Sanırım artık gerçekten zamanı geldi. İlaç kullanmadan, doğru düşünerek çözmem gerekiyor. Birkaç adım sonrası çok daha zor.Ya ben hatirliyorum cillop gibi yuzun vardi. Artik bi uzmana mi gitsen. Hayatini zorlastrma , ki hayat yeterince zor.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Sanırım artık gerçekten zamanı geldi. İlaç kullanmadan, doğru düşünerek çözmem gerekiyor. Birkaç adım sonrası çok daha zor.Ya ben hatirliyorum cillop gibi yuzun vardi. Artik bi uzmana mi gitsen. Hayatini zorlastrma , ki hayat yeterince zor.
Siz bir uzmandan yardım aldınız mı peki?Zaten en çok da huzurlu, mutlu zamanlarda arkadan sinsi sinsi belirmiyor mu?
Ben evlenirken ailemden uzağa taşındım. Balayında her gece eşimden gizli gizli ağladım. Keşke özlem için olsaydı. Aklınıza gelebilecek türlü türlü senaryoyla başlarına bir şey gelir de ben yetişemezsem diye.
Siz bir uzmandan yardım aldınız mı peki?
Ilaclar on yargili olma. Ben cok zor gunlerden geciyorum. Biraz toparladim gibi. ama ic sikintim devam ederse gidince paşa paşa yaz doktor dicemSanırım artık gerçekten zamanı geldi. İlaç kullanmadan, doğru düşünerek çözmem gerekiyor. Birkaç adım sonrası çok daha zor.
İnanır mısınız? Benim de zayıflıkla ilgili takıntılarım var. Ya iyice zayıflarsam, ya anoreksiya gibi bir hastalıkla karşılaşırsam diye düşünmeden edemiyorum. Diğer insanlar bazı şeyleri nasıl takmadan yaşıyor, nasıl bu kadar relax yaşıyorlar şaşıyorum.Hem aldım hem almadım gibi. O zaman bundan çok daha büyük problemlerim vardı. Bunlara sıra gelmedi açıkçası çok bahsedemedim. Depresyon teşhisi kondu ilaç tedavisi başladık psikoterapiyle beraber. Ama devam edemedim ilaçlara kilo alırım diye aynı zamanda kabul etmesem de içten içe kilo alma takıntım da var.
Tekrar yardım almayı düşünüyorum. Çünkü bütün duygu durumumu etkiliyor bu hiç varolmamış şeyler. Kendi kuruntum olduğunu düşünüp mantıklı davranmaya çalışıyorum ama bu sefer de içime attığım için sinirli oluyorum. Ayrıca beynim günlük yaşamda bile arka tarafta sürekli bunları planladığı için zihnim çok yoruluyor.
İlaç kullandım. İyi gelmedi değil ama başa sardım 3.5 yıl sonrasında. Hatta daha ağır haliyle. Daha sıkı bir çözüm gerekiyor. Ama ilaç gerekliyse ‘hayır’ deme lüksüm yok. Kanser hastasının kemoterapi almam demesi gibi bir şey.Ilaclar on yargili olma. Ben cok zor gunlerden geciyorum. Biraz toparladim gibi. ama ic sikintim devam ederse gidince paşa paşa yaz doktor dicem![]()
Anneniz adına sevindim. Devlet destekli bir uzman mıydı yoksa bireysel çalışan biri mi?kesinlikle bir uzmandan yardım alın annemde senelerce vardı bu takıntı hastalığı (daha çok temizlik)onun da uykuları kaçıyordu ,durduk yere ağlıyordu vs şimdi çok daha iyi
evet devlete gitmiştik doktor ilaç vermişti annem onu 2 sene kullandıAnneniz adına sevindim. Devlet destekli bir uzman mıydı yoksa bireysel çalışan biri mi?
İnanır mısınız? Benim de zayıflıkla ilgili takıntılarım var. Ya iyice zayıflarsam, ya anoreksiya gibi bir hastalıkla karşılaşırsam diye düşünmeden edemiyorum. Diğer insanlar bazı şeyleri nasıl takmadan yaşıyor, nasıl bu kadar relax yaşıyorlar şaşıyorum.
Kardeşim bu yıl ilkolula başlayacak. Akran zorbalığı, öğretmenin sorumsuz olması ya da bilinçsiz bir yaklaşımı onu öğretim hayatından uzaklaştırır mı diye gece gündüz düşünüyorum. Bazı şeylerin tamamı keşke benim elimde olsaydı. Kusursuz olabilirdi.
Ay ben büyüyünce kurtulurum, düşünmem sanıyordum. Evlenince bile kurtulamıyor muyuzBenim ergen yıllarım hep kilolu geçtiği için asla kilo almak istemiyorumKafama taktığım konuları sıklığına göre sıralarsam en başta da kesinlikle kardeşim gelir. Az önce bile kardeşimin özel bir durumundan dolayı olmayan eşinin olmayan bir davranışından dolayı üzüldüm kendi kendime. Bazı şeylerin irademiz dışı olması beni çok çaresiz hissettiyor.
El ele tutuşup halay çekelim mi![]()
Ay ben büyüyünce kurtulurum, düşünmem sanıyordum. Evlenince bile kurtulamıyor muyuz
Hehe kesinlikle halay iyi fikir![]()
Ben bir psikologum, obsesif kompulsif bozukluk ne demek tabiki de biliyorum. Sizin iyi niyetinizi anlıyorum; ancak durumu zaten anksiyete yaşayan bir bireye sen de obesesiflik var bak bence demek, en kısa tabirle yanlıştır. Ki psikolojik rahatsızlıklar internetten okuduğunuz ya da eş dost meclislerinde konuştuğunuz şeylerden çok daha fazlasıdır. Sizin yaptığınız karşınızdaki bireyi kötü bir şekilde etkileyebilir, onu demeye çalışıyorum.Burada milyon tane insan zibilyon tane hastalık, ilaç ismi paylaşıyor. Kaldı ki durumu obsesife çok benziyor. Ben kesinlikle bu hastalığın hastasısın demedim. Buna benziyor dedim. Bir zamanlar bende bu konudan muzdarip olduğum için bana koyulan tanıyı söyledim.
Ayrıca.. Buyurun obsesif'in tanımı:
Obsesif Kompulsif Bozukluk; obsesyon adı verilen takıntılı düşünce, fikir ve dürtüler ile kompulsiyon adı verilen yineleyici davranışlar ve zihinsel eylemlerden oluşan, takıntılı düşüncelerin günlük yaşamı etkileyecek, günlük aktiviteleri kısıtlayacak düzeye gelmesidir.
Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler, kontrol edemedikleri yinelenen ve stres yaratan düşünceler, korkular veya görüntüler (obsesyonlar) nedeniyle huzursuz olurlar. Bu düşüncelerin yarattığı anksiyete bazı hareketleri ya da rutinleri acil olarak gerçekleştirme ihtiyacına (kompülsiyonlar) neden olur. Ritüeller takıntılı düşünceleri önleme veya akıldan uzaklaştırma girişimiyle yapılır.
Tekrarlanan hareketler gerginliği geçici olarak durdurur, obsesif düşünceler tekrar oluştuğunda kişinin bu hareketleri hemen tekrar etmesi gerekir. Obsesif-kompülsif bozukluğu olan kişiler saplantılarının ve takıntılarının gerçek dışı veya manasız olduğunun farkında olabilirler, fakat kendilerini durduramazlar.
Bende size diyorum ki ben kesin tanı koymadım.Ben bir psikologum, obsesif kompulsif bozukluk ne demek tabiki de biliyorum. Sizin iyi niyetinizi anlıyorum; ancak durumu zaten anksiyete yaşayan bir bireye sen de obesesiflik var bak bence demek, en kısa tabirle yanlıştır. Ki psikolojik rahatsızlıklar internetten okuduğunuz ya da eş dost meclislerinde konuştuğunuz şeylerden çok daha fazlasıdır. Sizin yaptığınız karşınızdaki bireyi kötü bir şekilde etkileyebilir, onu demeye çalışıyorum.
Yanlış anladıysam üzgünüm, ben de kendimi anlatamadım, zaten iyi niyetinizden ya da yardımcı olmaya çalıştığınızdan şüphem yok.Bende size diyorum ki ben kesin tanı koymadım.
"obsesif hastalığına benziyor" dedim. Ve kendime koyulan tanıyı söyledim. Ki üyenin kendisi de beni onaylar nitelikte alıntı yaptı. Ona ilaç ya da herhangi birşey önermedim,bana bu tanı koyuldu, ben hobi ile yendim, siz psikoloğa gidin tanınız kesinleşsin, ondan sonra kendinize bir yol haritası çıkarırsınız dedim. Beni yaptığım şey onu nasıl etkileyebilir ki? Kendisi zaten söylüyor ben böyle böyle hissediyorum diye. Siz beni çok yanlış anlamışsınız.
Uzulerek soruyorum ailenle nasilsin bi tık duzeldi mi durumlar ?İlaç kullandım. İyi gelmedi değil ama başa sardım 3.5 yıl sonrasında. Hatta daha ağır haliyle. Daha sıkı bir çözüm gerekiyor. Ama ilaç gerekliyse ‘hayır’ deme lüksüm yok. Kanser hastasının kemoterapi almam demesi gibi bir şey.
Babamla herhangi bir iletişim kurmuyorum. Yokmuşuz gibi davranıyoruz. Annem de arada egzantrikleşiyor ama babam kadar değil. İdare ediyoruz onunla düşe kalka.Uzulerek soruyorum ailenle nasilsin bi tık duzeldi mi durumlar ?