Anne olmak için can atıyor ama doğum kontrol haplarını ne zaman kullanmayı bırakmanız gerektiği konusunda en ufak bir fikriniz yoksa şimdi her şeyi öğreneceksiniz! İşte hamile kalmak isteyenler için doğum kontrol hapını bırakma kılavuzu…

Dünya çapında en çok tercih edilen doğum kontrol yöntemlerinden biri, doğum kontrol hapı kullanmaktır.

Aile kurmayı planladığınızda, aklınızda tutmanız gereken bazı gerçekler vardır. Eğer eşinizle birlikte bebek sahibi olmaya karar verdiyseniz ve doğum kontrol hapı kullanıyorsanız, artık bırakmalısınız.

Hamile kalmayı planladıktan sonra, doğum kontrol hapını bırakırken bilmeniz gereken bazı şeyler vardır:

1. DOĞUM KONTROL HAPI NE ZAMAN BIRAKILMALI?

Geçmişte, doktorlar hamile kalmayı denemeden en az 2 ila 3 hafta önce doğum kontrol hapının bırakılması gerektiği görüşündeydiler. Ancak, günümüzde doktorlar doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra beklemek için bir neden olmadığını düşünmekteler.

  • Doğum kontrol hapını kullanmayı bıraktıktan sonra gebe kalmayı deneyebilirsiniz. Ancak, bazı sağlık sorunlarının farkında olmalısınız.
  • Doğum kontrol hapını bırakma konusunda dikkatli olmalısınız. Eğer adet kanaması devam ediyorsa veya adet tahrişini önlemek için, elinizdeki paketi tamamlamanız gerekir.
  • Hamile kalmaya çalışmadan önce sağlığınız hakkında doktorunuza danışmalısınız.
  • Bazen, hamile kalmayı denemeden önce adet döngüsünü beklemek daha iyidir.

Hamile kalmak için doğum kontrol hapı ne zaman bırakılmalı? | 1

2. DOĞUM KONTROL HAPINI BIRAKTIKTAN NE KADAR SÜRE SONRA HAMİLE KALIRIM?

Hamile kalmanız için gereken süre doğum kontrol hapı tarafından değil, doğurganlığınız tarafından belirlenir. Doğum kontrol hapını kullanmayı bıraktıktan hemen sonra gebe kalabilirsiniz. Ya da, yumurtlama başlamadan önce birkaç ay beklemek zorunda kalabilirsiniz. Gebe kalma süresi, bir kadının sağlık durumuna göre değişir.

Hamile kalmak için doğum kontrol hapı ne zaman bırakılmalı? | 2

3. YUMURTLAMAYI TAKİP EDİN:

Eşinizle birlikte ailenize yeni bir üye katmayı planladığınızda, muhtemelen hamile kalmak için sabırsızlanıyor olabilirsiniz. Ancak, biyoloji aceleye gelmez. Bazı kadınlar doğum kontrol hapını bıraktıktan sonra hamile kalmaları birkaç ay sürebilir. Hapı bıraktıktan sonra, yumurtlama döngünüzü takip ederek, hamile kalma şansınızın en yüksek olduğu zamanları öğrenebilirsiniz.

Kaynak: Posta.com.tr