Bebek ölüm oranlarının ve sağlıklı yaşam sürecinin artması ile alakalı çalışmalara bakıldığı zaman aşının bu konuda ne denli büyük bir role sahip olduğu hakkında fikir edinebilirsiniz. Aşının çocuk sağlığını korurken bir diğer yandan da toplum sağlığını da muhafaza altına aldığı bilinmektedir. Özellikle bulaşıcı hastalıklar konusunda çok hassas davranılmalıdır.

Aşı Sonrası Neden Ateş Çıkar?

Aşı sonrası bebeklerde ateş her çocukta geçerli olmasa da çoğunlukla meydana gelmektedir. Aşı bilindiği üzere vücuda mikrop vermek manasına gelmektedir. Bu mikrop oldukça düşük aralıkta olduğu için bebeklerin vücudu bu mikrop ile mücadele ederek kendi bağışıklığını geliştirmektedir.

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç | 1

Bebeklerde ateş meydana gelmesi bu mikroplara karşı vücudun çalışması olarak yorumlanabilir. Tabi ki bu süreçte de kesinlikle tedbiri elden bırakmamak gerekmektedir. Hafif soğuk su kompresleri ve doktorunuzun vermiş olduğu ek ateş düşürücüler ile bu sorunu çözebilirsiniz.

Tedavi Nasıl Olmalıdır?

Bebeklerde ateş nasıl düşer sorusunun yanıtı soğuk su kompresi ve tıbbi müdahaledir. Tabi ki burada keskin müdahaleler yapabilmek için tıp alanının bir mensubu olmak gerekmektedir. Bazı doktorlar havale geçirmek üzere olan çocukları soğuk suyun altına sokarak kendine getirmektedir. Fakat bazı rahatsızlıklarda çocuğun birden soğuk suyun altına koyulması kalıcı hasarlara sebep olabilmektedir.

Bebeklerde aşı sonrası bu denli büyük bir sorun meydana gelmeyecektir. Gerekli uyarılar aşınızı uygulattığınız sağlık merkezinde de yapılacaktır. Bebeklerde besin alerjisi ya da diş çıkarma gibi süreçlerde de ateşlenme olabilmektedir. Bu noktada ateşlenmenin sebebi hakkında fikir sahibi olmak müdahale için en önemli aşamadır.

Bebeklerde Aşılanma ve Aşı Sonrası Süreç | 2

Çocuğun ateşi kaç derece olmalı? Tıklayın !

Çocuklarda Yüksek Ateş Nasıl Düşer? Çocuklarda Ateşi Düşüren Doğal Tarifler Tıklayın !

Bebeğim ateşlendi ne yapmamız gerekiyor? Tıklayın !

Ateş Düşürme Yolları Nelerdir? Tıklayın !