Bebeklerde balık yağı kullanımının fayda ve zararları anneler tarafından sıkça araştırılan bir konu olmakla beraber bebeklerde balık yağının kullanımıyla alakalı soru işaretlerini de beraberinde getirmektedir. Yetişkinler tarafından sıkça kullanılan ve özellikle açlık hissi duyulmamasını sağlayan balık yağı kaç yaşına kadar kullanılır sorusu da önemli bir detay olarak karşımıza çıkmaktadır.

Bebekler İçin Balık Yağı Çok Önemli

Bebekler için balık yağı, bebeklerin beslenmesi için hayati önem taşıyan bir takviye olmakla birlikte;

  • Bebeğin doğumuyla beraber görsel, motor ve bilişsel anlamda gelişmesi için bolca DHA içermektedir.
  • Balık yağı omega 3 asitleri başta olmak üzere D ve A vitamini bakımından oldukça zengindir. Bu da çocukların zihinsel ve fiziksel gelişiminin sağlıklı olması anlamında çok önemlidir.
  • Balık yağında bol miktarda bulunan DHA bebeklerde nöronlar arasındaki iletişimi kolaylaştırırken beyin hücreleri arasındaki bütünlüğü sağlamaktadır.
  • Bebeklerde düzenli balık yağı kullanımı bebeklerin psikolojisi için de oldukça önemlidir. Özellikle huysuzluk nöbetlerinin giderilip bebeğin ruhsal olarak rahatlaması için bebek yağı tavsiye edilmektedir. Bebeklerin görme duyusunun gelişmesi yönünde de balık yağı çok önemlidir.

Bebeklerde Balık Yağının Faydaları ve Zararları | 1

Balık Yağının Bebeklere Herhangi Bir Zararı Var Mı?

Balık yağının bebekler için bilinen bir zararı bulunmamaktadır. Sadece balık yağının içinde çok az olsa da cıva bulunması bu yönde bazı endişeler yaratsa da distile edilmiş balık yağı kullanımı endişeleri giderecektir.

Bebeklerde Balık Yağı Kilo Aldırır Mı? Tıklayın !

Bebek ve Çocukları Balık Yağı Takviyesi Nasıl Yapılır? Tıklayın !

Balık Yağı Çocukları Şişmanlatmıyor Tıklayın !

Bebeklerde balık yağı kullanımı için Tıklayın !

Bebeklere Rezene Çayı Verilir Mi? Tıklayın !

Bebeklere Anason Verilirmi ? Tıklayın !