Sıcak ve bunaltıcı havalar yetişkinler için oldukça zor geçerken bebekler yorucu sıcaklardan daha fazla etkilenir. Yaz aylarında bebek bakımı nasıl olmalıdır? Bebeğin isilik ve pişik olmaması için neler yapılmalıdır?

Yaz Aylarında Bebek Bakımı

Yaz aylarının sıcaklarından 3 yaş ve altı çocuklar yetişkinlerden daha fazla etkilenir. Dünyaya uyum sağlamaya çalışan vücudu sıcakla mücadele ederken ter, havasızlık gibi sorunlardan dolayı cilt sorunu oluşabilir. Yazın bebeğinizin bakımında nelere dikkat edilmelidir?

Cildinin Hava Almasına İzin Verin

Bebeğin cildinin hava alması çok ince yapıya sahip olan deri için önemlidir. Bebek bezi kullanırken kaliteli ve hava geçirebilen ürünler tercih edin. Gün içerisinde cildini havalandırın.

Doğru Giysi Seçin
Terleyen bebeğin hasta olmaması ve cildinin hava alması için pamuklu ince kumaşlar tercih edin. Dışarıya çıkarken yanınıza mutlaka yedek kıyafet alın. Bebek sık sık terlerse üzerini vakit kaybetmeden değiştirin.

Her Gün Duş Aldırın
Terleyen cilt isilik ve pişik gibi bebeği huzursuz eden cilt sorunlarına yol açabilir. Her gün ılık su ile duş aldırın. Duştan sonra bebeği iyi kurulayın. Koruyucu olarak pişik krem yada pudralarını kullanın.

Su İçirin
Bebeğinizin karnını doyurduktan sonra su içirmeyi ihmal etmeyin. Az miktarda ama devamlı su içen bebek susuz kalmamış olacaktır. Vücudunun su dengesi düzenlenmiş olur.

Yaz Aylarında Bebek Bakımı | 1

Güneşten Koruyun
Bebeği güneşin en yoğun geldiği saatlerde dışarıya çıkarmayın. Dışarı çıkarken mutlaka bebekler için özel olarak üretilen güneş kremlerini kullanın.

Uyku Malzemelerine Dikkat Edin
Bebekler uyurken daha fazla terler. Kullandığınız yastık ve çarşafların ince ve pamuklu kumaşlardan olmasına özen gösterin. Bulunduğu odayı sık sık havalandırın. Bebek uykusundan uyanıktan sonra yatak terden ıslanmışsa nevresimleri değiştirin.

İshalden Koruyun
Sıcak havadan etkilenen bebekler daha çabuk ishal olur. İshal olmuş bebeğe sıvı gıda takviyeleri yapın. Yaş grubuna uygun doğal meyve suları ve su içirin. Tükettiği besinlerin sağlıklı olmasına dikkat edin. Ağır gıdalar ile beslemeyin. Temizliğinden emin olmadığınız havuz ve denizleri bebek için tercih etmeyin. Geçmeyen ishal durumlarında doktora danışın.