zum yaprgani nasil saklamaliyim

arkadaşım biraz ılık suda yıkayıp suda biraz beklet ve varsa derin dondurucuda yoksa buzluğunsa suyunu süzerek sakla cok güzel oluyor.kırılırmı diye sorarsan kırılmıyor

annemler ananemler haşlayıp buzluğa atıyorlar sonra lazım olunca çözdürüyorlar

geçen hafta pazardan 3 kilo aldım (eşim ve ben iki kişi olduğumuz için bu kadar yetiyor),haşladım,suları süzüldükten sonra buzdolabı poşetlerine koydum ve derin dondurucuya attım,her sene böyle yapıyorum ,pratik oluyor .

ben haşlamadan koyuyorum çıkardığımdada haşlamıyorum çözüldükten sonra hemen sarıyorum pişirdiğimde mayhoş bir tadı oluyor...

Gecensene bende biraz haslayip buzluga koydum ama hepsi delik delik olmus bu sene bidona koymak istiyorum ama nasil yapildigini bilmiyorum yardim edermisiniz.

ben normal pet siselere koyup agzini sikica kapatiyorum.yada arkadaslarin dedigi gibi plastik bir kabin icinde dondurucuya koyuyorum canli olarak.salamurayi pek sevmiyorum.

kayin validem bana pet siselere doldurup yolluyor uzun süre tazeligini koruyor deneyebilirisn

Arkadaslar hepinize tesekkur ederim bisefer haslamadan buzluga koydum bakalim ne olacak.Aslinda en guzeli taze olani herseyin oldugu gibi.

Gecensene bende biraz haslayip buzluga koydum ama hepsi delik delik olmus bu sene bidona koymak istiyorum ama nasil yapildigini bilmiyorum yardim edermisiniz.

Arkadaşım ben geçen sene yaptım güzel oldu bak şimdi.Yaprakları güzelce yıka bir kenara koy yaprağına göre bir tencere suyu kaynat tuz koymadan bu suyu soğut soğuyan suyu bir adet yumurtayı kırmadan suya bırak daha sonra suya tuzu ekle tuz koydukça yumurta suyun üzerine çıkacaktır bunun adı yumurta ayarıdır yaprak için ideal tuzdur yapraklarını cam şişe veya neye koyacaksan koy üzerine bu suyu boşalt yumurtayı değil tabii onun işi bitti. sıkıca kapa oh afiyetle güzelce sarmalar yap sevgiler.
a.s.

kızlar, ben yapraklarımı her sene malzemesini hazırlayıp sarıp güzelce kaplblara yerleştiriyorum. Her sıranın üzerine de buzdolabı poşeti koyuyorum ki istediğim kadarını alabileyim diye... yaprak olarak buzdolabına attığında her istediğinde içini hazırla, yaprağı çözdür, valla onları beklerken hevesim ve iştahım kaçıyor. Ama böyle misafirim geleceği zaman bile hazır yemek oluyor bana. özellikle ramazan'da

pet şişelere koyup, havası çıksın diye biraz şişeyi sıkıştırıp ağzını kapatıyorum şişenin.1 yıl bile dayanıyor hem de taptaze olarak.

En güzeli sarma yapacağın kadarını buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa atmak ya da kiloluk kola şişelerinin içine atıp kapağını sıkı kapatmak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…