Çocuğunuzun boyunun yetişkinlikte kaç cm olacağını merak ediyorsanız bu yazıya göz atabilirsiniz. Çocuklarda boy uzunluğu nelere bağlıdır? Çocuğumun boyu büyüyünce ne kadar olacak diye merak edenler buraya.

Çocuklarda boy uzunluğunu belirleyen bir çok faktör vardır. Çocuğunuzun boyunun ne kadar olacağını merak ediyorsanız gelişimini dikkatli takip etmeniz gerekmektedir. Çocuğunuzun boyun uzaması için Çocuklarda Boy Uzatma Yöntemleri göz atabilirsiniz.

Çocuklarda Boy Uzunluğu Nelere Bağlıdır?

Beslenme
Anne karnından itibaren sağlıklı beslenme kemik yapısının gelişiminde etkilidir. Çocukların kemik gelişiminin sağlanması hastalıklardan korunma ve boy uzamasında etkilidir. Çocuklarda sağlıklı kemikler ve uzun bir boy sağlamak istiyorsanız süt ve süt ürünleri açısından zengin beslenmeye özen göstermelisiniz. Çocukların aynı zamanda A ve D vitaminleri açısından zengin beslenmesi gerekmektedir. Beslenme çocukların boy uzamasında önemli derecede etkilidir ve genetik dışında destekleyebileceğiniz bir noktadır.

Çocuklarda Boy Uzaması

Çocuklarda Boy Uzaması

Fiziksel Aktivite
Beslenme alışkanlıkları dışında sizin sayenizde boy uzunluğuna etki edebilecek diğer nokta ise çocuğun yürümeye başladığı zamandan itibaren yüksek fiziksel aktiviteye sahip olmasıdır. Çocukların fiziksel aktivite sağlayabilmesi için evinizin içerisinde ona özel bir alan ayırabilirsiniz. Yeteneğine göre bir spor dalına yönlendirebilirsiniz.

Genetik
Çocuğunuzun boy uzamasında etki edemeyeceğiniz ancak beslenme ve fiziksel aktivitelerden daha fazla etki eden madde genetiktir. Anne ve babadan alınan genler ile çocukların boy uzunluğu belirlenir. Çocukların boy uzunluğu günümüzde sağlıklı beslenme ve bilinçli fiziksel aktiviteler anne ve babanın boyundan daha uzun olabiliyor. Günümüzde yeni neslin daha uzun boylu olmasının nedeni budur. Çocukların boy uzunluğu sadece anne ve babaya göre değil soy ağacında bulunan kişilere göre de belirlenebilir.