Çocuğun kağıt yemesi normal bir davranış değildir. Aynı zamanda bu durum çocuğun merak duygusundan kaynaklanan bir durum da değildir. Çocuğun birden fazla kere kağıt yerken görülmesi, çocukta Pika sendromu olduğunun habercisidir. Pika sendromu ise, bir çeşit davranış bozukluğudur ve Türkiye’de en çok Orta Anadolu Bölgesi’nde görülür.

Pika Sendromu Nedir?

Pika sendromu çocuklarda ve yetişkinlerde; kil, toprak, bez, boya, kül, kağıt, kahve, kum, kireç ve sünger gibi maddeleri yeme isteğinin oluşması sonucu ortaya çıkar. Tekrar etme riski olan bir sendromdur. Çocukta sürekli yabancı maddeleri yeme dürtüsüne neden olur.

Çocuğun Kağıt Yemesi Normal Midir, Sebebi Nedir? | 1

Pika Sendromunun Etkileri ve Sebepleri Nelerdir?

Pika sendromu çoğu zaman başta demir olmak üzere; demir, çinko ve bakır eksikliğinden ortaya çıkabilir. Bu maddelerin eksikliği gelişim geriliğine neden olur ve ayrıca Pika sendromuna yakalanmış bir çocukta kansızlık da vardır. Beslenme bozukluğu, özellikle boya yiyen çocuklarda kurşun birikimi ve sindirim sistemi problemleri de Pika sendromuna yakalanan çocukların başına gelebilecek problemlerdendir.

Toprak Yiyen Çocuk! Pika Sendromu Tıklayın !

Çocuklarda Kansızlığa (Demir Eksikliğine) Ne İyi Gelir? Tıklayın !

Bebeğim kağıt yuttu birşey olur mu? Tıklayın !

Çocuklarda Bağışıklık Sistemini Güçlendirmek İçin Besinler Tıklayın !