kendileri gitseler cooook daha ucuza gelirler
alt tarafi 3 gece otelde kalacaklar.
ben rehberli turlardan hic hoslanmam. nette zaten hersey yaziyor gidince oradaki gorevli birine sorun bu ne diye seve seve anlatir.
turlar cok komik oluyor ben mesela mardinde bir konakta oturdum dolandim durdum cay ictim. bombostu, keyfimce gezdim. sonra bir tur arabasi geldi 40 kisi cekirge sürüsü gibi. o kalabalıktan ne gezebildiler ne birsey yapabildiler. oturdular soyledikleri cay zaten gec geldi o yogunlukta, bir yudum anca ictiler sonra apart topar arabay bindiler ben kaldigim yerden tadini çıkarmaya devam ettim.
uzungolde de bir seyir terasi var. sevgilimle sarildik manzarayi izliyoruz. her 20 dakikada bir yeni tur geliyor, on dk zamanlari var insanlarin. bunda da zaten kimse manzaranin tadini çıkaramıyor o kalabalikta. foto cekinip cekinip biniyorlar. sonra baska tur arabasi geliyor yine foto yine tur...
gezdin mi?
gezdin
:) cok sacma
ben defalarca tek gittim guneydoguya. aranizda iki sofor varsa arabayla gidin.
misal nemrut dagi
bizim sayfalarda hep "rehberle gidin rehberle gidin" diyordu. yabancilarin sayfasina baktim "dag yolu guvenli, aracımizla ciktik" falan diyorlardı. ben de once turu aradim fahis fiyati duyunca aracla ciktik. bedava giris zaten muzekart.
simdi hic usenmedim nemrut gundogumu turu yazip karsima cikan ilk numaraya mesah attim 1300 dedi
Eki Görüntüle 3667931
biz bedava gittik yani azicik benzin ile.
ustelik gun doğumuna kadar kalabalıktı, dogru duzgun insansiz foto cekinemedik bile. gunes ciktigi gibi herkes gitti koca nemrutta bir biz kaldik. cok guzel bir andı, gercekten tadini çıkardık.
yani tur ile 5 kisi 6500e gideceğiniz yer arabayla cikarsaniz bedava:)
iste tur boyle birsey
arac kiralama fiyatlarina baktim sizin icin antepten alip antepe bırakacaksiniz, 3 gece 4 gun diye hesapladim gaziantep havalimanindan alip ayni havalimanina biraksaniz ilk girdigim sitede
Eki Görüntüle 3667932
4700-4800
5 olsun kisi basi
bin tl (ki ben gittigimde havalimanindan daha ucuzunu bulup yerel bir adamdan pazarlikla cok komik bir fiyata anlasmistim)
benzin icin iki depo doldursaniz 3500 tl, bes kisi icin
700
otel olarak da daha uygunlari var ama puani en yuksek olan tarihi konak buldum size, geceligi 1200e geliyor, kahvaltisi icinde
3 gece kalacaksiniz benzer otellerde
3600
Eki Görüntüle 3667933
yani ortalama 5000 liraya oteli benzini ve yolu atlattiniz demektir.
zaten ören yeri - konak giris parasini turlar odemiyor. zaten ogle ve aksam yemeklerini de onlar odemiyor - hatta anlastiklari yere goturuyorlar komisyon almak icin kaziklaniyorsunuz. kendiniz gitseniz yediginiz seylerdede ozgursunuz.
rehber dedigin de bence gereksiz. internette hersey var ve gidince orada da anlatan bulursunuz.
yerinizde olsam bes arkadas gorev dagilimi yapardım .
once sehirleri belirlerdim nereye gidecegiz
mesela biri sadece yemek yiyecek guzel ama uygun yerleri kaydetsin haritasına, onun gorevi sadece bu olurdu
ikincisi otel rezervasyonu, araba kiralama rezarvasyonu vs bu islerle ugrasirdi
ucuncusu antepten sorumlu olurdu nereye gidecekseniz onun haritasina işaretledigi yere gidilirdi.
dördüncüsü Urfa ve Hasankeyf.
karagol, harran , baliklar vs o planlardi
besincisi de mardin diyarbakir
diger herkes kendi gunu haric keyfine bakardi :)
* tum bu hesaplar tura ucak biletini dahil etmedigimde mantikli. ucak dahil bir tursa 10bin ve hic düşünmemek daha iyi olabilir.