2 ay aşısından sonra ateşlenme, anne ve babaları korkutan durumlardan biri olsa da, çoğu zaman normal kabul edilen yan etkilerdendir. 2 aylık bebek aşıları şu şekildedir:

  1. Verem
  2. Prönomok
  3. Karma
  4. Rotavirus

5’li karma aşı olarak adlandırılan aşı, DTacB-IPV-Hib’dir. Bu aşının ilk dozu 2.ay yapılır ve söz konusu olan aşı da budur. Bu aşının diğer dozları ise 4 ve 18.ayda yapılacaktır. Unutulmamalıdır ki, aşıların yan etkileri her 4 bebekten birinde görülür.

2 Ay Aşısı Sonrası Yan Etkiler:

2 ay aşısı yaptıranlar bir süre sonra bebeklerinde bazı yan etkilere rastlayabilir. Bu yan etkilerin başında; kızarıklık, ateş ve şişkinlik gelir. Bebeklerde 2 ay aşısından sonra huzursuzluk normaldir. Ancak yine de seyir halinde bulundurmanız gerekmektedir. Ateşlenmeler 39 dereceyi bulmuyorsa ve uzun sürmüyorsa korkulacak bir şey yoktur ancak anormallikler sezildiğinde doktora başvurulmalıdır.

Bebeklerde 2 Ay Aşısı Sonrası Ateşlenme | 1

2 Ay Aşısında Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Bebeklerde aşı sonrası huzursuzluk kaç gün sürer sorusu bebekten bebeğe değişiklik göstermektedir. Ancak genel olarak huzursuzluk, bebeğin dile getiremediği fiziksel rahatsızlıktır. Bu da ateşle açıklanabilir. Ateş en fazla 72 saat sürdüğü takdirde normal bulunabilir ancak bu da üst limittir. Genel olarak ateş 39’u bulmamalı ve uzun süreli olmamalıdır. Bu gibi hallerde doktorunuza başvurmanız önemlidir. Kızarıklık şişkinlik gibi durumların da artası halinde doktora başvurulmalıdır.

Bebeklerde 2 Ay Aşısı Kaç Saat Sonra Ateş Yapar? Tıklayın !

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç Tıklayın !

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri Tıklayın !