Sizde az zaman ayırarak hızlı yağ yakmak istiyor musunuz? Doğru egzersizler ile bu mümkün. Günde 15 dakika egzersiz yaparak yağ yakın. Etkili yağ yakmak için bu egzersizleri deneyebilirsiniz.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın

Sizinle paylaşacağımız egzersiz programı az zaman içerisinde yapılsa da etkili bir programdır. Vücudunuzdaki bir çok kasın aynı anda çalışmasını sağlar. Bu programı uygularken temel almanız gereken nokta ise doğru uygulamaları yapmaktır.

Egzersize hazırlık olarak 5 dakika öncesinde ısının. Özellikle kollar, omuzlar ve bacakların ısınmasına dikkat edin.
Bu egzersizleri 3 hafta sonra 20 dakikaya çıkartabilirsiniz.

Squat
Bacaklarınız, sırtınız ve boynunuz düz bir çizgi oluşturan tahta konumu alın. Bacak ve karın kaslarınız zorlanmalıdır. Nefes alın, dirseklerinizi dik açılar oluşturmak için bükün ve inin. 12 kere tekrarlayın.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın | 1

Kol Kasları İçin
Bacaklarınız, sırtınız ve boynunuz düz bir çizgi oluşturan tahta konumu alın. Bacak ve karın kaslarınız zorlanmalıdır. Nefes alın, dirseklerinizi dik açılar oluşturmak için bükün ve inin. Nefes alıp kendinizi yukarı itin ve karşı elinizle omzuna dokunun. 12 kere el değiştirerek tekrarlayın. Bunu dizlerinizle de yapabilirsiniz.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın | 2

Plank Pozisyonu
Bacaklarınızın, sırtlarınızın ve boynunuz düz bir çizgi oluşturan tahta pozisyonunu alın ve bacak ve karın kasları gerginleşsin. Ayaklarınızı atlamak için elinize çekin, sonra atlayın, kollarınızı da yukarı doğru kaldırın.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın | 3

Dizler
Sol dizinizi sol dirseğinize çekin, ardından başlangıç ??konumuna geri dönün. Diğer bacağınızla tekrarlayın. 12 kere tekrar edin.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın | 4

Geriye Zıplama
Yarım pozisyon şeklinde zıplayın. Bu uygulamayı geriye ve yana doğru yapabilirsiniz.12 kere tekrar edin.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın | 5

Şınav
Ellerinizden güç alarak şınav pozisyonuna geçin düz durduğunuzdan emin olun.

15 Dakika Egzersiz

15 Dakika Egzersiz

Çökme Hareketleri
Topuklarınızı omuz genişliğinde ayarlayın. Dizleriniz biraz bükülmeli ve ellerininiz önünüzde olmalıdır. Bu hareketi 12 defa yapın.

Günde 15 Dakika Egzersiz Yaparak Yağ Yakın | 6

 

Kaynak