söyledim.

Ayrıca.. Buyurun obsesif'in tanımı:
Obsesif Kompulsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı hareketleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Tekrarlanan hareketler gerginliği geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin bu hareketleri hemen tekrar etmesi gerekir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.

Durulduğu oluyor ama örneklendirdiğim olay bir yıldır süregeliyor. Psikolojik açıdan yorgun hissediyorum. Her daim kafama takacak şeylerim, halledilmeyi bekleyen sorunlarım var oluyor.

Burada milyon tane insan zibilyon tane hastalık, ilaç ismi paylaşıyor. Kaldı ki durumu obsesife çok benziyor. Ben kesinlikle bu hastalığın hastasısın demedim. Buna benziyor dedim. Bir zamanlar bende bu konudan muzdarip olduğum için bana koyulan tanrıyı söyledim.

Ayrıca.. Buyurun obsesif'in tanımı:
Obsesif Kompulsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.

Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı hareketleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.

Tekrarlanan hareketler gerginliği geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin bu hareketleri hemen tekrar etmesi gerekir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.
Terapi aldınız mı bu tanıdan sonra?

Terapi aldınız mı bu tanıdan sonra?
Hayır almadım.
Sadece psikologa konuşuyordum, herhangi bir ilaç kullanmadım.
Benim ki çok aşırıydı. Dilimde yara çıksa dil kanseri olduğumu düşünüp ağladığım zamanlar olmuştu. Hatta mesela kardeşime bir yere giderken para verdiğimde ya parası yetmezse ye sokakta kalır da eve dönemezse kaçırılırsa gibi gibi değişik düşünceler oluşurdu kafamda. Ben şöyle yendim: düşünceler aklıma geldiği anda içimden 10a kadar sayıp telefonu bırakıyordum. Daha sonra birşeyler dikmeye, kalıp çıkarmaya falan başlıyordum. Böyle böyle derken azalarak bitirdim kafamdaki o takıntıyı. Yoksa çok zor, onunla yaşamak saplantılı bir şekilde hayata devam etmek beraber birşey.

Hayır almadım.
Benim ki çok aşırıydı. Dilimde yara çıksa dil kanseri olduğumu düşünüp ağladığım zamanlar olmuştu. Hatta mesela kardeşime bir yere giderken para verdiğimde ya parası yetmezse ye sokakta kalır da eve dönemezse kaçırılırsa gibi gibi değişik düşünceler oluşurdu kafamda. Ben şöyle yendim: düşünceler aklıma geldiği anda içimden 10a kadar sayıp telefonu bırakıyordum. Daha sonra birşeyler dikmeye, kalıp çıkarmaya falan başlıyordum. Böyle böyle derken azalarak bitirdim kafamdaki o takıntıyı. Yoksa çok zor, onunla yaşamak saplantılı bir şekilde hayata devam etmek beraber birşey.
Kesinlikle insanı çok yıpratan bir şey :/

psikolojik yardim almaniz sart (hastalik ismi veremem ama normal bir davranis olmadigi kesin) ayrica size 4 haftalik internet yasagi cok iyi gelecektir.

Hayır almadım.
Benimki de aşağı yukarı bunlarla aynı. Mesela kyk alıyorum geri ödemeli ‘iş bulamazsam, mezun olduğumda ödeyemezsem ne olacak?’ gibi şeyler düşünüyorum. Buraya nazik yazıyorum ama aşırı telaşlı, oturduğum yerde terleyecek kadar sıkıntılı bir düşünce sistemim var. Bir buçuk ay kadar önce vajinamda kaşıntı benzeri bir his vardı. Uykularımdan uyanıp kanser olduğumu, hpv kaptığımı, aids olduğumu bile düşündüm. Sonuç idrar yolu enfeksiyonu. Kendimi çok yoruyorum. Ciddi manada. Kendimle yalnız kalmak istemiyorum :(

Yorumları okumaya geldim. Zaman zaman aynı durumları ben de yaşıyorum. En basiti annemin önümüzdeki bir zamanda uzun bir otobüs yolculuğu yapacağı belli oldu birkaç ay önce. O zamandan beri ya otobüs kaza yaparsa diye kendimi darlıyorum. Geçen senelerde biyopsi için kendisinden parça alındı, tahliller çıkana kadar gecelerce ağladım sanki sonuç kötü gelmiş gibi.

Eğer arabayla bir yere gideceksem evden çıkmadan önce bütün yolu baştan aşağı kafamda haritalandırırım şu kavşakta başıma bu gelirse böyle yaparım, başka bir ışıkta arabayı kaldıramazsam şöyle yaparım diye.

Eşimin mesai saatleri çok uzun gece geç saatte aradığımda meşgule değil de cevapsıza düşerse aklıma asla duymamış olabileceği gelmiyor. Bana göre kesinlikle başına bir iş geldi.

Şu an hamile değilim, çocuk düşünmüyorum henüz. Ama ilerde çocuğum olursa da başına aklınıza gelebilecek herhangi kötü bir şey olursa farklı şekillerde nasıl çözümlerim diye kurgularken buluyorum kendimi.

Bunlar boş zamanı olan kişinin davranışları mıdır bilemiyorum ama işim gücüm dururken özellikle bunları düşünmeye vakit ayırdığım bile oluyor. Çok yoruldum.

Benimki de aşağı yukarı bunlarla aynı. Mesela kyk alıyorum geri ödemeli ‘iş bulamazsam, mezun olduğumda ödeyemezsem ne olacak?’ gibi şeyler düşünüyorum. Buraya nazik yazıyorum ama aşırı telaşlı, oturduğum yerde terleyecek kadar sıkıntılı bir düşünce sistemim var. Bir buçuk ay kadar önce vajinamda kaşıntı benzeri bir his vardı. Uykularımdan uyanıp kanser olduğumu, hpv kaptığımı, aids olduğumu bile düşündüm. Sonuç idrar yolu enfeksiyonu. Kendimi çok yoruyorum. Ciddi manada. Kendimle yalnız kalmak istemiyorum :KK43:
Telefonu kesinlikle bırakmalısın.
Çünkü asıl zararı sana o veriyor. Mesela vajinada kaşıntı yazıyorsun:
Rahim ağzı kanseri
Yumurtalık kanseri
Bilmemne kisti
Falan çıkıyor, sen araştırdıkça o belirtileri psikolojik olarak daha fazla yaşıyorsun. Başka bir belirti de yine aynı şeyler.. Mesela bende maaşına takmıştı , ya düzgün yatmazsa ya çok borçlanıp evime haciz gelirse gibi gibi şeyler düşünüyordum. O yüzden telefonu bu tür zamanlarda bırakmak çok önemli. Seni çok iyi anlıyorum, psikolojik olarak çok yıpratıcı bir durum, hayat kaliten 0'a iniyor, hatta inmekle kalmıyor hayattan zevk bile alamıyorsun. En iyisi bir psikoloğa derim ben, başka türlü atlatılmıyor. Ben hobiyle atlattım ama senin hastalığının ne olduğu kesinleşmesi lazım, ona göre bir yol haritası çizmelisin. Allah yardımcın olsun, çok zor. Hemde çok..

Ya senin cildindeki lekeye dair bi foto paylastigin konun vardi dimi ? Sanirim senin ki takınti artik ya :110:

Bunlar boş zamanı olan kişinin davranışları mıdır bilemiyorum ama işim gücüm dururken özellikle bunları düşünmeye vakit ayırdığım bile oluyor.
En huzurlu olmam gereken anda bile bu düşünceler yokluyor. Sürekli bir korku, tedirginlik, endişe hali. Sınavda bile aklıma gelen bir konuyu kalemi kağıdı bırakıp halletmeye çalıştığımı hatırlıyorum.

Ya senin cildindeki lekeye dair bi foto paylastigin konun vardi dimi ? Sanirim senin ki takınti artik ya :110:
Yep o üyeyim. Begonfil, evet takıntılarım arasında en büyüklerinden biri o diyebilirim. En kolay onu dışa yansıtıyorum biraz da somut olduğundan sanırım. Yoksa sadece bu değil.

En huzurlu olmam gereken anda bile bu düşünceler yokluyor. Sürekli bir korku, tedirginlik, endişe hali. Sınavda bile aklıma gelen bir konuyu kalemi kağıdı bırakıp halletmeye çalıştığımı hatırlıyorum.

Zaten en çok da huzurlu, mutlu zamanlarda arkadan sinsi sinsi belirmiyor mu?
Ben evlenirken ailemden uzağa taşındım. Balayında her gece eşimden gizli gizli ağladım. Keşke özlem için olsaydı. Aklınıza gelebilecek türlü türlü senaryoyla başlarına bir şey gelir de ben yetişemezsem diye.

Yep o üyeyim. Begonfil, evet takıntılarım arasında en büyüklerinden biri o diyebilirim. En kolay onu dışa yansıtıyorum biraz da somut olduğundan sanırım. Yoksa sadece bu değil.
Ya ben hatirliyorum cillop gibi yuzun vardi. Artik bi uzmana mi gitsen. Hayatini zorlastrma , ki hayat yeterince zor.

Back
X