Anne sütünün bırakılmasından sonra çocukların artık ek gıdaları tüketmeye alışmaları gerekmektedir. Bu geçiş sürecinde dikkate alınabilecek birçok farklı seçenek bulunmaktadır. Geleneksel olan yöntemi kullanmak isterseniz besinleri püre yaparak bebeğinize yedirebilirsiniz.

Bebeklerde ek gıdaya geçiş aşamasında son dönemlerin popüler trendi ise BLW bir diğer adı ile bebek liderliğinde beslenmedir. Çocukların besinlerini kendi istedikleri gibi ve kendi istedikleri kadar yemeleri üzerine odaklanan bu yöntemde bebeklerin çok daha kısa bir süre içerisinde çatal kaşık kullanımına geçtiği de dikkate alınması gereken detaylardandır.

Alerjen Bünyeye Sahip Bebekler

Bebeklerde besin alerjisi anne babaların gelişim sürecinde işlerini en çok zorlaştıran noktaların başında gelmektedir. Bebeklerin bünyelerinde meydana gelen küçük bir reaksiyon bile tüm gelişim eğrisini alt üst edebilmektedir.

Bebeklerde alerji konusunda uzman kontrolünde hareket edilmelidir. Aksi takdirde ilerleyen yaşlarda daha büyük rahatsızlıkların meydana gelmesine sebep olabilir.

Bebeklerde Yeni Bir Beslenme Düzeninin Oturtulması | 1

Destekleyici Gıdalar Kullanılmalı Mıdır?

Bebeklerde beslenme direkt olarak gelişim ile ilişkilidir. Bebeklerin gelişim eğrilerinde kusur bulunması onların beslenmelerinde sorun olmasını da beraberinde getirmektedir.

Beslenmenin Etkileri: Tüketilen besinler özellikle boy ve kilo gelişiminde sıkıntılar varsa direkt olarak ek besinlere geçmenin zamanı geldiğini anlamalısınız.

Bebeklerde balık yağı gibi bazı ek besinlerin zaman zaman kullanılması gelişim konusunda ciddi faydalar sağlayabilmektedir. Bu süreç içerisinde özellikle bebeklerin zihinsel gelişimleri için omega 3 ve omega 6 yağlarının olmazsa olmaz nitelikte bulunduğunun da farkında olunmalıdır. Tabi ki bu ürünlerin kullanımı sadece anne babanın isteği ile değil aynı zamanda uzmanların görüşleri ile de desteklenmeli ve onaylanmalıdır.

Aylara Göre Bebek Beslenmesi Tıklayın !

Yenidoğan Bebek Bakımı Hakkında Herşey Tıklayın !

Altı Aylık Bebek Beslenmesi Tablosu Nasıl Olmalı? Tıklayın !

Bebeklerde Ek Gıdaya Geçiş Tıklayın !

Anason Çayı Bebeklerde Uyku Yapar mı? Bebeklerde Gaz Sancısına İyi Gelir Mi? Tıklayın !