Hamilelikte vajina temizliği yapmak diğer dönemler olduğu gibi oldukça önemli bir konudur. Özellikle hamilelik döneminde vajina temizliğine dikkat edilmesi gerekmektedir. Vajinanın doğal yapısının korunması ve fetüsün enfeksiyonlara karşı korunabilmesi için hamilelikte vajina temizliği oldukça önemlidir.

Hamilelikte Vajina Temizliği Nasıl Yapılır? | 1

Vajina Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından vajina temizliği hamilelik döneminde en çok dikkat edilmesi gereken konular arasında yer almaktadır. Hamilelikte vajina temizliğinde dikkat edilmesi gerekenler şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Vajina bölgesinin her daim kuru tutulması gerekmektedir.
  • Duş sırasında genital bölgeye şampuan ya da sabun gibi ürünlerin sürülmemesi gerekmektedir. Bunun yerine genital bölge için özel olarak üretilmiş ürünler kullanılmalıdır.
  • İç çamaşırı seçimlerinde her zaman pamuklu iç çamaşırlarını tercih edin.
  • Cinsel ilişki sonrasında genital bölgenizi temizlemeyi ihmal etmeyin.
  • Genel olarak genital temizliğinize özen gösterin.
  • Vajinal duş kesinlikle yapılmamalıdır. Vajinal duş vajina bölgesinin dış kısmının temizlendiği gibi iç kısmının da temizlenmeye çalışılmasına verilen isimdir. Vajinal duş sonrasında vajinanın sahip olduğu flora bozulabilmekte ve bu durumda enfeksiyonlara zemin hazırlamaktadır.
  • Taharetlenmenin önden arkaya doğru yapılması gerekmektedir.

Hamilelikte Vajina Temizliği Nasıl Yapılır? | 2

Hamilelik Döneminde Vajina Bölgesine Ağda Yapılır Mı?

Vajina temizliğinin bir parçası olan tüy alımı özellikle hamileliğin son aylarında uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. Hamileliğin son aylarında yapılacak olan ağdanın erken doğuma sebep olabileceği düşünülmektedir. Hamilelik döneminde ağda ile genital bölgenin temizlenmesi normal bir dönemden çok daha fazla canınızın acımasına sebep olacaktır.

Hamileliğin 6. ayına kadar genital bölgedeki tüylerin ağdayla alımında bir sıkıntı yoktur. Hamilelikte vajina tüyleri nasıl alınır sorusunun en basit cevabı ise jilet kullanımı olacaktır. Birçok kişi hamilelik döneminde jilet kullanmayı tercih etmektedir. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli detay ise jiletin temiz olmasıdır.

Hamilelikte genital bölge temizliği nasıl yapılmalı Tıklayın !

Vajina temizliği hakkında bilinmesi gerekenler Tıklayın !

Vajinadaki Kötü Koku Nasıl Giderilir? Tıklayın !

Genital Bölgedeki İstenmeyen Tüylerden Kurtulma Yöntemleri Tıklayın !

Vajina Beyazlatma Yöntemleri Tıklayın !