Kış aylarının gelmesiyle birlikte bağışıklık sistemini zayıflatan salgın hastalıklar giderek yayılmaya başladı. Bu aralar birçoğumuz halsizlik, öksürük ve burun akıntısından şikâyet ediyoruz.  Peki, çocuğunuzun bu dönemi daha iyi geçirebilmesi için ne gibi önlemler alabilirsiniz? Tavsiyelerimiz yazımızın devamında saklı!

5 Kolay Önlemle Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirin! | 1

Ortama uygun giydirin

Kış aylarında giyim konusu bir hayli zordur biliriz. Soğuk algınlığı ihtimaline karşın; ev, okul servisi ve sınıf arasındaki sıcaklık dengesini iyi ayarlamanız ve çocuğunuzu da bu konuda bilinçlendirmeniz gerekir. İdeal olanı; çocuğunuzun bulunduğu ortama uygun incelikte bir kıyafet ve tedbir amaçlı yanına bir hırka alması şeklinde olmalıdır. Böylelikle çocuğunuz aşırı terleyip ya da tam tersi aşırı üşüyüp hasta olma riskiyle karşı karşıya kalmaz.

5 Kolay Önlemle Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirin! | 2

Uyku düzeni şart!

Büyümeye yardımcı olan ve aynı zamanda bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan melatonin hormonu, sadece uyku esnasında salgılanır. Bu yüzden çocuğunuzun en az 8 saat uyumasını sağlamanız oldukça önemlidir. Eğer çocuğunuz her gün düzenli olarak yeteri kadar uyuyamazsa; vücut direnci düşer ve başta grip olmak üzere birçok hastalığa açık hale gelir. 

5 Kolay Önlemle Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirin! | 3

Egzersiz yapmasını sağlayın

Kış aylarının gelmesiyle birlikte; açık alanlarda geçirilen süre azalır, çocukların hareket alanları daralır ve vücut da giderek bu durgunluğa alışarak direncini düşürür. Çocuğunuzun böyle bir direnç kaybı yaşamaması için onu egzersize yönlendirmeniz ve sıklıkla temiz havada birlikte zaman geçirmeniz bu anlamda oldukça faydalı olur.

5 Kolay Önlemle Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirin! | 4

Ellerini yıkama alışkanlığı ihmale gelmez

Sıralardan kapı kollarına, okul servisinden tuvaletlere… Kısacası toplu yaşam alanları olarak adlandırdığımız her yer; mikropların çoğalması için en elverişli yerlerdir. Dolayısıyla bu tip ortamlarda bulunduktan sonra ellerin yıkanmasına özellikle dikkat edilmelidir. Çocuğunuza bu alışkanlığı kazandırırken kuralcı olmak yerine, ona nedenlerini anlayacağı şekilde anlatmanız kolayca benimsemesini sağlar.  

5 Kolay Önlemle Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirin! | 5

Bağışıklık destekleyen besinlerden destek alın

Sağlıklı ve dengeli beslenme, söz konusu çocuklarsa sadece bir dönemi kapsamamalıdır. Çünkü asıl o zaman güçlü bir bağışıklık sisteminden ve tabii sağlıklı bir gelişimden bahsedilebilir. Bu anlamda; çocuğunuzu kaliteli bir kahvaltı ile güne başlatmanız ve geri kalan öğünlerinde de sağlıklı tercihler yapması yönünde bilinçlendirmeniz önemlidir.

5 Kolay Önlemle Çocuğunuzun Bağışıklık Sistemini Güçlendirin! | 6

D vitamini ile bağışıklığı destekleyen Danino Destek ile Tanışın

İçeriğindeki D vitamini ile bağışıklığı destekleyen ‘Danino Destek’, bal & propolis; portakal & zencefil ve kara mürver & kuşburnu olmak üzere üç farkı lezzet ile desteğe hazır! Danino Destek, kış günlerinde içerisindeki D vitamini ile annelerin, bağışıklık sistemini desteklemek için gönül rahatlığıyla tercih edebileceği; çocukların ise severek tüketeceği, lezzetli bir ara öğün alternatifi.

Detaylı bilgi için tıklayınız!